You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een journalistiek project in Tanzania

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Arusha en Dar es Salaam
  • Type projecten: Geschreven journalistiek
  • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers werken samen in een team van freelance journalisten bij het tijdschrift. Je zal onderzoek doen, artikelen schrijven en foto's maken voor publicatie.
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 3 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk (behalve in december)
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Dit journalistieke project in Tanzania is perfect voor vrijwilligers die geïnteresseerd zijn in schrijven, fotografie of filmproductie. Als vrijwilliger op een van deze journalistieke projecten krijg je de kans om een portofolio van je werk te maken, en een waardevolle journalistieke ervaring op te doen terwijl je leeft in één van Afrika’s meest levendige landen. Afhankelijk van jouw interesse en ambities, kan je kiezen tussen een filmproductie project of een geschreven media project. Laat ons alsjeblieft weten welk van deze 2 projecten je het liefst wil doen als je je bij ons inschrijft.

Werken bij een tijdschrift in Tanzania

Vrijwilligerswerk journalistiek project in Tanzania

Vrijwilligers hebben de mogelijkheid om binnen de geschreven journalistiek te werken. Hier zal je de kans krijgen om artikelen te schrijven voor een tijdschrift dat elke 3 of 2 maanden wordt gepubliceerd en zich richt op een scala aan onderwerpen; zoals nieuws, reizen, business, lokale evenementen en mode in Tanzania. Projects Abroad werkt samen met twee tijdschriften. Beiden zijn dynamisch en groeiend en hebben een groot bereik in Tanzania.

Een van de tijdschriften focust zich op het informeren van de jeugd over verschillende onderwerpen en telt meer dan 24000 lezers. Het andere tijdschrift richt zich echter tot dynamische business ondernemingen en publiceert om de twee maanden ongeveer 5000 kopieën.

Als vrijwilliger werk je samen in een dynamisch team van lokale freelance journalisten in het hoofdkantoor van het tijdschrift in Dar es Salaam. Jouw taken zullen voornamelijk bestaan uit marketing. onderzoek, voorbereiden van artikels, schrijven van rapporten, bijwonen van personeelsvergaderingen en het updaten en werken op verschillende social media platforms.

Vrijwilligers met een passie voor fotografie krijgen de kans om hun eigen foto's te maken die dan gebruikt kunnen worden in de artikels die verschijnen in het tijdschrift of op social media. Je hebt ook de mogelijkheid om korte video’s op te nemen van verschillende interviews die later op de website van het magazine komen te staan.
Vrijwilligerswerk als journalist in Tanzania

Je werkt van 9 uur ’s ochtends tot 4 uur ’s middags, van maandag t/m vrijdag. Je wordt aangeraden om je eigen laptop en digitale camera mee te nemen en te gebruiken op je project. Journalistiek is een werkveld waar zelfstandig werken erg belangrijk is en ondanks dat het project verschillende mogelijkheden biedt, is het belangrijk dat je zelf proactief bent en veel initiatief toont, om zo het meeste uit je project te halen.

Je kan meedoen aan het filmproductie project vanaf minimaal 4 weken en het geschreven media project vanaf 3 weken. Ondanks dat je in 3 of 4 weken een waardevol cultureel inzicht krijgt en intens samenwerkt, moet je je er wel bewust zijn dat je misschien niet in staat bent om dezelfde impact te hebben als iemand die een langere periode meegaat.

Stage

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲