You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Fysiotherapie vrijwilligerswerk in het buitenland

Overzicht

Vrijwilligerswerk gezondheidszorg project fysiotherapie

Kies ervoor om met ons vrijwilligerswerk te doen in het buitenland binnen de fysiotherapie en je zal veel werkervaring opdoen, terwijl je tegelijkertijd ondersteuning biedt aan lokale fysiotherapie collega's in ontwikkelingslanden. Of jij nu in het voortraject voor de studie fysiotherapie zit, een gekwalificeerde fysiotherapeut bent, of ergens hier tussen in, jij bent van harte welkom bij één van de vele ziekenhuizen, revalidatieklinieken en zorgcentra waar we mee samenwerken. Elk project wordt, waar mogelijk, afgestemd op zowel de kennis en ervaring als de interesses van de vrijwilliger.

Vrijwilligerswerk in het buitenland op een fysiotherapie project in een ziekenhuis of revalidatiekliniek

Als fysiotherapie vrijwilliger zal je genoeg te doen hebben. Ziekenhuizen hebben maar beperkte medische faciliteiten en personeel wordt vaak onderbetaald. Ook zorgt de combinatie van een tekort aan ervaring en te weinig geld voor medische zorg ervoor dat je patiënten zal tegenkomen waarvan het ziektebeeld al in een vergevorderd stadium is en je te maken krijgt met condities die je thuis nauwelijks tegenkomt.

Onze waardevolle fysiotherapie projecten bieden jou de mogelijkheid om kinderen en volwassenen met een beperking te helpen een zo normaal mogelijk leven te leiden. Revalideren is erg belangrijk en of je nu al ervaring hebt of niet jij zal veel leren over de praktijk van fysiotherapie in een compleet andere culturele omgeving. Zo kun je bijvoorbeeld komen te werken met fysiotherapeuten in een opvangcentrum voor kinderen met een beperking in Nepal, een fysiotherapie afdeling van een groot ziekenhuis in Ghana of de brandwonden afdeling in Bolivia.

Gezocht: fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en andere specialisten in Cambodja

In Cambodja werken we in een speciaal opvangcentrum voor kinderen en volwassenen met een beperking. Omdat dit centrum erg onderbemand is, zijn er dringend vrijwilligers nodig met kennis en ervaring op het gebied van fysiotherapie, ergotherapie en logopedie. Ook andere specialisten gericht op kinderen met uiteenlopende beperkingen zijn meer dan welkom. In de zomer van 2014 hebben vrijwilligers gewerkt aan het opknappen en inrichten van een snoezelkamer en een ruimte voor fysiotherapie. Nu zijn er hard vrijwilligers nodig om de kwaliteit van leven van de kinderen te verbeteren. Lees meer in het Projects Abroad Care Management Plan voor de sociale projecten in Cambodja. Van vrijwilligers verwachten we dat ze minimaal 3 jaar een relevante studie hebben gevolgd. Heb je dit niet of twijfel je, dan kun je als ‘gewone’ sociale vrijwilliger helpen bij dit waardevolle project.

Bestemmingen voor fysiotherapie projecten in het buitenland:

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲