You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op het Public Health project in Sri Lanka

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Colombo
 • Type projecten: Public Health
 • Jouw rol binnen dit project: Als vrijwilliger krijg je unieke kans om deel te nemen aan medische outreaches en kan je meewerken aan Public Health campagnes.
 • Accommodatie: Gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 4 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 18 jaar of ouder

Het Public Health project in Sri Lanka is de ideale manier voor vrijwilligers om meer praktische ervaring op te doen op het gebied van gezondheidszorg terwijl je de lokale gemeenschap enorm helpt bij het gebrek aan medische zorg. Vrijwilligers vanaf 18 jaar kunnen met of zonder ervaring een waardevolle bijdrage leveren door medische zorg te bieden aan de lokale bevolking die zich dit anders niet zouden kunnen veroorloven.

Projects Abroad werkt samen met Moratuwa (MOH), een medische organisatie dat onder het Preventive Health Sector of the Regional Director of Health Services (RDHS) valt in Colombo. MOH werd in begin 1950 opgericht en verleend zorg aan moeders en hun kinderen en hebben een trainingscentrum voor verloskundigen. Er zijn vijf fulltime artsen en drie verpleegsters die het werk doen binnen 17 klinieken.

Werkzaamheden op het Public Health project in Sri Lanka

Projects Abroad vrijwilliger test de bloedsuikerwaarden en bloeddruk tijdens een outreach in Sri Lanka

Als vrijwilliger ga je bij het Public Health project aan de slag met de volgende taken:

 • Het assisteren van artsen en het personeel in de centra en het helpen van moeders bij het invullen van het gezondheidsdossier van haar kind(eren).
 • Het verzamelen en verwerken van gegevens.
 • Het assisteren van Public Health verloskundigen tijdens huis-aan-huis bezoeken.
 • Het assisteren van de Public Health inspecteur met overheid bezoeken aan scholen tijdens medische inspecties.

Vrijwilligers met een ervaring op het gebied van tandheelkunde hebben de mogelijkheid om tandartsen te assisteren tijdens het bezoeken van scholen en tandartsklinieken. Alle vrijwilligers mogen deelnemen met de maandelijkse medische kampen en seminars met andere medische vrijwilligers in Sri Lanka.

Jouw verblijf in Sri Lanka

Projects Abroad vrijwilliger test de bloedsuikerwaarden en bloeddruk tijdens een outreach in Sri Lanka

Tijdens je vrijwilligerswerk in Sri Lanka verblijf je bij een van onze gastgezinnen waardoor je het échte Sri Lanka zult ervaren. Ook is er een levendige Projects Abroad vrijwilligersgemeenschap, waar je al snel vrijwilligers zal ontmoeten.

In de avonden en in de weekenden ben je meestal vrij en kun je met de andere vrijwilligers die je ontmoet hebt de kuststeden en de omliggende regio verkennen. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie

Stage
Bestemmingen Voor Vrijwilligerswerk

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲