You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Groepsreis kerstvakantie Sociaal & Samenlevingsproject op Jamaica

Overzicht

Deze kerstvakantie kun je als vrijwilliger meewerken aan het Sociaal & Samenlevingsproject op Jamaica, tijdens een groepreis voor alle leeftijden. Dit is een ideale manier om de cultuur van Jamaica beter te leren kennen en je kerstvakantie op een waardevolle manier in te vullen. Gedurende de reis werk je samen met een groep internationale vrijwilligers van over de hele wereld.

Datum voor de groepsreis naar Jamaica tijdens de kerstvakantie

  • De datum voor de kerstreis in 2017 is nog niet bekend. Houd deze pagina in de gaten voor een update.

Vrijwilligerswerk tijdens de Sociaal & Samenleving kerstreis op Jamaica

Tijdens de kerstdagen helpen vrijwilligers bij het uitdelen van cadeaus in Mandeville, Jamaica

Het Sociaal & Samenlevingsproject op Jamaica is een bijzonder project dat gevestigd is in de stad Mandeville. Je werkt de hele week met je groep in lokale gemeenschappen, scholen en opvangtehuizen met kinderen die extra hulp nodig hebben.

Dit project geeft je de mogelijkheid om te helpen met ‘Operation Krismus Smile’. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement waar vrijwilligers en medewerkers van Projects Abroad lokale kinderen en gezinnen in nood bezoeken om hen te helpen en cadeaus te geven gedurende de kerstdagen. Je helpt bij het kiezen, verpakken en uitdelen van de cadeaus, maar ook met en plannen en leiden van pakjesavonden en leuke activiteiten. Dit is zowel voor de kinderen en families als voor de mederwerkers en vrijwilligers een hoogtepunt van het jaar.

Internationale groep vrijwilligers

Eén van de leukste dingen aan onze groepsreizen is dat je met andere internationale vrijwilligers van alle leeftijden zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 1 week lang mede-vrijwilligers om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen een sociaal project op Jamaica als jij!

Verblijf op Jamaica

Tijdens je verblijf op Jamaica logeer je bij een gastgezin. Dit geeft je een unieke kans om kennis te maken met de Jamaicaanse levensstijl, op een moment dat iedereen in feeststemming is vanwege Kerst.

Weekendactiviteiten op Jamaica

De week dat je op Jamaica bent zal duidelijk gestructureerd zijn en heeft een dagelijks rooster, dat ook gevuld is met avondactiviteiten zodat je het beste uit je ervaring kunt halen. Je brengt Kerst door met andere vrijwilligers en mederwerkers van Projects Abroad en je hebt de mogelijkheid om de natuur en culturele schoonheid van Jamaica te ontdekken.

Begeleiding

Al onze groepsreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier.

Jij kunt eventueel ook wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die eerder met ons zijn mee geweest voor vrijwilligerswerk en vertellen over hun ervaringen. Zo krijg je wellicht nog een beter beeld over wat jij kunt verwachten.

Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat.

Liever geen groepsreis of niet beschikbaar in de kerstvakantie?

Als je liever niet in een groep wilt reizen of als je de voorkeur hebt om op andere data naar Jamaica te gaan dan is het ook mogelijk om deel te nemen aan het reguliere Sociaal project op Jamaica. In dat geval neem je deel als individuele vrijwilliger en kun je zelf je startdatum en de duur van je verblijf kiezen.

Dagindeling

Zodra de precieze indeling van de week bekend is, plaatsen we hier het rooster.

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲