You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk in de Pacific

Kies je voor vrijwilligerswerk in de Pacific, dan ga je letterlijk en figuurlijk naar de andere kant van de wereld. Hoewel Fiji en Samoa prachtige bestemmingen zijn, is er ook nog veel armoede. Wij leveren graag samen met jou een bijdrage aan de verbetering van de leefomstandigheden van de lokale bevolking. Vanaf 16 jaar kun jij als vrijwilliger een unieke ervaring opdoen door een helpende hand te bieden in de Pacific. Wij bieden verschillende soorten projecten aan, zodat je gemakkelijk kunt kiezen voor vrijwilligerswerk dat aansluit bij jouw wensen en eventuele ervaringen. Zowel vooraf als ter plaatse biedt Projects Abroad goede persoonlijke begeleiding zodat jouw bijdrage als vrijwilliger in de Pacific echt zinvol is voor jouw project. Op deze pagina vind je informatie over:

Bestemmingen voor vrijwilligerswerk in de Pacific

Vrijwilligerswerk in de Pacific

Projects Abroad is momenteel in de Pacific actief in de bestemmingen Fiji en Samoa. Vanuit Europa kun je bijna niet verder reizen. Als je de uitdaging aangaat zul je merken dat je niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk aan de andere kant van de wereld bent. De cultuur, taal en het klimaat zijn ongetwijfeld heel anders dan je gewend bent.

Over één ding hoef je je ieder geval geen zorgen te maken; de lokale bevolking en ons team waarderen jouw hulp enorm! Je hoeft je dus niet af te vragen waar jouw hulp het hardst nodig is. Kies het project en de bestemmingen die jou het meeste aanspreken, zodat je naast jouw vrijwilligerswerk ook volop van het land zelf kunt gaan genieten.

Vrijwilligersprojecten in de Pacific

Projects Abroad biedt veel verschillende vrijwilligersprojecten in de Pacific aan, die zijn ingedeeld in verschillende categorieën. In elke bestemming in de Pacific zijn er ieder geval sociale projecten en lesgeef projecten voor vrijwilligers. Andere vrijwilligersprojecten die je in Fiji tegenkomt zijn een cultuur project, sport project en dierenverzorging project. Hierbij een aantal voorbeelden van vrijwilligersprojecten in de Pacific die vaak worden gekozen:

Dit zijn een paar voorbeelden van vrijwilligerswerk in de Pacific om jou alvast een indruk te geven van wat jou te wachten staat als vrijwilliger in de Pacific. Kijk bij de pagina van een land voor een compleet overzicht van alle vrijwilligersprojecten.

Veiligheid in de Pacific

Wanneer je kiest voor vrijwilligerswerk in de Pacific, denk wellicht ook aan veiligheid in de Pacific. Projects Abroad besteed hier ook de nodig aandacht aan zodat jij als vrijwilliger in de Pacific veilig kunt verblijven in het land waar je bent. In elk van de gebieden waar Projects Abroad in de Pacific werkt kun je als vrijwilliger gewoon veilig verblijven, maar het is natuurlijk altijd belangrijk om goed naar de lokale adviezen te luisteren. Zowel voor je vertrek als ter plaatse wordt je goed geïnformeerd over de veiligheid in jouw land.

Projects Abroad werkt in iedere bestemming met een lokaal kantoor. De Projects Abroad medewerkers in de bestemmingen regelen niet alleen jouw verblijf en je project, maar zorgen er ook voor dat je als vrijwilliger altijd op hen kunt rekenen! Vanaf de eerste dag zul je al merken dat zij altijd voor je klaar staan; je wordt namelijk van het vliegveld opgehaald en naar je gastgezin gebracht. Daarna zorgen zij voor jouw kennismaking met je nieuwe woon- en werkomgeving, het project en de andere vrijwilligers.

Uiteraard is het lokale Projects Abroad team er ook bij eventuele problemen tijdens jouw tijd als vrijwilliger in het buitenland. Zo kun je bijvoorbeeld last krijgen van heimwee of ziek worden. Wat er ook gebeurt, de lokale Projects Abroad medewerkers staan zeven dagen per week en 24 uur per dag speciaal voor jou klaar. Daarnaast zijn zij ook degene die graag tips geven voor leuke uitstapjes in het weekend of extra activiteiten bij jouw project.

Ervaringen van vrijwilligers

Projects Abroad zendt jaarlijks vele internationale vrijwilligers wereldwijd uit. Ben jij benieuwd hoe zij hun avontuur hebben vormgegeven en hoe zij dit hebben beleefd?
Bekijk dan de ervaringsverhalen, foto's en video's van oud-vrijwilligers.

Kies uit één van de onderstaande bestemmingen in de Pacific

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲