Door de recente instabiliteit in Bangladesh, hebben we besloten de lancering van onze projecten in deze bestemming voor onbepaalde tijd uit te stellen.


We hopen dat je onze lopende projecten in Sri Lanka en Nepal zou willen overwegen, of neem contact met ons op om meer te weten te komen over de projecten die we bieden in de vele andere bestemmingen.

You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Sociaal Vrijwilligerswerk in Bangladesh

UPDATE: Lancering projecten in Bangladesh voorlopig uitgesteld

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Dhaka
  • Type projecten: Zorgcentra
  • Jouw rol binnen dit project: Helpen bij het zorgen voor achtergestelde kinderen in de opvangcentra en het organiseren van creatieve en sportieve activiteiten
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Een alarmerend groot aantal kinderen in Bangladesh leeft in armoede, met gebrek aan belangrijke basisbehoeften zoals voedsel, onderdak en sanitaire voorzieningen. Met meer dan 600.000 kinderen die door de straten zwerven, soms al vanaf 5 jaar oud, lijkt er voorlopig nog geen verandering in de situatie te komen. Vrijwilligers op een sociaal project in Bangladesh zullen een bijdrage leveren door deze achtergestelde kinderen steun te bieden binnen de opvangcentra in Dhaka. Als vrijwilliger speel je hier een belangrijke rol, of je nou een ervaren professional bent, die specifieke kennis en ervaring mee brengt, of een vrijwilliger tijdens een vakantie of tussenjaar die graag wilt helpen waar mogelijk.

De zorgcentra in Bangladesh doen erg hun best om zorg te bieden aan de vele kinderen die dit nodig hebben. Deze centra zijn vaak onderbezet en hebben onvoldoende middelen tot hun beschikking, waardoor de hulp van vrijwilligers hard nodig is om deze kinderen toch de juiste zorg en aandacht te bieden. Als vrijwilliger biedt jij een extra paar handen aan het lokale personeel, waardoor de kinderen meer individuele stimulans kunnen krijgen dan gewoonlijk.

Werkzaamheden als sociaal vrijwilliger in Bangladesh

Meisje in lokale kledij tijdens het Bengali Nieuwjaar in Bangladesh

Vrijwilligers helpen bij het uitvoeren van de dagelijkse praktische activiteiten die komen kijken bij de zorg voor de kinderen. Je kunt er bijvoorbeeld voor zorgen dat alle jonge kinderen te eten hebben gekregen en klaar zijn voor de dag, of creatieve of educatieve activiteiten organiseren, zoals knutselen, spelletjes, of simpele oefeningen over letters en nummers met ze doen. Vrijwilligers helpen ook vaak bij taken zoals afwassen en het schoonhouden van het centrum, wat een belangrijk onderdeel is van het runnen van een opvangcentrum voor kinderen. Met de oudere kinderen kunnen vrijwilligers sportactiviteiten doen, om zo hun samenspel te verbeteren. Welke vaardigheden jij ook hebt, je kunt ze vast en zeker goed inzetten op het project.

Projects Abroad biedt extra ondersteuning aan vrijwilligers op de sociale projecten. Zo zullen we zorgen voor knutselspullen of bijvoorbeeld een keer een dag organiseren waarop alle vrijwilligers samen de speelplaats van één van de centra opknappen.

Stage
meld je aan

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲