Onze projecten in India zijn tot nader order gesloten, maar je bent van harte welkom om deel te nemen aan onze projecten in Nepal of Sri Lanka.


Heb jij je zinnen toch op India gezet, neem dan contact met ons op, dan laten we het je weten zodra we weer vrijwilligers in India ontvangen.

You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een verloskunde project in India

UPDATE: Onze projecten in India zijn op dit moment niet beschikbaar.

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Jaipur
  • Type projecten: Verloskunde
  • Jouw rol binnen dit project: Je observeert en assisteert het lokale personeel op de verloskunde afdeling. Zij zullen jouw kennis testen en hun ervaring met je delen. Als je initiatief toont en energie steekt in het opbouwen van een band met je lokale collega's krijg je mogelijk de kans om meer te doen
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Verloskunde in India gaat er anders aan toe dan dat jij thuis gewend bent, waardoor een vrijwilligersproject als vroedvrouw in India zowel spannend als uitdagend is. Je zal merken dat het medische stelsel in India veel overeenkomt met die in het westen, maar dat je er tevens veel lokale tradities in zijn verweven. Bereid je dus voor op een overvloed aan nieuwe indrukken en ervaringen!

Werkzaamheden als vrijwilliger op het verloskunde project in India

Vrijwilligerswerk verloskunde project in India

Vroedkunde wordt in India niet erkend als een apart beroep, maar is een onderdeel van de algemene verpleegkunde. Alle verpleegkundigen in India brengen een deel van hun opleiding door op de verloskunde afdeling. Tijdens een bevalling nemen gespecialiseerde artsen de leiding. Als vrijwilliger heb je dus voornamelijk een observerende rol. Op deze manier kan je veel bijleren over het bevallingsproces in India. Als je enthousiast bent en inzet toont, zal je goed worden opgenomen in het team en heb je een grotere kans op meer taken en verantwoordelijkheden.

Artsen staan er zeker voor open om jou veel te leren. Het is wel belangrijk om te laten merken dat je nieuwsgierig en leergierig bent. Het kan heel druk zijn in de ziekenhuizen dus er is altijd veel te zien en je wordt op veel gebieden betrokken terwijl je meeloopt met de verpleegkundigen en dokters. Zo kan je ervaring opdoen op gebied van natuurlijke bevallingen, keizersneden, vruchtbaarheid en gynaecologie. De hoeveelheid kennis die je in India kan opdoen is enorm doordat je nauw samenwerkt met ervaren artsen en verpleegkundigen die graag hun kennis met jou delen.

Medische outreach in India

Het medische team organiseert ook geregeld bezoeken aan andere centra in en rondom Jaipur. Zo krijg je als vrijwilliger de kans om verschillende centra te bezoeken zoals een centrum voor traditionele geneeskunde, geestelijke gezondheidszorg en een centrum waar ze leprapatiënten behandelen. Normaal gesproken wordt er ook elke maand een outreach project georganiseerd. Deze projecten richten zich onder andere op ouderenzorg en tropische ziektes. Ondanks dat deze projecten niet gericht zijn op verloskunde, kan je hier toch aan deelnemen als je hier interesse in hebt.

Jouw verblijf in India

Tijdens je vrijwilligerswerk in India verblijf je bij een lokaal gastgezin. Het gastgezin heet je welkom in hun huis en laat je kennis maken met de Indiase cultuur en de heerlijke keuken.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Stage

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲