You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Wereldwijd nieuws

Projects Abroad is als organisatie altijd in beweging. Van het uitbreiden van onze ruim 140 verschillende vrijwilligersprojecten tot aanbieden van nieuwe wereldwijde bestemmingen. Ben jij benieuwd naar al het nieuws hierover? Lees dan onze wereldwijde nieuwsberichten om van de laatste nieuwtjes op de hoogte te zijn!

Nieuws uit 2017


2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004

20/03/2017
Grote vraag naar lerarentraining in Peru

De jaarlijkse lerarentraining van Projects Abroad in Peru, georganiseerd in samenspraak met het Peruaanse Ministerie van Onderwijs, wordt steeds populairder. In januari waren er maar liefst 700 aanmeldingen, 300 meer dan vorig jaar. 

02/03/2017
Projects Abroad neemt de leiding in haaienbescherming Fiji

Jaarlijks sterven meer dan een miljoen haaien als gevolg van overbevissing, vervuiling en verlies van woongebied. Mariene-ecosystemen lopen het risico om uit balans te raken als het aantal haaien blijft dalen. Een verminderd aantal haaien kan leiden tot een toename van middelgrote roofvissen, die vervolgens het aantal planteneters kan uitroeien. Dit brengt ook schade toe aan koraalrif, omdat algen dan ongehinderd kunnen groeien. Degene die vooral last zullen hebben van deze veranderingen zijn de lokale gemeenschappen die sterk afhankelijk zijn van de oceaan voor inkomsten en voedsel. 

09/02/2017
Global Gap Wereldreis - Interview Mandy Jorna

Een tussenjaar nemen na je eindexamen wordt steeds populairder, maar hoe vul je zo'n jaar in? Tien jongeren uit de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Nederland nemen deel aan de Global Gap Wereldreis. In 32 weken reizen zij naar Ghana, Zuid-Afrika, Peru, Nepal en Thailand om vrijwilligerswerk te doen. Tijdens de winterbreak spraken we met Mandy Jorna (18), één van de Nederlandse deelnemers. Zij vertelde enthousiast over haar belevenissen. 

24/01/2017
Partnerorganisatie Projects Abroad breidt faciliteiten uit in migrantenopvang in Mexico

FM4 Paso Libre, een partnerorganisatie van Projects Abroad op het Internationale ontwikkelingsproject in Guadalajara, Mexico, heeft de nieuwe slaapzaal in hun opvangcentrum voor migranten feestelijk geopend. In het weekend voorafgaand aan de opening hebben vrijwilligers van Projects Abroad de ruimte waar de slaapzalen zijn gebouwd schoongemaakt. Het opvangcentrum zal tijdelijk onderdak bieden aan zo’n 100 bewoners. Dit is een uitbreiding van de huidige services die FM4 migranten aanbiedt, bestaande uit een soepkeuken met twee maaltijden per dag, juridisch advies, psychologische begeleiding en medische assistentie.

Nieuws uit 2016

09/12/2016
Reactie Projects Abroad op uitzending VARA Rambam – vrijdag 9 december 2016

We waren ervan op de hoogte dat Rambam een uitzending over voluntourism aan het maken was. Toen de redactie ons naderhand benaderde voor een reactie hebben wij hier uiteraard gehoor aan gegeven. Echter omdat wij de uitzending van tevoren niet mochten zien en dus niet wisten wat er zou worden verteld, waren wij niet in staat om een gedetailleerde reactie te geven. Nu wij de uitzending ook hebben gezien, gaan we graag in op de aantijgingen die zijn gemaakt richting onze organisatie.

08/12/2016
Ierse vrijwilliger doneert EHBO-koffers aan Projects Abroad partners in Kenia

Annie Doran, een medische vrijwilliger uit Ierland doneerde zeven EHBO-koffers aan partnerorganisaties van Projects Abroad in Nanyuki, Kenia.

21/11/2016
Kinderdagverblijf Roemenië ontvangt 14 duizend euro van oud-vrijwilliger

Oud-vrijwilliger Arie Anton van Oostveen heeft 14 duizend euro opgehaald voor het kinderdagverblijf in Prejmer, Roemenië. Van Oostveen is sinds zijn deelname aan het lesgeef project van Projects Abroad in Roemenië betrokken gebleven bij het lot van dit dagverblijf. Dankzij deze donatie is het mogelijk om extra personeel aan te nemen, nieuw onderwijsmateriaal aan te schaffen en een extra groep kinderen de sociale zorg en ondersteuning te geven die ze nodig hebben

15/11/2016
Geen golf te hoog voor surfer Ashtan uit Zuid-Afrika

Ashtan Davids, een bekend gezicht voor de vrijwilligers van het surf project van Projects Abroad in Zuid-Afrika, schreef op 16 oktober geschiedenis toen hij samen met veertien andere surfers deelnam aan het eerste kampioenschap in Zuid-Afrika voor surfers met een lichamelijke beperking. De in Kaapstad geboren Ashtan (19) is spastisch, maar dit weerhoudt hem er niet van om van het surfen te genieten en deel te nemen aan wedstrijden.

27/09/2016
Spotlights op inzet Projects Abroad voor geletterdheid kinderen

Onze vrijwilligers in Ghana zijn een groot voorstander van het ‘Soccer Pitch Reading’, een nieuw gemeenschapsproject in de Cape Coast regio dat begin juni is opgestart. Met dit initiatief geven vrijwilligers lokale kinderen leesles tijdens hun wekelijkse voetbaltraining.

21/09/2016
Archeologie project Peru begint opgravingen op nieuwe locatie

Vrijwilligers op het Inca & Wari archeologie project in Peru zijn begonnen met opgravingswerk op een nieuwe site in Cusco. Al drie jaar worden opgravingen gedaan in Inkylltambo - een gedeelte van het Archeologische Park Sacsayhuaman – en Projects Abroad vrijwilligers zijn nu uitgenodigd om te helpen. Sinds half juli helpen de vrijwilligers met de graafwerkzaamheden, nadat een overeenkomst het Peruaanse Ministerie van Cultuur was bereikt. De opgravingen zullen tot eind oktober doorgaan.

19/09/2016
Greg Thomson nieuwe CEO Projects Abroad

Projects Abroad kondigt aan dat Greg Thomson per 15 augustus aangesteld is als de nieuwe Chief Executive Officer (CEO). Greg volgt Dr. Peter Slowe, de oprichter van het bedrijf, op. Peter zal bij het bedrijf betrokken blijven in de rol van Executive Chair.

31/08/2016
Vrijwilligster Projects Abroad doneert dvd-speler aan weeshuis Ethiopië

Vrijwilligster Marcella Slagter uit Zwijndrecht heeft een dvd-speler gedoneerd aan het Sele Enat Mahiber weeshuis in Addis Abeba, Ethiopië. Slagter is al vijf keer als vrijwilliger met Projects Abroad naar Ethiopië gereisd en kreeg daarom 100 dollar van de organisatie om een cadeau te kopen voor het weeshuis. Slagter: “De medewerkers en kinderen waren dolblij met de nieuwe aanwinst.”

19/08/2016
Projects Abroad begint nieuw internationale ontwikkelingsproject in Togo

Projects Abroad is in juli een nieuw internationale ontwikkelingsproject begonnen in Togo. Het doel van dit project is om sociale en economische kwesties die de ontwikkeling van het land belemmeren helpen te bestrijden, vooral op het gebied van mensenrechten, politiek en volksgezondheid. Dit project bouwt voort op het succesvolle werk van de bestaande Recht & Mensenrechten en het Sociale zorg – HIV/AIDS project.

18/08/2016
Cambodja’s ‘spooknetten’ aangekaart tijdens natuurbehoud conferentie

Sea Sorn, manager en coördinator van het Projects Abroad Natuurbehoud project – Oceaan & Duiken in Cambodja, heeft onlangs een presentatie gegeven tijdens de Conservation Asia conferentie, die gehouden werd op de National University van Singapore.

Meer nieuws? Bekijk alle nieuwsbrieven uit 2016

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲