You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Cricket vrijwilligersproject in het buitenland

Overzicht

Vrijwilligerswerk sport project cricket

Cricket is niet echt een bekende sport in Nederland, echter in Engeland en veel van de vroegere Engelse koloniën wordt de sport fanatiek gespeeld. Waar het echter in Engeland wordt gespeeld op perfect gladde speelvelden met een relaxed publiek is het in sommige ontwikkelingslanden heel anders! Oneffen speelvelden zijn een grote uitdaging voor de slagmannen en het publiek is uitzinnig!

De sport heeft wat weg van honkbal, maar heeft afwijkende spelregels. Het voortbestaan van deze sport is afhankelijk van de aanvoer van nieuw talent vanuit het amateursniveau naar professioneel niveau, dit houdt het land succesvol op internationaal gebied en houdt het publiek geïnteresseerd. Als vrijwilliger op een cricket coach project help je mee de toekomst van deze sport zeker te stellen door het helpen ontwikkelen van jong nieuw talent.

Maar je zal nog veel meer kunnen betekenen! Door enkel betrokken te zijn bij trainingen en kinderen enthousiast te maken en een kans te geven deze sport te beoefenen, zul je hen en de gemeenschap waarin zij leven een betere kwaliteit van leven schenken. Door het spelen van cricket leren de lokale kinderen belangrijke vaardigheden die in hun dagelijks leven van goed pas kunnen komen zoals teamwork en discipline. Ook bied je hen een welkome afleiding van het harde leven in hun dagelijks bestaan.

Sport project cricket in India

Vrijwilligerswerk in het buitenland als coach op een cricket project

Heb jij een passie voor cricket, dan is een vrijwilligersproject op dit gebied in een ontwikkelingsland misschien wel wat voor jou. Je hoeft geen ervaren coach te zijn om deel te nemen, alles wat je nodig hebt is een goede kennis van de regels van de sport en de wil om deze over te brengen op anderen. Je kunt bijvoorbeeld deelnemen aan het cricket sport project tijdens een tussenjaar, carrièrebreak of tijdens je vakantie.

Cricket is een geweldige sport om te spelen omdat het toegankelijk is voor een verscheidenheid aan spelers met verschillende vaardigheden. Iedere positie vraagt om andere vaardigheden om samen als team succesvol te zijn zonder spelers te isoleren die minder vertrouwen hebben in hun talenten.

Het spel kan op verschillende manieren gespeeld worden, afhankelijk van het aantal spelers, het beschikbare materiaal en ruimte, waardoor het uitermate geschikt is voor scholen en verenigingen die maar weinig middelen hebben. The basisvaardigheden gooien, vangen en aan slag staan zijn erg makkelijk te leren en dus ook te coachen aan leerlingen. Dit maakt een vrijwilligersproject op het gebied van cricket een zinvolle ervaring die veel voldoening geeft.

Bestemmingen voor cricket projecten in het buitenland:

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲