Onze projecten in India zijn tot nader order gesloten, maar je bent van harte welkom om deel te nemen aan onze projecten in Nepal of Sri Lanka.


Heb jij je zinnen toch op India gezet, neem dan contact met ons op, dan laten we het je weten zodra we weer vrijwilligers in India ontvangen.

You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een IT project in India

UPDATE: Onze projecten in India zijn op dit moment niet beschikbaar.

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: In en rondom Jaipur
  • Type projecten: IT les geven
  • Jouw rol binnen dit project: Door middel van een IT project help je de kinderen en volwassenen te leren omgaan met een computer
  • Accommodatie: Bij een gastgezin of een gedeelde accommodatie voor vrijwilligers
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

De IT sector in India is de afgelopen jaren zodanig gegroeid dat zowel middelbare scholen als hogescholen computervaardigheden zijn gaan opnemen in het opleidingsprogramma. Toch, blijft de grote kloof tussen het beheersen van basiskennis en gevorderde IT vaardigheden een groot probleem in India en zijn er vrijwilligers nodig om studenten te helpen hun vaardigheden verder te ontwikkelen. Als IT vrijwilliger zal je helpen bij het lesgeven in het gebruik van computer programma’s zoals Word en Excel. Je zal ook kunnen helpen bij het ontwikkelen van databases en onderhoudswerk. Het is voor dit project dus welhandig als je iets van computers en IT afweet, maar specifieke IT kwalificaties zijn niet vereist. Afhankelijk van jouw achtergrond, kennis en ervaring kun je kiezen om les te geven aan schoolkinderen of aan volwassenen. Wat je ook kiest, zij zullen jouw hulp enorm waarderen!

Vrijwilligerswerk op het IT project in India

Vrijwilligerswerk computervaardigheden project in India

Vrijwilligers op het IT project kunnen lesgeven in IT aan studenten en leerlingen van verschillende scholen. Je zal je richten op verschillende computervaardigheden, van simpele dingen zoals het aan en uitzetten van de computer tot uitleg over het gebruik van programma zoals Word, Excel en Powerpoint. Je zult hen ook coachen als het gaat om het gebruik van internet voor onderzoek en communicatie.

Vrijwilligers worden aangemoedigd om gebruik te maken van educatieve computerspelletjes voor de studenten, die na het afronden van de IT cursus een certificaat ontvangen. Je zult van maandag tot en met vrijdag in de school aan de slag zijn van 9:00 uur ’s morgens tot 16:00 uur in de middag.

Heb jij een grote kennis van computers en IT dan is er ook de mogelijkheid om op een gevorderd niveau IT lessen te geven aan studenten op scholen voor verpleegkunde, industriële techniek en studenten van verschillende andere colleges in de omgeving van Jaipur. Dit zal de studenten helpen tijdens hun studie, maar ook later hun kansen op de arbeidsmarkt verbeteren.

Tot slot hebben IT vrijwilligers ook de mogelijkheid om te helpen bij programma’s van lokale stichtingen in landelijke gebieden. Deze stichtingen draaien IT onderwijscentra en bieden les in computeronderwijs aan kinderen, jongeren en vrouwen die op het platteland leven. De vrouwen waar les aan wordt gegeven hebben grote behoefte aan deze vaardigheden zodat zij hun eigen micro krediet programma’s kunnen opzetten en voorzetten en vrijwilligers kunnen voor hen echt een verschil maken.

Je kunt al vanaf 2 weken deelnemen aan het IT project in India, mocht je niet in de gelegenheid zijn om langer deel te nemen. Dit project is door onze lokale collega’s als geschikt bevonden om ook tijdens een kortere periode waardevol te zijn voor zowel de vrijwilliger als de lokale gemeenschap. Je leert veel over de cultuur en werkt nauw samen met de lokale gemeenschap, maar kunt misschien niet dezelfde impact achterlaten als vrijwilligers die voor langere tijd deelnemen.

In de avonden en weekenden ben je vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan, samen met andere vrijwilligers, ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Stage
Gezondheidszorg vrijwilligerswerk in het buitenland

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲