Onze projecten in India zijn tot nader order gesloten, maar je bent van harte welkom om deel te nemen aan onze projecten in Nepal of Sri Lanka.


Heb jij je zinnen toch op India gezet, neem dan contact met ons op, dan laten we het je weten zodra we weer vrijwilligers in India ontvangen.

You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een verpleegkunde project in India

UPDATE: Onze projecten in India zijn op dit moment niet beschikbaar.

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Jaipur
  • Type projecten: Verpleegkunde
  • Jouw rol binnen dit project: Je observeert en assisteert het lokale personeel. Zij zullen jouw kennis testen en hun ervaring met je delen. Als je initiatief toont en energie steekt in het opbouwen van een band met je lokale collega's krijg je mogelijk de kans om meer te doen
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Vrijwilligerswerk als verpleegkundige in India is een interessante en uitdagende ervaring. Je komt hier zowel invloeden tegen uit de westerse wereld als lokale tradities in de gezondheidszorg, wat zorgt voor een bijzondere ervaring als je vrijwilligerswerk gaat doen op deze plek. Ook kom je allerlei tropische ziektes tegen die je waarschijnlijk nooit eerder hebt gezien of zal je te maken krijgen met aandoeningen die pas in een erg laat stadium zijn vastgesteld. Bereid je dus voor op een overvloed aan nieuwe indrukken en ervaringen!

Werkzaamheden op het verpleegkunde project in India

Vrijwilligerswerk verpleegkunde project in India

Als vrijwilliger op het verpleegkunde project heb je voornamelijk een observerende rol. Je kan jezelf specialiseren op verschillende gebieden zoals de intensieve zorg, de klinische afdeling, de operatiekamer, de dialyse-eenheid en de diabetes afdeling. Je kan ook helpen op de kraamafdeling. Verpleegkunde vrijwilligers werken meestal op verschillende afdelingen, maar als jij je graag wilt specialiseren op één afdeling is dit ook mogelijk. Als je enthousiast bent en inzet toont, zal je goed worden opgenomen in het team en is de kans groot dat je vanzelf meer taken en verantwoordelijkheden krijgt.

Artsen staan er voor open om jou veel te leren. Het is daarbij wel belangrijk om te laten merken dat je nieuwsgierig en leergierig bent. Het kan heel druk zijn in de ziekenhuizen waardoor jouw werkrooster elke dag kan veranderen, maar je wordt op veel gebieden betrokken terwijl je meeloopt met de verpleegkundigen en dokters. De hoeveelheid kennis die je in India kan opdoen is enorm doordat je nauw samenwerkt met ervaren artsen die graag hun kennis met jou delen.

Het medische team organiseert ook geregeld bezoeken aan andere centra in en rondom Jaipur. Zo krijg je als vrijwilliger de kans om verschillende centra te bezoeken zoals een centrum voor traditionele geneeskunde, geestelijke gezondheidszorg en een centrum waar ze leprapatiënten behandelen. Normaal gesproken wordt er ook elke maand een outreach project georganiseerd. Deze projecten richten zich onder andere op ouderenzorg en tropische ziektes.

Medische outreach in India

Elke maand organiseert het lokale team in India voor alle medische vrijwilligers een bezoek aan Ayurveda Hospital en Shant Manas – een organisatie die mentale gezondheid promoot. Tijdens deze bezoeken krijg je de kans om meer te leren over mentale aandoeningen en kun je observeren hoe patiënten worden behandeld gebruikmakend van de beschikbare middelen in India. Als vrijwilliger kunnen soms ook zelf omgaan met en zorgen voor patiënten tijdens het maandelijkse medische kamp in de verder gelegen landelijke dorpen.

Jouw verblijf in India

Tijdens je vrijwilligerswerk in India verblijf je bij een lokaal gastgezin. Het gastgezin heet je welkom in hun huis en laat je kennis maken met de Indiase cultuur en de heerlijke keuken.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Stage
meld je aan

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲