You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een microkrediet project in Ghana

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Akuapem Hills
 • Type projecten: Microkrediet
 • Jouw rol binnen dit project: Het lezen van business plannen, ontwikkelen van marketing strategieën, het beheren van leningen, monitoren van de individuen en groepen die een lening hebben ontvangen, het geven van wekelijkse workshops en het bieden van algemene zakelijke begeleiding en ondersteuning
 • Specifieke eisen: Vrijwilligers moeten beschikken over een gemiddelde taalkennis Engels
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, het gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 18 jaar of ouder

Projects Abroad heeft al in een aantal bestemmingen met veel succes een microkrediet programma opgezet, ook in Ghana is hier nu de mogelijkheid voor. Omdat je geen ervaring nodig hebt, kun je aan dit project ook deelnemen in je tussenjaar.

Vrijwilligerswerk microkrediet project in Ghana

Het doel van het microkrediet project in Ghana is om lokale individuen en groepen te helpen een weg uit de armoede te vinden. Het project geeft de kwetsbaren en kansarmen uit de samenleving de voorsprong die zij nodig hebben om hun positie in de samenleving te versterken. Projects Abroad zorgt voor de financiering en de training die hen de kans geven een eigen kleinschalige onderneming op te starten. We hopen dat dit hen in staat zal stellen om een duurzame toekomst voor henzelf en hun familie veilig te stellen.

Dit microkrediet project voorziet de kandidaten van een kleine lening, welke zij binnen een bepaalde tijd onder begeleiding weer aflossen. Als de lening volledig is afgelost komen er weer nieuwe kandidaten in aanmerking.

Werkzaamheden bij het microkrediet project

Als vrijwilliger zal je werken in het Projects Abroad microkrediet kantoor in het oosten van Ghana, onder begeleiding van een toegewijd lokaal team. Je zal ze helpen om zeker te stellen dat de individuen en groepen die deelnemen aan het project een kans krijgen om een betere toekomst voor zichzelf te creëren.

Je zal dagelijks vooral werken rond nieuwe en bestaande leningen en andere activiteiten zoals:

 • Het introduceren van het Projects Abroad microkrediet project bij potentiële begunstigden
 • Het interviewen en screenen van potentiële begunstigden
 • Het overleggen en evalueren van business plannen
 • Het beheren van leningen
 • Het monitoren van de individuen en groepen die een lening hebben ontvangen
 • Het geven van wekelijkse workshops
 • Het bieden van algemene zakelijke en financiële begeleiding en ondersteuning

Door middel van jouw deelname aan dit project verkrijg je een uniek inzicht in het proces van de ontwikkeling van een kleine onderneming in een ontwikkelingsland en hoe microkrediet kan helpen om minderbedeelde mensen zelfvoorzienend en onafhankelijk te maken en ze zo een weg uit de armoede te bieden. Je zal tijd doorbrengen in een geheel nieuwe omgeving en zult een andere cultuur en manier van leven leren kennen. Het zal zowel een dankbare als een uitdagende ervaring zijn.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Peter Hoekstra op het Microkrediet project in Ghana
Peter Hoekstra
Samen met de lokale medewerkers ga je naar de kleine Afrikaanse dorpjes om met de mensen daar te praten. Als je aankomt zit het hele dorp al op je te wachten inclusief de kinderen. Je “meeting” begint vaak met zang, dans en een gebed. Ze zijn oprecht blij met je komst, de aandacht die ze krijgen en het feit dat je komt om hen te helpen. Je wordt verrast door het aantal ideeën dat ze hebben wat ze zouden doen als je ze een klein bedrag (+/- 60 euro) zou lenen. Lees meer...

Het microkrediet project loopt het hele jaar door, al vanaf 2 weken, en je kan dus ook op elke gewenste data deelnemen. Je hebt voor dit project geen specifieke kennis of ervaring nodig, maar het is wel belangrijk om een sterkte interesse te hebben in dit gebied. Daarnaast is flexibiliteit, communicatie en de motivatie om te leren ook erg belangrijk.

Om nog meer uit je project te halen kan het helpen om een taalcursus Twi te volgen tijdens of voorafgaand aan je project. Het zal je helpen beter te communiceren met de lokale bevolking binnen de gemeenschappen waar je mee te maken krijgt.

Periodieke updates Stage
meld je aan

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲