Onze projecten in India zijn tot nader order gesloten, maar je bent van harte welkom om deel te nemen aan onze projecten in Nepal of Sri Lanka.


Heb jij je zinnen toch op India gezet, neem dan contact met ons op, dan laten we het je weten zodra we weer vrijwilligers in India ontvangen.

You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Bouw project in India

UPDATE: Onze projecten in India zijn op dit moment niet beschikbaar.

Overzicht
Project overzicht

Vrijwilligerswerk op een bouw project in India

Deze jongerenreis neemt je mee naar India waar je je als vrijwilliger kan inzetten op een bouwproject. Dit project is perfect voor vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken en graag het fysieke resultaat zien van hun harde werk.

Vrijwilligers werken samen met een lokale NGO in een dorp buiten Jaipur. Dit project biedt vrijwilligers de kans om een belangrijke rol te spelen bij het bouwen van gebouwen waar dringend nood aan is, zoals toiletten of een buurthuis, dit met behulp van traditionele bouwmethoden. De dagelijkse activiteiten zullen bestaan uit het graven van funderingen, het mengen en gieten van cement, het bouwen van daken en het aanbrengen van de laatste verflaag op de afgewerkte gebouwen. Je krijgt ook de mogelijkheid om in de middag deel te nemen aan verschillende activiteiten in de lokale gemeenschap.

Internationale groep vrijwilligers

jongerenreizen bouwen India

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen een bouw project in India als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf bij een gastgezin

Tijdens de 2 weken verblijf je bij een gastgezin. Dit is voor jou de kans om je volledig onder te dompelen in de lokale cultuur en de lokale tradities en kennis te maken met de heerlijke lokale keuken.

Weekendactiviteiten in India

In het weekend zullen we je meer laten zien van de Indische cultuur en van het land zelf. Zo bezoek je samen met de andere vrijwilligers enkele van de meest interessante plekken in Noord-India, waaronder de majestueuze Taj Mahal in Agra en de fascinerende roze stad Jaipur.

Sommige avonden worden er culturele of recreatieve activiteiten georganiseerd door onze lokale medewerkers. Laat je tijdens deze 2 weken totaal onderdompelen in de Indische cultuur en beleef een reis om nooit meer te vergeten.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles vlot verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 19 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 16 t/m 19 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 19? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere projecten in India.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (078-6131356).

Veel reisplezier!

Stage

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲