Onze projecten in India zijn tot nader order gesloten, maar je bent van harte welkom om deel te nemen aan onze projecten in Nepal of Sri Lanka.


Heb jij je zinnen toch op India gezet, neem dan contact met ons op, dan laten we het je weten zodra we weer vrijwilligers in India ontvangen.

You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een diergeneeskunde project in India

UPDATE: Onze projecten in India zijn op dit moment niet beschikbaar.

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Jaipur
  • Type projecten: Diergeneeskunde
  • Jouw rol binnen dit project: Meelopen met de dierenarts, assisteren bij vaccinaties en eventuele operaties, laboratorium werk en Outreach programma's
  • Accommodatie: Bij een gastgezin of een hostel
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf:2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar die graag willen meewerken aan een diergeneeskunde project in India. Hier werken wij samen met verschillende lokale dierenartsen in en rond Jaipur. Diergeneeskunde projecten in India zijn voor vrijwilligers beschikbaar die graag met of zonder ervaring, hun interesses op dit gebied willen inzetten. Dit kan bijvoorbeeld tijdens een tussenjaar, zodat je kunt achterhalen of je echt diergeneeskunde wilt studeren. Iedereen is welkom!

Vrijwilligerswerk met dieren in India

Vrijwilligerswerk diergeneeskunde in India

Een groot deel van het land in India wordt gebruikt voor landbouw en veeteelt. Het welzijn van huisdieren en vee is erg belangrijk voor de ontwikkeling op het platteland. In Jaipur werkt Projects Abroad daarom samen verschillende dierenartsen waar vrijwilligers het hele jaar door in hun praktijk welkom zijn. Ervaring is niet verplicht; een pro-actieve houding en enthousiasme zijn wel erg belangrijk.

Afhankelijk van jouw kennis, ervaring en inzet worden je werkzaamheden bepaald. Je begint altijd naast een dierenarts om eerst te wennen aan een nieuw land en een andere manier van werken dan je waarschijnlijk gewend bent. Laat vooral zien dat je interesse hebt en dat je meer wilt leren. Zo bouw je een goede band op met je collega’s en zal je steeds meer mogen en kunnen doen. Heb je al veel ervaring, dan staan je nieuwe collega’s er ook zeker voor open om van jou te leren.

Wat kan jij doen bij een diergeneeskunde project in India?

Diergeneeskunde als vrijwilligerswerk in India

Je wordt betrokken bij diverse werkzaamheden; van vaccinaties geven tot het observeren bij operaties en van onderzoek in een laboratorium tot standaard controles bij huisdieren en vee. Ook is er de mogelijkheid om in de avonden mee te werken in een kliniek waar huisdieren behandeld worden. Soms krijgen vrijwilligers de kans om 's middags met de dierenarts mee te gaan als hij langs gaat bij boeren. Op die manier heb je de mogelijkheid om extra uren te werken wanneer je dat zou willen, maar je kunt ook op een ander project extra uren maken.

Maandelijks wordt er een diergeneeskunde kamp georganiseerd in de landelijke omgeving van Jaipur, waar diergeneeskunde vrijwilligers aan kunnen deelnemen. Hier kun je de lokale dierenarts bijvoorbeeld helpen met het vaccineren van vee, zoals geiten en koeien. Ook leer je over verschillende behandelingen zoals het ontwormen van dieren en het vaststellen een zwanger vee. Terwijl je actief bezig bent tijdens deze outreach programma's sta je in nauw contact met de lokale bevolking en leer je veel over de Indiasche cultuur.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (eventueel samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Stage
Gezondheidszorg vrijwilligerswerk in het buitenland

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲