Onze projecten in India zijn tot nader order gesloten, maar je bent van harte welkom om deel te nemen aan onze projecten in Nepal of Sri Lanka.


Heb jij je zinnen toch op India gezet, neem dan contact met ons op, dan laten we het je weten zodra we weer vrijwilligers in India ontvangen.

You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een fysiotherapie project in India

UPDATE: Onze projecten in India zijn op dit moment niet beschikbaar.

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Jaipur
  • Type projecten: Fysiotherapie
  • Jouw rol binnen dit project: Je observeert en assisteert het lokale personeel. Zij zullen jouw kennis testen en hun ervaring met je delen. Als je initiatief toont en energie steekt in het opbouwen van een band met je lokale collega's krijg je mogelijk de kans om meer te doen
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Als jij kiest voor een vrijwilligersproject op het gebied van fysiotherapie in India, dan krijg je de kans om samen te werken met zeer toegewijde mensen die er alles aan doen om lokale kinderen die kampen met fysieke beperkingen in lokale zorgcentra te helpen.

Je kunt ook in een ziekenhuis terecht, waar je werkzaam bent op de fysiotherapie afdeling. Hier krijg je te maken met patiënten die behandeld worden voor uiteenlopende aandoeningen. Het lokale personeel zal voornamelijk Hindi praten tegen de patiënten, maar vertalen dit voor jouw in het Engels.

Jouw inzet is belangrijk om lokale artsen en fysiotherapeuten te helpen met hun drukke werkdagen. De extra paar handen en tijd die jij biedt, kan de patiënten helpen om beter te herstellen en weer meer zelfstandigheid te krijgen in hun dagelijkse leven.

Werkzaamheden als vrijwilliger op het fysiotherapie project in India

Vrijwilligerswerk fysiotherapie project in India

Je kunt terecht op een van de speciale zorgcentra voor kinderen met een fysieke en/of verstandelijke beperking. Je kunt komen te werken met kinderen die een ontwikkelingsachterstand hebben, lijden aan hersenverlamming, spierdystrofie of die verstandelijk beperkt zijn. De zorgcentra zijn gespecialiseerd in de beste zorg voor deze kinderen en je zal dan ook in een zeer positieve omgeving komen te werken.

In ziekenhuizen kan je terecht op het fysiotherapie afdeling waar je de kans hebt om nauw samen te werken met zeer toegewijde en ervaren fysiotherapeuten die als doel hebben om de kwaliteit van het leven van hun patiënten aanzienlijk te verbeteren. In het ziekenhuis heb je als vrijwilliger voornamelijk een observerende rol waarbij je de lokale fysiotherapeuten schaduwt tijdens de behandeling van patiënten met verschillende aandoeningen. Deze omvatten bijvoorbeeld verlammingen, ademhalingsproblemen, bejaarde patiënten en patiënten met neurologische problemen.

Jouw verblijf in India

Tijdens je vrijwilligerswerk in India verblijf je bij een lokaal gastgezin. Het gastgezin heet je welkom in hun huis en laat je kennis maken met de Indiase cultuur en de heerlijke keuken. Neem je deel aan het project in een van de zorgcentra, dan kan je ook op het project zelf verblijven.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Stage
Jongerenreizen wereldwijd met vrijwilligerswerk

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲