You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk in Europa

Ook binnen Europa zijn er nog steeds landen die de inzet van vrijwilligers goed kunnen gebruiken. Veel landen in Oost-Europa lopen achter in ontwikkeling op het westen en landen in Zuid-Europa kampen met grote economische problemen en de toestroom van mensen uit conflictgebieden. Projects Abroad levert graag samen met jou een bijdrage aan de verbetering van deze situatie. Vanaf 16 jaar kun jij als vrijwilliger een unieke ervaring opdoen door een helpende hand te bieden in de bestemmingen in Europa waar Projects Abroad actief is. Wij bieden verschillende type projecten aan, zodat je gemakkelijk kunt kiezen voor een vrijwilligersproject wat het beste bij jouw wensen en eventuele ervaringen aansluit. Zowel vooraf als ter plaatse biedt Projects Abroad goede persoonlijke begeleiding zodat jouw bijdrage als vrijwilliger in Europa echt zinvol is voor jouw project. Op deze pagina vind je informatie over:

 

Bestemming voor vrijwilligerswerk in Europa

Projects Abroad is momenteel actief in Europa in Roemenië en Italië. Ondanks dat deze bestemmingen niet heel ver weg zijn, kom je toch in een heel andere wereld terecht dan die je gewend bent.

De lokale bevolking en onze teams en partners in Roemenië en Italië waarderen jouw hulp enorm! Naast jouw vrijwilligerswerk zal je ook volop van het land zelf kunt gaan genieten.

Vrijwilligersprojecten in Europa

Vrijwilligersprojecten in Oost-Europa

Projects Abroad biedt veel verschillende vrijwilligersprojecten in Europa aan, die zijn ingedeeld in verschillende categorieën. Zoals in elke bestemming van Projects Abroad zijn er ieder geval sociale projecten en lesgeef projecten voor vrijwilligers. Andere vrijwilligersprojecten die je in Europa tegenkomt zijn een gezondheidszorg projecten, business projecten, journalistieke projecten en een vluchtelingen project. Hierbij een aantal voorbeelden van vrijwilligersprojecten in de Oost-Europa die vaak worden gekozen:

Dit zijn een paar voorbeelden van vrijwilligerswerk in de Europa om jou alvast een indruk te geven van wat jou te wachten staat als vrijwilliger in Europa. Kijk bij de pagina van een land voor een compleet overzicht van alle vrijwilligersprojecten.

Veiligheid in de Europa

Wanneer je kiest voor vrijwilligerswerk in Europa, denk waarschijnlijk ook aan veiligheid. Projects Abroad besteed hier ook de nodig aandacht aan zodat jij als vrijwilliger in Europa veilig kunt verblijven in het land waar je bent. In het gebied waar Projects Abroad werkt kun je als vrijwilliger gewoon veilig verblijven, maar het is natuurlijk altijd belangrijk om goed naar de lokale adviezen te luisteren. Zowel voor je vertrek als ter plaatse wordt je goed geïnformeerd over de veiligheid in jouw land.

Projects Abroad werkt in iedere bestemming met een lokaal kantoor. De Projects Abroad medewerkers in de bestemmingen regelen niet alleen jouw verblijf en je project, maar zorgen er ook voor dat je als vrijwilliger altijd op hen kunt rekenen! Vanaf de eerste dag zul je al merken dat zij altijd voor je klaar staan; je wordt namelijk van het vliegveld opgehaald en naar je gastgezin gebracht. Daarna zorgen zij voor jouw kennismaking met je nieuwe woon- en werkomgeving, het project en de andere vrijwilligers.

Uiteraard is het lokale Projects Abroad team er ook bij eventuele problemen tijdens jouw tijd als vrijwilliger in het buitenland. Zo kun je bijvoorbeeld last krijgen van heimwee of ziek worden. Wat er ook gebeurt, de lokale Projects Abroad medewerkers staan zeven dagen per week en 24 uur per dag speciaal voor jou klaar. Daarnaast zijn zij ook degene die graag tips geven voor leuke uitstapjes in het weekend of extra activiteiten bij jouw project.

Ervaringen van vrijwilligers

Projects Abroad zendt jaarlijks vele internationale vrijwilligers wereldwijd uit. Ben jij benieuwd hoe zij hun avontuur hebben vormgegeven en hoe zij dit hebben beleefd?
Bekijk dan de ervaringsverhalen, foto's en video's van oud-vrijwilligers.

Kies uit één van de onderstaande bestemmingen in Europa

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲