Onze projecten in India zijn tot nader order gesloten, maar je bent van harte welkom om deel te nemen aan onze projecten in Nepal of Sri Lanka.


Heb jij je zinnen toch op India gezet, neem dan contact met ons op, dan laten we het je weten zodra we weer vrijwilligers in India ontvangen.

You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Sociaal vrijwilligerswerk in India

UPDATE: Onze projecten in India zijn op dit moment niet beschikbaar.

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Jaipur
 • Type projecten: Kindertehuizen, weeshuizen, zorgcentra voor kinderen met een beperking en crèches
 • Leeftijd van kinderen op het project: 2 - 22 jaar
 • Aantal kinderen waarvoor gezorgd wordt: Gevarieerd
 • Jouw rol binnen dit project: Het assisteren van de lokale medewerkers, spelen met kinderen, eenvoudige educatieve activiteiten en algemene ondersteuning geven
 • Accommodatie: Bij een gastgezin en accommodaties ter plaatse
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

Wil jij graag als vrijwilliger werken met kinderen die extra aandacht nodig hebben? Ga dan het avontuur aan en verricht sociaal vrijwilligerswerk in Jaipur! Er zijn diverse sociale projecten gericht op kinderen die extra zorg nodig hebben. Vrijwilligers zijn hier het hele jaar door welkom om het lokale personeel te ondersteunen in de dagelijkse zorgtaken en om leuke activiteiten te organiseren voor de kinderen. Iedereen vanaf 16 jaar is welkom om met of zonder ervaring zich in te zetten voor één van deze sociale projecten. Een goede motivatie en volledige inzet zorgen ervoor dat de kinderen met wie je werkt zich beter kunnen ontwikkelen en een positieve toekomst tegemoet gaan.

Hoe ziet jouw werkdag als sociaal vrijwilliger in India eruit?

Vrijwilligerswerk sociaal project in India

We werken in Jaipur met diverse centra voor weeskinderen, straatkinderen en kinderen die speciale zorg nodig hebben, van de leeftijd 2 tot 8 jaar.

Vaak begin je al ’s ochtends vroeg om de kinderen te helpen zich klaar te maken om naar school te gaan. In de middag heb je vaak vrij of kun je in het centrum blijven om met andere werkzaamheden te helpen.

Bij welk project je ook terecht komt, je moet klaar zijn voor een uitdaging. Veel van de kinderen waar je mee te maken krijgt zullen veel aandacht vragen en er zullen ook kinderen bij zijn die gezondheidsproblemen hebben of die speciale zorg en aandacht nodig hebben in verband met een beperking.

Voor de jongere kinderen is er vaak een kleuterschool of crèche aanwezig bij het opvangcentrum, waar je kan helpen gedurende de dag. Je kan er ook voor kiezen om met de kinderen die naar school gaan mee te gaan om in de klas te helpen bij het geven van Engelse les. Als de oudere kinderen weer uit school komen, rond 16:30u kun je hen helpen met hun huiswerk en leuke spelletjes en activiteiten organiseren voordat ze aan tafel gaan voor het avondeten.

Sommige zorgcentra hebben een meer duale benadering, ze geven de ouderen kinderen zowel les in algemene vaardigheden als in handenarbeid. Als jij goed bent in handenarbeid, sport of zelfs tuinieren dan kun je veel betekenen op sociaal niveau. De interactie, vriendschap en steun die jij kan bieden aan deze kinderen zijn misschien wel de belangrijkste onderdelen van jouw deelname aan dit project.

Schommelen in India

Twee keer per maand bundelen alle vrijwilligers van de sociale, lesgeef en sport projecten hun krachten om samen iets extra’s te doen voor de lokale gemeenschap in Jaipur. In teams werken ze samen om verschillende doelen binnen de gemeenschap te bereiken; zoals het opzetten van een bibliotheek, het ontwerpen van onderwijsmiddelen en het deelnemen aan lokale sportevenementen. Vrijwilligers worden aangemoedigd met meer ideeën te komen om de gemeenschap te helpen. Daarnaast bieden maandelijkse workshops de vrijwilligers ondersteuning en training betreffende het werk dat zij op hun project uitvoeren. 

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Care Management Plan - India.

Ga zelf het avontuur als sociaal vrijwilliger aan!

Sociaal project in India

Als vrijwilliger kun jij de kinderen helpen om essentiële vaardigheden te ontwikkelen die ze nodig hebben om straks een eigen plek te vinden in de maatschappij. Hoe langer je kunt blijven, des te meer vriendschappen je zal opbouwen en hoe moeilijker het weer zal zijn om naar huis te gaan. Veel vrijwilligers houden ook na hun project contact met de andere vrijwilligers waarmee ze vrienden worden. Op deze manier kun je nog napraten over de vele indrukken en ervaringen die je hebt opgedaan in India.

In de avonden en weekenden ben je vaak vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

India Care Management Plan Stage

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲