You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op het bouw project in Nepal

Overzicht
Project overzicht
 • WAAR: Kathmandu Vallei
 • TYPE PROJECTEN: bouw project
 • JOUW ROL BINNEN DIT PROJECT: Vrijwilligers helpen mee met verschillende bouwwerkzaamheden en dragen bij aan de wederopbouw van scholen om zo een veilige leeromgeving te creëren voor de kinderen
 • ACCOMMODATIE: In een guesthouse
 • WAT ZIT ER BIJ INBEGREPEN: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • WAAR HELPT PROJECTS ABROAD BIJ: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • MOGELIJK VANAF: 1 week
 • STARTDATA: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • HOE OUD MOET JE ZIJN OM DEEL TE NEMEN: 16 jaar of ouder

Na de verwoestende aardbeving in Nepal in april 2015 zijn er nog steeds veel gemeenschappen die hard hun best doen om de ramp te boven te komen. In juni 2015 startte Projects Abroad een bouw project om deze gemeenschappen te helpen en dankzij de inzet van vele vrijwilligers zijn er grote stappen gezet in de wederopbouw van getroffen gemeenschappen in de Kathmandu vallei. Er is echter nog steeds veel te doen en vrijwilligers zijn dan ook nog steeds nodig om dit wederopbouw verder voort te zetten. 

Project Abroad richt zich met name op voorzieningen voor kinderen, zoals scholen en opvangcentra om ervoor te zorgen dat zij toegang hebben tot een veilige leeromgeving. Meer dan 50.000 klaslokalen zijn zwaar beschadigd of met de grond gelijk gemaakt tijdens de aardbeving en er is dan ook grote behoefte aan alternatieve plaatsen om onderwijs te geven.

Tot nu toe hebben we een aantal wederopbouw projecten afgerond waarbij we schoolgebouwen en (tijdelijke) klaslokalen hebben gerenoveerd dan wel opnieuw hebben opgebouwd, zodat kinderen van wie de school was verwoest, weer konden terugkeren naar het onderwijs. 

We zijn ook een samenwerking gestart met de Nepal Youth Foundation UK, een internationale organisatie met meer dan 25 jaar ervaring in het maken van een significant verschil in het leven van de kinderen in Nepal, door het verbeteren van gezondheidszorg en onderwijs. Door deze samenwerking zijn we in staat geweest openbare scholen, welke nog geen financiële hulp van de lokale overheid hebben ontvangen, te renoveren of opnieuw op te bouwen.

Het bouw project is actief in landelijke en semi-stedelijke gebieden in de Kathmandu vallei. Het project zal uitbreiden naar andere regio’s zodra het project dit toelaat qua voortgang en het aantal deelnemende vrijwilligers.

Jouw rol als vrijwilliger op het bouw project in Nepal

Vrijwilligers werken mee aan taken zoals:

Projects Abroad vrijwilligers werken mee met de heropbouw van scholen op het wederopbouw project in Nepal

 • Ontruimen van de bouwplaats
 • Graven van funderingen
 • Mixen en gieten van cement en beton
 • Leggen van bakstenen
 • Verven

Het werk dat jij gaat doen hangt af van de fase van de bouw waar het project zich in bevind als jij aankomt. Vrijwilligers werken onder begeleiding van een professionele metselaar en een bouwkundig ingenieur. Daarnaast is er ook een westerse Projects Abroad medewerker aanwezig die het project coördineert.  

Vrijwilligerservaring De ervaring van Luka Brouwer op het Wederopbouw project in Nepal
Luka Brouwer
Het werk op het project bestond uit het herbouwen van de Sunrise School. Deze school was tijdens de aardbevingen zo verwoest dat ze nieuwe grond hebben moeten kopen om een hele nieuwe school te bouwen. Het bouwen van een nieuwe school was eenvoudiger dan het restaureren van de oude. Lees meer...

Jouw verblijf op het bouw project in Nepal

De vrijwilligers worden ondergebracht in simpele accommodatie in een guesthouse. Gedurende het hele project wordt je ondersteund door lokaal personeel van Projects Abroad dat fulltime aanwezig is.

Omdat we helaas geen subsidie of financiële hulp ontvangen van de overheid, wordt ook voor dit project een eigen bijdrage gevraagd. De project prijs voor het Bouw project, dekt alle standaard uitgaven voor eten en slapen, verzekeringen, vliegveld transfers, lokale begeleiding, administratieve ondersteuning, goede informatie voorziening vooraf en tijdens je verblijf, maar ook alle bouw materialen die worden gebruikt. Wanneer al deze kosten gedekt zijn, zal het eventuele restant van de projectkosten worden besteed aan extra bouwmaterialen die nodig zijn in Nepal of gedoneerd aan andere aspecten van de wederopbouw.

Periodieke updates Annual Report
meld je aan

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲