You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op het landbouw project in Zuid-Afrika

Overzicht
 • Waar: Nyanga, Kaapstad
 • Type projecten: Landbouw project
 • Jouw rol binnen dit project: In samenwerking met een lokale organisatie ga je groene parken aanleggen in onbewerkte stukken land. Vrijwilligers spelen ook een belangrijke rol in het creëren van bewustwording rondom de problemen in de gemeenschap
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar

Projects Abroad verwelkomt graag vrijwilligers vanaf 16 jaar op dit landbouw project in Zuid-Afrika. Samen met de lokale organisatie Etafeni helpen vrijwilligers meer groen te brengen in de sloppenwijk Nyanga. Voor dit project heb je geen ervaring nodig op het gebied van landbouw of tuinieren, dus iedereen is welkom, of je nu een tussenjaar, sabatical of vakantie neemt.

Vrijwilligerswerk op het landbouw project in Nyanga, Zuid-Afrika

Nyanga is een van de oudste en meest kansarme sloppenwijk in Kaapstad. De gemeenschap heeft te maken met langdurige problemen zoals HIV/Aids, armoede en werkeloosheid.

Projects Abroad Zuid-Afrika werkt samen met de Etafeni organisatie aan hun Greening Nyanga project. Etafeni heeft vrijwilligers nodig die zich willen inzetten om meer groen te brengen in de vele ongebruikte en vervuilde stukken grond in Nyanga. De nieuwe aangeplante plaatsen, gecreëerd door Etafeni en onze vrijwilligers, zullen dienen als een groen park voor de lokale gemeenschap. Het werk op het landbouw project houdt ook in dat je meehelpt in het opstarten van moestuintjes voor armere gezinnen in de sloppenwijk.

Landbouw vrijwilligers helpen mee met de volgende activiteiten:

 • Het planten van bomen en planten in de straten, beginnend bij het Etafeni community centrum
 • Onkruid wieden, grond bemesten en grasmaaien
 • Afval verzamelen
 • Behoud en beheer van moestuinen
 • Bewustwording creëren rondom voeding, HIV/Aids en opvoeding

Overig werk op het landbouw project omvat samenwerken met de lokale medewerkers en begeleiden van stagiaires bij Etafeni tijdens het organiseren van activiteiten voor speciale feestdagen, zoals de dag van de Arbeid. Vrijwilligers houden de Etafani blog up to date en geven invulling aan het programma en indien mogelijk helpen ze met geldinzamelacties.

Het project is gelegen in de sloppenwijk Nyanga, een medewerker van Projects Abroad vervoert vrijwilligers van en naar het project. Dit landbouw project is het gehele jaar door beschikbaar en er is geen specifieke talenkennis of ervaring vereist voor vrijwilligers.

Jouw verblijf in Zuid-Afrika

Als vrijwilliger in Zuid-Afrika verblijf je bij een lokaal gastgezin in Kaapstad. Het gastgezin heet je welkom in hun huis en laat je kennis maken met de Zuid-Afrikaanse cultuur.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Alle vrijwilligers die deelnemen aan een vrijwilligersproject of intensieve taalcursus in Zuid-Afrika krijgen ook de mogelijkheid om na afloop 7 extra dagen deel te nemen aan het Natuurbehoud project - Afrikaanse Bush. Vrijwilligers die deze extra week boeken, worden gevraagd op een maandag voor 15:00 uur aan te komen in Polokwane en een week later na de middag weer te vertrekken. Zo kan de wisseling van vrijwilligers in één dag worden gedaan.

meld je aan

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲