Onze projecten in India zijn tot nader order gesloten, maar je bent van harte welkom om deel te nemen aan onze projecten in Nepal of Sri Lanka.


Heb jij je zinnen toch op India gezet, neem dan contact met ons op, dan laten we het je weten zodra we weer vrijwilligers in India ontvangen.

You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een tandheelkunde project in India

UPDATE: Onze projecten in India zijn op dit moment niet beschikbaar.

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Jaipur
  • Type projecten: Tandheelkunde
  • Jouw rol binnen dit project: Je observeert en assisteert het lokale personeel binnen een tandheelkunde klinkiek. Zij zullen jouw kennis testen en hun ervaring met je delen. Als je initiatief toont en energie steekt in het opbouwen van een band met je lokale collega's krijg je mogelijk de kans om meer te doen
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Wil jij graag weten hoe tandartsen in India werken of wil je jouw kennis toepassen in een heel ander land dan je gewend bent? Kies er dan voor om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij een tandartspraktijk. Hier krijg je de kans om te werken met ervaren tandartsen die toegewijd zijn om hun patiënten van de beste tandheelkundige zorg te voorzien.

Jouw kennis zal uitgebreid worden getest en als je laat zien dat je al veel weet en kan, zal je steeds meer mogen doen. Dit is vooral een goede ervaring voor studenten of net afgestudeerde tandartsen of tandartsassistenten.

Werkzaamheden als vrijwilliger op het tandheelkunde project in India

Vrijwilligerswerk tandheelkunde project in India

Als vrijwilliger heb je voornamelijk een observerende rol waarbij je meeloopt met het tandheelkundig personeel in de tandheelkundige kliniek waar je wordt geplaatst. Door enthousiasme en inzet te tonen, word je deel van het team en zal je steeds meer kunnen en mogen assisteren. Je wordt betrokken bij verschillende tandheelkundige behandelingen en meer complexere ingrepen. Veelvoorkomende behandelingen zijn bijvoorbeeld wortelkanaal behandelingen, bruggen en kronen zetten, orthodontische ingrepen, implantaten, kleine chirurgische ingrepen, enz.

Vrijwilligers krijgen de kans om deel te nemen aan tandheelkundige outreaches. Een van de klinieken organiseert outreach kampen in scholen en universiteiten en moedigt vrijwilligers aan om hieraan deel te nemen.

In Jaipur wordt voornamelijk Hindi gesproken, maar Engels wordt ook veel gebruikt. Niet iedereen zal echter goed Engels verstaan. De tandarts spreekt dus voornamelijk Hindi met de patiënten, maar zal voor jouw alles in het Engels uitleggen. De tandartsen waarmee je samenwerkt bespreken samen met jou de verschillende cases en behandelmethoden tijdens een controle.

Jouw verblijf in India

Tijdens je vrijwilligerswerk in India verblijf je bij een lokaal gastgezin. Het gastgezin heet je welkom in hun huis en laat je kennis maken met de Indiase cultuur.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Stage
meld je aan

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲