You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk met dieren in het buitenland

Overzicht

Vrijwilligerswerk buitenland dieren: waardevolle projecten wereldwijd

Vrijwilligerswerk met dieren in het buitenland is een bijzondere ervaring. Als jij een passie hebt voor het werken met dieren, binnen de diergeneeskunde of in een algemeen verzorgende rol, dan hebben wij een aantal vrijwilligersprojecten beschikbaar die goed bij jou zouden kunnen passen. Bij deze projecten kun je ervaring opdoen of je eigen vaardigheden in praktijk brengen, terwijl je leert hoe diergeneeskunde en dierenverzorging in zijn werk gaat in een ontwikkelingsland.

Klik hier om direct naar de mogelijke bestemmingen voor Diergeneeskunde en Dierenverzorging te gaan

Je bent van harte welkom voor vrijwilligerswerk op onze projecten met dieren, zoals tijdens een tussenjaar, of als je een professional bent die toe is aan een carrière break, of als je gewoon tijdens je vakantie een bijzondere ervaring op wilt doen. Je kunt bij Projects Abroad werken met dieren zonder diploma, wij vinden het het belangrijkste dat jij gemotiveerd bent en een passie hebt voor dieren. Jouw ervaring of leeftijd is dus niet belangrijk want er is altijd een geschikt project dat bij jou past! 

De kijk op dieren in een ontwikkelingsland

In ontwikkelingslanden wordt aanzienlijk anders omgegaan met dieren dan wij in westerse landen gewend zijn, dit heeft uiteenlopende oorzaken.

In sommige arme gemeenschappen is de bevolking voor een groot deel afhankelijk van bepaalde diersoorten voor het uitvoeren van belangrijke werkzaamheden, met name binnen het plattelandsleven, waar de mensen niet beschikken over de machinale hulpmiddelen die wij in het westen zo normaal vinden. Lastdieren zijn daarom veel waard omwille van hun kracht en snelheid en hele gezinnen zijn afhankelijk van de gezondheid van deze dieren.

De houding ten opzichte van andere soorten dieren zijn vaak ook erg anders. Een hond is bij ons misschien je beste vriend en een onderdeel van het gezin, maar het is voor mensen die in armoede leven moeilijk om een hond als zodanig te zien, wanneer het al moeite kost om jezelf en je kinderen elke dag van genoeg eten te voorzien.

In veel ontwikkelingslanden komt de verwaarlozing van dieren veel vaker voor en daarom is het vrijwilligerswerk met dieren dan ook hard nodig.

Lees hier ons beleid: Werken met dieren

Werken met dieren als vrijwilliger Diergeneeskunde & Dierenverzorging in het buitenland

Vrijwilligerswerk buitenland dieren - help dieren wereldwijd

Werken als vrijwilliger op een diergeneeskunde en/of dierenverzorgingsproject met Projects Abroad biedt je de kans voor het opdoen van bijzondere werkervaring op dit gebied, die je vrijwel onmogelijk thuis zou kunnen ervaren. Je wordt betrokken bij de dagelijkse zorg voor de dieren, je geeft de dieren te eten en houd hun hokken schoon. Ook steek je vaak veel op over diergeneeskunde, door mee te kijken als één van de dieren door een dierenarts behandeld moet worden.

De kans is groot dat je naast huis- en boerderijdieren in sommige bestemmingen ook te maken krijgt met verschillende exotische diersoorten, zoals slangen, vogels en apen! Vrijwilligers krijgen ook te maken met zaken die in de westerse wereld bijna niet meer voorkomen zoals hondsdolheid. Ook zal je een beter begrip krijgen van de problemen die mensen hebben in zowel stedelijke als landelijke gebieden in de derde wereld.

Of je nu aan de slag gaat als diergeneeskunde vrijwilliger of je gaat richten op dierenverzorging, je krijgt altijd een projectcoördinator toegewezen die jouw aanspreekpunt zal zijn tijdens je vrijwilligerswerk. De projectcoördinator is ervoor verantwoordelijk dat jij een gevarieerde ervaring opdoet en een goed inzicht verkrijgt in het werk dat deze mensen verrichten. Je zal meelopen met een lokale professional en praktische werkervaring op kunnen doen die aansluit bij jouw kennis en vaardigheden. Ook kan je alle vragen stellen die je wilt en kun je dus veel leren van je lokale collega’s.

Het kan zijn dat je gaat meewerken bij een medische dierenkliniek of in een dierenasiel en de kans is groot dat je ook mee kan op huisbezoek binnen de lokale gemeenschap. Of je je nu in Mexico inzet voor het herstel van een gewonde valk, of meehelpt boerderijdieren te vaccineren in Sri Lanka, jij zal een bijzonder waardevolle ervaring op kunnen doen die goed staat op jouw CV en waar je zeker wat aan hebt in je verdere loopbaan. Tegelijkertijd zet jij je actief in voor het welzijn van dieren in landen waar deze soms zeer verwaarloosd worden.

Diergeneeskunde & Dierenverzorging projecten voor vrijwilligers in het buitenland:

Dierenverzorgingsproject

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲