Door de recente instabiliteit in Bangladesh, hebben we besloten de lancering van onze projecten in deze bestemming voor onbepaalde tijd uit te stellen.


We hopen dat je onze lopende projecten in Sri Lanka en Nepal zou willen overwegen, of neem contact met ons op om meer te weten te komen over de projecten die we bieden in de vele andere bestemmingen.

You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een lesgeef project in Bangladesh

UPDATE: Lancering projecten in Bangladesh voorlopig uitgesteld

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Dhaka
  • Soort scholen: Basis en middelbaar onderwijs
  • Jouw rol binnen dit project: Leraar of onderwijsassistent (Engels)
  • Extra vakken die je kunt geven: Wiskunde, wetenschappen, kunst, drama, muziek en sport
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

De overheid in Bangladesh erkent het belang van onderwijs als een middel om de toekomstmogelijkheden van kinderen te verbeteren. Ondanks de vooruitgang op het gebied van universeel onderwijs en gelijkheid tussen mannen en vrouwen zijn er nog steeds meer dan 3 miljoen kinderen die niet naar school gaan en scoort het land erg laag op het gebied van alfabetisering in Zuid-Azië.

De onderwijsstrategie en de late introductie van het Engels maakt het erg moeilijk voor studenten in Bangladesh om hun taalvaardigheid te verbeteren. Daarom zijn vrijwilligers hard nodig op onze lesgeef projecten om zelfs de armste kinderen de kans te geven om Engels te leren begrijpen, spreken, lezen en misschien zelfs schrijven.

Jouw rol als lesgeef vrijwilliger in Bangladesh

Projects Abroad vrijwilliger helpt een leerling in de klas op een lesgeef project in Bangladesh

Projects Abroad vrijwilligers werken op basisscholen of middelbare scholen die het reguliere onderwijssysteem volgen. Jouw exacte rol in het klaslokaal hangt af van de ervaring die jij al hebt en jouw zelfvertrouwen om voor de klas te staan. Je zal beginnen als onderwijsassistent naast de lokale Engelse docent, met kleinere groepjes opdrachten gaan doen rond spreekvaardigheid of krijg je de kans om de hele les te verzorgen.

Het is jouw taak als vrijwilliger om de leerlingen te motiveren om Engels te leren en te zorgen dat zij zelfvertrouwen krijgen om het te gaan spreken, ook al zullen ze in het begin vaak fouten maken. Stimuleer ze om Engels te oefenen zowel op school als buiten schooltijd. Je kunt vaak ook de lokale docenten helpen door nieuwe lesmethoden te introduceren. 

Vrijwilligers op een lesgeef project kunnen naast Engelse les ook helpen bij verschillende andere vakken, zoals wiskunde, wetenschappen, kunst, drama, muziek en lichamelijke opvoeding afhankelijk van jouw ervaring en interesses. De faciliteiten op de scholen zijn vaak erg beperkt, dus het kan zijn dat je niet veel meer dan een schoolbord en krijtjes tot je beschikking hebt, echter zelfs in deze omstandigheden zal het je verbazen hoe snel de leerlingen vooruitgang kunnen boeken.

Stage

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲