You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Geschiedenis Projects Abroad

Peter Slowe, oprichter en directeur van Projects Abroad

In het begin van 1990 wilden een aantal studenten in Engeland een pauze nemen van hun studie, ook wel een gap year of tussenjaar genoemd, maar deze termen waren toen nog niet zo bekend. Ze spraken met hun leraar Aardrijkskunde over de mogelijkheden om te reizen en te werken in Oost-Europa. Hun docent, Dr. Peter Slowe, kon maar weinig mogelijkheden vinden waarbij het opdoen van ervaring kon worden gecombineerd met reizen. Uiteindelijk zette hij zelf een programma op voor zijn studenten om Engelse les te gaan geven in Roemenië, waar hij reeds contacten had met enkele lokale vakgenoten. Dit luidde het begin in van Projects Abroad in 1992.

Tot 1997, was Projects Abroad, toen nog onder de naam ‘Teaching Abroad’, een kleine organisatie met 2 parttime medewerkers die er voor zorgde dat studenten via een project Engelse les konden geven in Oost-Europa. Het werd duidelijk dat er steeds meer mensen besloten om de studie of loopbaan te onderbreken en dat er meer ontwikkelingslanden behoefte hadden aan de hulp van vrijwilligers. Dit bood Projects Abroad de mogelijkheid om te groeien. Al snel werden er nieuwe initiatieven opgestart op andere plekken in de wereld. Vrijwilligers kunnen nog steeds Engelse les geven in Roemenië, maar kunnen intussen ook bij vele andere soorten projecten terecht over de hele wereld.

Projects Abroad anno nu

Nu, na meer dan 20 jaar, heeft Projects Abroad vele vestigingen over de hele wereld, waaronder het kantoor van Nederland in Dordrecht. Met meer dan 700 getrainde medewerkers in onze bestemmingen en honderden projecten zijn we uitgegroeid tot een toonaangevende internationale organisatie binnen de vrijwilligersbranche. Met behulp van bijna 100.000 internationale vrijwilligers hebben we veel bereikt in onze eerste 20 jaar, en we gaan nog veel meer bereiken in de volgende 20 jaar.

Dr. Peter Slowe, Stichter en Directeur van Projects Abroad"Last year, we channeled into less developed countries the energy, skills and commitment of some 10,000 volunteers, not to mention over $18,000,000. This is a major achievement."

Dr. Peter Slowe
Stichter en Directeur van Projects Abroad

 

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲