Vrijwilligers diepzeeduiken tijdens hun haaienbescherming project in Fiji voor jongeren

Groepsreis haaienbescherming in Fiji voor jongeren

Help bij het beschermen van bedreigde haaien, behaal je duikbrevet en maak nieuwe internationale vrienden

In een oogopslag

Breng samen met leeftijdsgenoten de zomer door in Fiji en duik in helderblauw water waar je wetenschappers helpt bij het beschermen van bedreigde diersoorten in de oceaan.

 

Leer over natuurbescherming van haaien experts en andere natuurbeschermers. Help ook op het land bij het planten van mangroves, welke zeer belangrijk zijn voor het behoud van de kustlijnen.

 

Dit project is beschikbaar voor jongeren van over de hele wereld. Je behaalt een PADI duikbrevet en leert samenwerken met jongeren van verschillende afkomsten en culturen.

 

In jouw vrije tijd ontdek je de lokale cultuur, ga je op uitstapjes, geniet je van bbq’s met de lokale bevolking en leer je misschien wel een traditionele dans!

Download een voorbeeld dagindeling.

Startdata: 

Tijdens schoolvakanties

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

15-18
Je moet minimaal 200 meter kunnen zwemmen.


Is een groepsreis haaienbescherming in Fiji voor jongeren geschikt voor mij?

Als je een echte waterrat bent en je droomt van leven op een tropisch eiland dan is de groepsreis haaienbescherming in Fiji voor jongeren je op het lijf geschreven. . Dit project is geschikt voor jongeren van over de hele wereld die avontuurlijk zijn ingesteld en een passie hebben voor het beschermen van de oceanen.


Scholieren op dit project leren belangrijke vaardigheden, zoals samenwerken. De ervaring is bovendien een mooie toevoeging aan jouw CV en een ijsbreker tijdens sollicitatiegesprekken.


Je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen aan dit project. Tijdens de eerste week ga je je PADI Open Water duikbrevet behalen. Beschik je al over dit duikbrevet dan krijg je de Advanced Open Water duikcursus aangeboden. Onze duikinstructeurs houden toezicht tijdens elke training en iedere duik zodat alles veilig en volgens plan verloopt.

Een groep Projects Abroad vrijwilligers bereiden zich voor om te helpen met haaienbescherming in Fiji voor jongeren

Wat ga ik doen op het project?

Tijdens de eerste week ga je trainen voor jouw duikbrevet. In de tweede week ga je het water in en begin je met het onderzoek.

 

Op het project ga je de volgende taken uitvoeren:

 

  • Behaal je PADI Open Water duikbrevet
  • Onderzoeksduiken uitvoeren om belangrijk onderzoek te doen
  • Help tijdens strandopruimacties en het planten van mangroves
  • Ontdek een nieuwe cultuur en beleef Fiji met leeftijdsgenoten

Jouw werk kun je onderverdelen in vier categorieën:

 

Leer duiken en behaal jouw PADI Open Water duikbrevet

 

Het eerste deel van het project ga je trainen voor het PADI duikbrevet. Heb je geen duikervaring, dan start je met de Open Water cursus. Heb je dit PADI duikbrevet al behaald, dan ga je door met de Advanced Open Water cursus.

 

Een PADI duikbrevet heeft geen vervaldatum en geeft je de mogelijkheid om nog vele jaren de wereld onder water te verkennen waar je maar wilt. Wanneer je jouw PADI training hebt afgerond, ga je ook deelnemen aan de Shark Conservation Diver Course.

 

Survey duiken

 

Je gaat survey-duiken maken in verschillende gebieden van de Beqa Lagoon, waaronder een haaienduik onder toezicht van gekwalificeerde Dive Masters. Je verzamelt belangrijke gegevens die deel uitmaken van ons wereldwijde onderzoek naar haaien.

 

Activiteiten op het land

 

Je gaat eropuit om de stranden op te ruimen. De lokale kinderen helpen je hierbij en je kunt het met hun hebben over de bescherming van de oceaan en waarom het zo belangrijk is voor de mens.

 

Je helpt ook bij het planten van mangroves. Deze planten maken het mogelijk voor verschillende dier- en plantensoorten om te blijven bestaan. Ze hebben ook een belangrijke rol in de gemeenschap in het verhinderen van erosie langs de kust en geeft bescherming bij extreem weer. Het herplanten van mangroves speelt een belangrijke rol binnen onze activiteiten ten behoeve van  de natuurbescherming in Fiji.

 

De jongeren binnen de groepsreizen van 2017 konden ongeveer 2500 mangroves planten in de kwekerij van Projects Abroad!

 

Beleef Fiji en de cultuur

 

Tijdens het twee weekse programma kun je de andere vrijwilligers beter leren kennen, nieuwe vrienden maken en ervaren hoe het is om op een eiland te leven.

 

Onze medewerkers houden dagelijks toezicht en begeleiden de activiteiten zodat alles veilig en volgens plan verloopt.

Wie zijn onze partners?

Onze partnerorganisatie voor het duiken, Beqa Adventure Divers, staat vooraan als het gaat om  haaienbescherming in Fiji. Ze hebben een veiligheidsrecord van 100% en hebben nog nooit incidenten gehad met haaien tijdens het duiken en onderzoeken.


We werken ook samen met PADI (Professional Association of Diving Instructors) die ons helpen om alle vrijwilligers op te leiden tot zelfstandige duikers.


Het WWF maakt deel uit van onze inspanningen en ondersteunen de onderzoeken die we hebben lopen in Fiji. WWF Global Shark Programme Manager, Ian Campbell, beschrijft het haaienbescherming project in Fiji als “the most important shark conservation project in the world.”


Waar in Fiji ga ik werken?

Pacific Harbour

Dit deel van het eiland staat bekend voor zijn 80 km lange, witte stranden en kobaltblauwe zee. Jouw tijd breng je voornamelijk door onder water en dat geeft je de mogelijkheid om de schoonheid van het leven onder water te ontdekken!


Er is ook genoeg werk op het droge dat belangrijk is voor het project, zoals de strandopruimacties en het herplanten van de mangroves.


Tijdens jouw verblijf slaap je in gedeelde slaapkamers voor jongens of meisjes.


Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Fiji Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Wat zijn de doelen en impact van het project?

Het doel van het haaienbescherming project in Fiji is om accurate wetenschappelijke gegevens te verzamelen. Dit wordt gebruikt om  meer bewustwording omtrent haaien te genereren bij de lokale gemeenschap en in het algemeen.


Het haaienbescherming project is in  2014 opgestart, als reactie op de afnemende haaienpopulatie in dit gebied.. De lokale overheid ziet het beschermen van de haaien als topprioriteit. Alhoewel er beschermde gebieden zijn opgezet om een antwoord te geven aan de dalende populatie, blijft het aantal haaien in het gebied verder teruglopen.


We werken ook samen met het ‘Mangroves for Fiji’ initiatief om de mangroves te herplanten en beschermen, zodat er een gezond en duurzaam mangrove woud blijft bestaan in Pacific Harbour.


Mangroves vormen een natuurlijke barrière en beschermen de kustlijn tegen erosie, veranderende zeeniveaus, stormvloeden en tsunamis. Ze ondersteunen de koraalriffen, voorzien in belangrijke voedingsstoffen en dienen als broedplaats voor het leven in de oceaan.


Je draagt bij aan het milieu maar je verbreedt ook jouw horizon en vaardigheden. Je ontwikkelt een groter begrip voor natuurbescherming, krijgt een uniek inzicht op andere culturen en maakt vrienden van over de hele wereld.

Jongeren op het haaienbescherming project in Fiji met Projects Abroad poseren voor een groepsfoto

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Elk jaar helpen duizenden jongeren en stagiaires om een verschil te maken over de hele wereld. Tijdens hun ervaring in het buitenland dragen ze bij tot de duurzame doelstellingen die we elk jaar vooropstellen, met de bedoeling om een duurzame impact te maken op de gemeenschappen.


Om alle verwezenlijkingen te verzamelen, ontwikkelen we elk jaar een Jongerenreizen Impact Report. Lees meer over alle projecten en hun impact in het afgelopen jaar.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat accommodatie delen met andere Projects Abroad vrijwilligers en stagiaires in Pacific Harbour. Op deze manier leer je de andere vrijwilligers en stagiaires beter kennen, kun je ervaringen uitwisselen, en samen de omgeving verkennen in je vrije tijd.


Tijdens onze Jongerenreizen proberen we ervoor te zorgen dat je een kamer deelt met minstens een andere vrijwilliger of stagiaire van hetzelfde geslacht en leeftijd. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Onze partners