You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Sociaal vrijwilligerswerk in Madagaskar

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Andasibe
  • Type projecten: Basisschool
  • Jouw rol binnen dit project: Assisteren van docenten in de ochtend en in de middag helpen bij het organiseren van creatieve en sportieve naschoolse activiteiten
  • Accommodatie: Bij een gastgezin of in een guesthouse
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: Vanaf 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar
  • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

Door als vrijwilliger bij Projects Abroad deel te nemen aan een sociaal project in Madagaskar zal je een waardevolle bijdrage leveren door te assisteren op basisscholen en te helpen bij de ondersteuning van kinderen in kleuterscholen. Of je nu hebt gekozen voor een tussenjaar, een pauze neemt van je carrière of opzoek bent naar een betekenisvolle ervaring tijdens je vakantie, je zal een belangrijke rol spelen en een grote impact maken op de levens van deze kinderen.

Jouw rol als vrijwilliger op een sociaal project in Madagaskar

Kinderen spelen buiten spelletjes op het sociale zorg project in Madagaskar

Onze sociale projecten zitten gevestigd in de stad Andasibe, welke ongeveer 12.000 inwoners telt. Projects Abroad werkt samen met een lokale basisschool die onderwijs en naschoolse activiteiten aanbiedt aan kinderen uit arme gezinnen. Tijdens het Sociale zorg project help je in de ochtenden mee in de klas, waar je de docent kan helpen door extra aandacht te besteden aan groepjes of individuele leerlingen die achterlopen. Daarnaast help je mee met de naschoolse activiteiten voor de kinderen die worden georganiseerd door de schooldirecteur. Dit project heeft slechts beperkte middelen, daarom is de hulp van vrijwilligers ontzettend belangrijk om de kinderen de nodige aandacht te kunnen bieden. De lokale medewerkers kijken daarom erg uit naar de komst van vrijwilligers.

De naschoolse activiteiten zijn bedoeld om de kinderen op een nuttige manier bezig te houden na de schooluren en ze een veilige omgeving te voorzien waar ze kunnen leren en plezier maken. De activiteiten worden aangepast aan de vaardigheden en interesse van de vrijwilligers en zijn bedoeld om de kinderen ook na de schooluren op een nuttige manier bezig te houden. Je kunt sportactiviteiten met ze doen zoals basketbal, voetbal en frisbee en daarmee de kinderen helpen bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden en teamgeest. Daarnaast kan je ook met hen knutselen of een leesclubje starten, de mogelijkheden zijn eindeloos! De kinderen zijn gemiddeld tussen de 3 en 8 jaar oud, maar er kunnen ook leerlingen tot 15 jaar oud deelnemen aan de naschoolse activiteiten.

Of je de kinderen nu helpt bij het leren lezen, je leuke sportactiviteiten met ze doet of ze een nieuw spel leert, de tijd en aandacht die jij hen biedt is voor hen van grote waarde. Laat het ook zeker weten als jij bijzondere vaardigheden hebt die van nut kunnen zijn.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Lowie Goetgeluck op het sociale project in Madagaskar
Lowie Goetgeluck
Mijn taken kun je een beetje vergelijken als deze van een schoolmaatschappelijk werker. Ik ging aan de slag met het geven van vormingen over thema’s zoals seksualiteit, natuurbewustzijn, sociale interacties en hygiëne. Hiernaast ging ik in kader van mijn bachelorproef op huisbezoeken. Hier leerde ik pas echt de kinderen kennen. Lees meer...

Jouw bijdrage op een sociaal project in Madagaskar

Een vrijwilliger van Projects Abroad speelt spelletjes met de kinderen op een sociaal project in Madagaskar

Sociale ontwikkeling, vriendschap en steun zijn de belangrijkste dingen die jij de kinderen kunt bieden als vrijwilliger.

Projects Abroad biedt ook graag extra hulp aan vrijwilligers die deelnemen aan een sociaal project. Hieronder valt bijvoorbeeld het kopen van materialen zoals verf en knutselspulletjes of het organiseren van een dag waarop de vrijwilligers helpen bij het renoveren van een speelkamer in één van de instellingen. Alle suggesties van de vrijwilligers zijn van harte welkom, wij staan open voor al jouw ideeën die kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de kinderen waarmee we werken.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Je kunt al vanaf twee weken deelnemen aan een sociaal project in Madagaskar, als je geen vier weken of langer beschikbaar bent. Het project is door onze lokale collega’s geschikt bevonden voor korte periodes van vrijwilligerswerk voor zowel de lokale gemeenschappen als de vrijwilliger. Hoewel je waardevolle culturele inzichten zult verwerven en intensief kunt samenwerken met de lokale gemeenschap, zal je misschien niet dezelfde impact kunnen maken als vrijwilligers die voor een langere periode deelnemen.

Madagascar Care Management Plan Stage

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲