Onze projecten in India zijn tot nader order gesloten, maar je bent van harte welkom om deel te nemen aan onze projecten in Nepal of Sri Lanka.


Heb jij je zinnen toch op India gezet, neem dan contact met ons op, dan laten we het je weten zodra we weer vrijwilligers in India ontvangen.

You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een cricket project in India

UPDATE: Onze projecten in India zijn op dit moment niet beschikbaar.

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Jaipur
  • Type projecten: Cricket
  • Jouw rol binnen dit project: Bij het cricket project ga je aan de slag als coach om de kinderen de basis en techniek van cricket te leren. Daarnaast ga je bekijken wat er verbeterd kan worden voor iedereen individueel, maar ook als team
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

In een land met een enorme diversiteit in levensstijlen, religies en volkeren, is sport hetgeen dat iedereen verenigt. Cricket is veruit de meest populaire sport in India. Sinds de eerste cricketwedstrijd werd gespeeld, bijna drie eeuwen geleden, identificeren mensen uit India zich met de tactieken en de vaardigheden van het spel. Cricket is bovendien een belangrijke bron van entertainment.

Je hoeft in India niet ver te zoeken om kinderen cricket te zien spelen op straat, met zelfgemaakte ballen, bats en honken. Het feit dat de meeste kinderen heel veel bezig zijn met deze sport, bewijst dat India de ideale plek is om als cricket coach aan de slag te gaan.

Jouw rol als cricket coach in India

Cricket project in India

Het is belangrijk dat kinderen de basiskennis van cricket onder de knie krijgen vooraleer ze meer gevorderde vaardigheden en technieken kunnen ontwikkelen. Als vrijwilliger kan je terecht in verschillende lagere scholen in Jaipur. Je zal voornamelijk je kennis van de sport doorgeven, advies geven voor wedstrijden en coachen tijdens trainingssessies.

Als cricket coach in India zal je proberen de prestaties van de spelers en het hele team te verbeteren. Elke speler is anders en heeft jouw specifieke zorg en aandacht nodig om zijn vaardigheden te verbeteren, om zo ook de prestaties van het team te kunnen verbeteren. Om het team echt succesvol te maken, zal je vertrouwen en teamspirit moeten creëren tussen de spelers, zodat ze als één verbonden team kunnen spelen.

Jouw verblijf in India

Vrijwilligerswerk cricket project in India

Tijdens je vrijwilligerswerk verblijf je bij een lokaal gastgezin of in een gedeelde accommodatie met andere vrijwilligers.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Dit project is vanaf 2 weken beschikbaar, mocht je geen tijd hebben om een maand of langer deel te nemen. Dit project is geselecteerd door onze lokale collega’s en ook voor korte deelname als waardevol beschouwd, voor zowel de vrijwilliger als de lokale gemeenschap. Je zal op dit project veel over de cultuur leren en nauw samenwerken met de lokale gemeenschap, maar wees je ervan bewust dat je wellicht een minder groot verschil kan maken dan vrijwilligers die voor een langere periode gaan. Wanneer je slechts 2 weken deelneemt kan het zijn dat je wordt gekoppeld aan vrijwilligers die langer blijven.

Stage

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲