You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Wereldwijd nieuws

Projects Abroad is als organisatie altijd in beweging. Van het uitbreiden van onze ruim 140 verschillende vrijwilligersprojecten tot aanbieden van nieuwe wereldwijde bestemmingen. Ben jij benieuwd naar al het nieuws hierover? Lees dan onze wereldwijde nieuwsberichten om van de laatste nieuwtjes op de hoogte te zijn!

Nieuws uit 2016


2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004

09/12/2016
Reactie Projects Abroad op uitzending VARA Rambam – vrijdag 9 december 2016

We waren ervan op de hoogte dat Rambam een uitzending over voluntourism aan het maken was. Toen de redactie ons naderhand benaderde voor een reactie hebben wij hier uiteraard gehoor aan gegeven. Echter omdat wij de uitzending van tevoren niet mochten zien en dus niet wisten wat er zou worden verteld, waren wij niet in staat om een gedetailleerde reactie te geven. Nu wij de uitzending ook hebben gezien, gaan we graag in op de aantijgingen die zijn gemaakt richting onze organisatie.

08/12/2016
Ierse vrijwilliger doneert EHBO-koffers aan Projects Abroad partners in Kenia

Annie Doran, een medische vrijwilliger uit Ierland doneerde zeven EHBO-koffers aan partnerorganisaties van Projects Abroad in Nanyuki, Kenia.

21/11/2016
Kinderdagverblijf Roemenië ontvangt 14 duizend euro van oud-vrijwilliger

Oud-vrijwilliger Arie Anton van Oostveen heeft 14 duizend euro opgehaald voor het kinderdagverblijf in Prejmer, Roemenië. Van Oostveen is sinds zijn deelname aan het lesgeef project van Projects Abroad in Roemenië betrokken gebleven bij het lot van dit dagverblijf. Dankzij deze donatie is het mogelijk om extra personeel aan te nemen, nieuw onderwijsmateriaal aan te schaffen en een extra groep kinderen de sociale zorg en ondersteuning te geven die ze nodig hebben

15/11/2016
Geen golf te hoog voor surfer Ashtan uit Zuid-Afrika

Ashtan Davids, een bekend gezicht voor de vrijwilligers van het surf project van Projects Abroad in Zuid-Afrika, schreef op 16 oktober geschiedenis toen hij samen met veertien andere surfers deelnam aan het eerste kampioenschap in Zuid-Afrika voor surfers met een lichamelijke beperking. De in Kaapstad geboren Ashtan (19) is spastisch, maar dit weerhoudt hem er niet van om van het surfen te genieten en deel te nemen aan wedstrijden.

27/09/2016
Spotlights op inzet Projects Abroad voor geletterdheid kinderen

Onze vrijwilligers in Ghana zijn een groot voorstander van het ‘Soccer Pitch Reading’, een nieuw gemeenschapsproject in de Cape Coast regio dat begin juni is opgestart. Met dit initiatief geven vrijwilligers lokale kinderen leesles tijdens hun wekelijkse voetbaltraining.

21/09/2016
Archeologie project Peru begint opgravingen op nieuwe locatie

Vrijwilligers op het Inca & Wari archeologie project in Peru zijn begonnen met opgravingswerk op een nieuwe site in Cusco. Al drie jaar worden opgravingen gedaan in Inkylltambo - een gedeelte van het Archeologische Park Sacsayhuaman – en Projects Abroad vrijwilligers zijn nu uitgenodigd om te helpen. Sinds half juli helpen de vrijwilligers met de graafwerkzaamheden, nadat een overeenkomst het Peruaanse Ministerie van Cultuur was bereikt. De opgravingen zullen tot eind oktober doorgaan.

19/09/2016
Greg Thomson nieuwe CEO Projects Abroad

Projects Abroad kondigt aan dat Greg Thomson per 15 augustus aangesteld is als de nieuwe Chief Executive Officer (CEO). Greg volgt Dr. Peter Slowe, de oprichter van het bedrijf, op. Peter zal bij het bedrijf betrokken blijven in de rol van Executive Chair.

31/08/2016
Vrijwilligster Projects Abroad doneert dvd-speler aan weeshuis Ethiopië

Vrijwilligster Marcella Slagter uit Zwijndrecht heeft een dvd-speler gedoneerd aan het Sele Enat Mahiber weeshuis in Addis Abeba, Ethiopië. Slagter is al vijf keer als vrijwilliger met Projects Abroad naar Ethiopië gereisd en kreeg daarom 100 dollar van de organisatie om een cadeau te kopen voor het weeshuis. Slagter: “De medewerkers en kinderen waren dolblij met de nieuwe aanwinst.”

19/08/2016
Projects Abroad begint nieuw internationale ontwikkelingsproject in Togo

Projects Abroad is in juli een nieuw internationale ontwikkelingsproject begonnen in Togo. Het doel van dit project is om sociale en economische kwesties die de ontwikkeling van het land belemmeren helpen te bestrijden, vooral op het gebied van mensenrechten, politiek en volksgezondheid. Dit project bouwt voort op het succesvolle werk van de bestaande Recht & Mensenrechten en het Sociale zorg – HIV/AIDS project.

18/08/2016
Cambodja’s ‘spooknetten’ aangekaart tijdens natuurbehoud conferentie

Sea Sorn, manager en coördinator van het Projects Abroad Natuurbehoud project – Oceaan & Duiken in Cambodja, heeft onlangs een presentatie gegeven tijdens de Conservation Asia conferentie, die gehouden werd op de National University van Singapore.

17/08/2016
Vrijwilligers helpen dakloos stel aan pensioen in Argentinië

De inzet van het Projects Abroad Human Rights Office in Argentinië is beloond want Gabriel, die voorheen dakloos was, heeft zijn eerste pensioen uitgekeerd gekregen van de Argentijnse overheid.

10/08/2016
Projects Abroad Argentinië begint hondentherapie project

Projects Abroad Argentinië verwelkomt sinds afgelopen juli vrijwilligers op het nieuwe hondentherapie project in Córdoba. Fundación Jingles (De Jingles Foundation) is een privé therapiecentrum dat de gezondheid en het welzijn van de patiënten wil verbeteren met behulp van 32 therapiehonden.

20/07/2016
Wederopbouw project in Nepal levert een jaar later nog steeds een belangrijke bijdrage

Het is alweer een jaar geleden dat vrijwilligers van het Wederopbouw project in Nepal de eerste scholen in de Kathmandu-vallei weer begonnen op te bouwen. De aardbeving – en de bijbehorende naschokken - die het land in april 2015 zwaar trof, maakte vele scholen met de grond gelijk, waardoor kinderen geen veilige leeromgeving meer hadden. De onderwijsmiddelen lagen in puin en het land was lamgeslagen, waardoor het onderwijs van de Nepalese kinderen tot stilstand kwam.

19/07/2016
Schoon drinkwater voor schoolkinderen in Madagaskar

Op 5 mei hebben de Sociale zorg vrijwilligers in Madagaskar hun handen uit de mouwen gestoken om honderden schoolkinderen in Andasibe van schoon drink water te voorzien. Kraanwater is in dit gebied vaak niet veilig om te drinken. Voornamelijk kinderen hebben hierdoor een verhoogd risico op maag en buikpijn en kunnen door het drinken van dit water problemen krijgen met hun spijsvertering of zelfs het risico lopen op hepatitis en cholera.

19/07/2016
Vrijwilliger doneert kleren aan meer dan 100 talibé kinderen in Senegal

Fien Ackerman uit België wist meteen dat ze in een Franstalig land in Afrika vrijwilligerswerk wilde gaan doen. Na het lezen van ervaringsverhalen van oud-vrijwilligers en enkele persoonlijke overwegingen, viel de keuze op Senegal.

14/06/2016
Projects Abroad start met vluchtelingen project in Italië

In samenwerking met een internationale en een lokale organisatie biedt Projects Abroad vrijwilligers de mogelijkheid vluchtelingen te helpen in Zuid-Italië.

07/06/2016
Vrijwilligers van de State University of New York geven gratis Engelse lessen aan kinderen in Costa Rica

Projects Abroad vrijwilligers van universiteit in New York geven gratis Engelse les aan kinderen in Heredia tijdens de schoolvakantie.

27/05/2016
Voormalige Projects Abroad vrijwilliger Alice Bowan wint Young Scot Award

Oud-vrijwilliger Alice Bowan heeft in de categorie vrijwilligerswerk de Young Scot Award gewonnen voor haar werk in Cambodja bij een van Projects Abroad’s sociale zorg projecten.

22/04/2016
Projects Abroad viert World Book Day 2016 wereldwijd

Project Abroad viert het UNESCO World Book Day met evenementen om geletterdheid te promoten in verschillende bestemmingen.

20/04/2016
Het Natuurbehoud project in Kenia verhuist naar een nieuwe locatie

Het Natuurbehoud project in Kenia is sinds april 2016 verplaatst van het Kigio Wildlife reservaat naar het Soysambu natuurreservaat.

28/03/2016
Projects Abroad start voeding project in Zuid-Afrikaanse townships

Na veel plannen en voorbereiden heeft het voeding project in Zuid-Afrika in januari dit jaar haar eerste vrijwilligers verwelkomt.

10/03/2016
Projects Abroad vrijwilligers boeken vooruitgang op zesde wederopbouw project

Een groep van 15 vrijwilligers hebben een enorme vooruitgang geboekt met het bouwen van een nieuw schoolgebouw in Patan, in de Kathmandu vallei. Dit nieuw gebouw, op het terrein van de Yashaswi Gurukul English Secondary School, is het zesde schoolgebouw dat door Projects Abroad is gebouwd sinds de start van de wederopbouwprojecten in april vorig jaar.

26/02/2016
Vrijwilligers helpen mee met het jaarlijks vleermuizenonderzoek in Costa Rica

In december hebben natuurbehoud vrijwilligers in Barra Honda  diep in het bos vangnetten opgezet om vleermuizen te vangen. Op hetzelfde moment, voor het derde jaar op rij, doen onderzoekers, biologen, vrijwilligers en vleermuisliefhebbers hetzelfde om vleermuizen te onderzoeken in Centraal-Amerika.

02/02/2016
Dertien verwaarloosde dieren gered uit een zoo in Peru

Vroeg in de ochtend op 8 december 2015 deed het Projects Abroad Natuurbehoud team, samen met de politie en Animal Defenders International (ADI) een inval in een lokale dierentuin in Sandia (een bergachtig gebied in Peru) en redde met succes dertien zeer verwaarloosde dieren. 

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲