You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Rainbow Run maakt het verschil in Zuid-Afrika

Erica Leenen

In 2008 nam Erica Leenen het besluit om als vrijwilliger te gaan werken in Kaapstad, Zuid-Afrika. Erica had altijd al het voornemen om te gaan reizen en zich in te zetten voor vrijwilligerswerk, dus toen de tijd daar was schreef ze zich in bij Projects Abroad als lesgeef vrijwilligster. Het is nu 4 jaar geleden dat Erica haar eerste bezoek aan Zuid-Afrika bracht, maar ze speelt nog steeds een belangrijke rol binnen het lesgeefproject in Zuid-Afrika.

Nadat ze haar middelbare school had afgerond, en van een vriendin had gehoord over vrijwilligerswerk besloot Erica een tussenjaar te nemen. Het idee om nieuwe mensen te ontmoeten van over de heel wereld terwijl ze ook vrijwilligerswerk zou doen was een van de reden voor Erica om zich in te schrijven bij Projects Abroad. “Ik realiseerde mij dat Projects Abroad een grote, internationale organisatie is, maar het voelde ook heel open en alles was bespreekbaar”.

Projects Abroad was voor haar de perfecte manier om een beter beeld te krijgen voor haar geplande studie. Met de droom om op een dag werkzaam te zijn als ontwikkelingspsycholoog ging ze aan de slag bij Rainbows EduCare foundation waar ze zorgden voor de kinderen.

Erica voelde zich gelijk thuis toen ze Faranaaz van Rainbows ontmoette, ze beschrijft haar eerste dag als een warmbad waarin ze terecht kwam. Ze werd verwelkomt met vele knuffels en Rainbow Run maakt het verschil in Zuid-Afrika Sociaal vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika Meer info over Projects Abroad www.projects-abroad.nl een explosie aan liefde en gelach van de kinderen, met allen van hun bouwde ze een goede relatie op.

Erica Leenen

Klaar met haar vrijwilligerswerk en eenmaal weer terug thuis in Nederlands nam Erica contact op met Faranaaz om na te vragen hoe het met het centrum gaat. Ze was verdrietig te horen dat het centrum werd verbouwd, maar dat de verbouwing moest worden stopgezet omdat er onvoldoende geld was om verder te gaan.

Erica vertelde haar ervaringen over het project aan Sandra, een vriendin van haar, en over de problemen waar Rainbows nu mee te maken heeft. Vanaf dat moment nam ze zich voor hier iets aan te gaan doen. Van alles ging er door het hoofd van de 18 jarige psychologie studente, ze besloot haar familie en vrienden om hulp te vragen.

Binnen enkele maanden had Erica een succesvolle Rainbow run georganiseerd om zo geld op te halen voor de organisatie. Erica ontving ontzettend veel aan donaties, wat er voor heeft gezorgd dat Rainbow de bouw van de school kon afmaken, maar daarnaast kon ze ook zorgen voor educatieve materialen voor de kinderen welke ze kunnen gebruiken in de lessen. Dit was het begin van de vele lopen die zijn gevolgd, ieder jaar nemen er weer meer mensen aan mee.

Erica Leenen

Het was tijdens haar tweede bezoek aan Kaapstad in 2011 toen Erica de mogelijkheid had om daadwerkelijk zelf te zien en mee te maken welke impact haar donaties hebben gedaan voor de foundation. “De grootste verandering welke ik opmerkte toen ik terugkeerde bij Rainbows, was de rustige sfeer die er was”. De omstandigheden waren dusdanig verbeterd, dat de leraren nu meer tijd hebben om persoonlijke aandacht te geven aan ieder kind.

Dit jaar is er een totaal bedrag van R14 685 opgehaald van de Rainbow Run. Erica’s zorgzaamheid en haar vastberadenheid heeft haar zo ver gebracht om een grote verandering te maken in het leven van de mensen waar ze mee gewerkt heeft tijdens haar tijd in Zuid-Afrika. Ze was in staat om zelfs nog een verandering teweeg te brengen nadat ze klaar was met haar vrijwilligerswerk en weer terug in Nederland is.

Erica wilt graag andere vrijwilligers inspireren met haar verhaal en vertelt graag een aantal tips hoe je een fondsenwerving kunt opzetten:


Erica Leenen


Erica Leenen

Terug naar de ervaringsverhalen

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲