You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een gymles project in Fiji

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Nadi
  • Type projecten: Community sport
  • Jouw rol binnen dit project: Je gaat werken binnen verschillende sportorganisaties en sportclubs in scholen om gratis sportlessen te verzorgen voor kinderen, jongeren en volwassenen. Als vrijwilliger kun je training geven in verschillende sporten zoals rugby, voetbal, cricket, basketbal en atletiek
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Het aanleveren van een Verklaring omtrent Gedrag en een medische verklaring

Door deel te nemen aan een sportproject in Fiji kan jij enthousiaste jongeren helpen om zichzelf verder te ontwikkelen in diverse sporten. In Fiji is sport erg populair en er zijn veel jongeren die graag een sport zouden willen beoefenen, helaas zijn door een gebrek aan middelen de mogelijkheden beperkt. Door middel van ons sportproject krijgen jongeren een goede kans om toch een sport te beoefenen. Je kunt deelnemen in het kader van jouw tussenjaar, nuttige vakantie of sabbatical. Als jij een voorliefde hebt voor sport en graag een positieve invloed wilt uitoefenen ben je van harte welkom op dit project. Wat jouw vaardigheden ook zijn, als je energie en enthousiasme toont, kun jij kinderen trainen in de sport waar jij een passie voor hebt of meewerken aan een reeks spellen en algemene fitness sessies. Je hebt geen specifieke ervaring of opleiding nodig voor dit project en je kunt al vanaf 2 weken deelnemen.

Gymles geven met Projects Abroad in Fiji

Vrijwilligerswerk sport project in Fiji

Projects Abroad werkt in Fiji met verschillende scholen samen, om hen te helpen bij het ontwikkelen van het gymles programma. De leeftijd van de kinderen binnen de scholen varieert van 6 tot 17 jaar en ze krijgen elke week gymles.

Als vrijwilliger kun je training geven in verschillende sporten zoals rugby, voetbal, cricket, basketbal en atletiek, daarnaast besteed je tijd aan het plannen van de gymlessen, met het uiteindelijke doel om de algemene gezondheid, sporttechniek en het gevoel voor teamwork te verbeteren. Welke sporten je kunt gaan geven is afhankelijk van de tijd van het jaar en het sportseizoen van de lokale basisschool of middelbare school.

De kinderen die deelnemen aan de sportlessen zijn vaak gesplitst in kleine groepen, die wisselen van coach; als een vrijwilliger binnen een sportproject moet je bereid zijn om met kleine groepen te werken van verschillende leeftijden en niveaus. De gymlessen worden vaak in de middag gehouden waardoor veel vrijwilligers er voor kiezen om dit project te combineren met een Sociaal of een Lesgeef project. Als dit ook jouw voorkeur heeft, laat ons dit dan weten bij je aanmelding.

Als sport vrijiwilliger in fiji werk je mee aan het PEMAC (Physical Education, Music or Arts & Craft) programma. Hier zul je als assistent gymleraar aan de slag gaan en wordt je aangemoedigd om de basisschool leerlingen en middelbare scholieren te coachen in de basisvaardigheden van verschillende sporten die op het lesprogramma van de school staan.

Jouw rol als vrijwilliger binnen een sport project in Fiji

Sport project in Fiji

Welke sport jij ook wilt coachen, als vrijwilliger op dit sport project zal je de leerlingen helpen hun basisvaardigheden en technieken verder te ontwikkelen. Wanneer jij bent aangekomen in Fiji wordt je geïntroduceerd aan de contactpersoon bij de school en zal je samen bespreken hoe jouw vaardigheden het beste kunnen worden ingezet. Je zal ook betrokken raken bij het coördineren en het plannen van de gymlessen.

Je zal de aanwezige gymdocenten ook ondersteunen, wanneer nodig, bij het creëren van bewustzijn omtrent een gezonde levensstijl door middel van beweging. Daarnaast krijg je de kans om sportactiviteiten te ontwikkelen voor kinderen van verschillende leeftijdsgroepen tijdens de gymlessen.

Deelnemers zijn meestal verdeeld aan de hand van leeftijd en niveau. Je zal ondervinden dat elke deelnemer verschillend is en ze veel baat hebben bij jouw speciale zorg en aandacht om hun prestaties te verbeteren; uiteindelijk zal dit ten goede komen aan de prestaties van het hele team.

De nadruk bij dit project ligt ook op het hebben van plezier en betrokkenheid van de deelnemers. Je zal merken dat alle deelnemers een passie voor sport hebben. Het is jouw rol om sporten leuk te houden en het enthousiasme te blijven stimuleren. Als vrijwilliger uit het buitenland zal jouw aanwezigheid helpen om de gymlessen leuk te houden, wat essentieel is voor het behouden van de interesse van de leerlingen. Het maakt niet uit of je juist wel ervaring hebt met het geven van gymlessen of enkel een speciale voorliefde hebt voor sport, jij kunt een grote rol gaan spelen in de voortgang van dit project.

Dit project is vanaf 2 weken beschikbaar, mocht je geen tijd hebben om een maand of langer deel te nemen. Dit project is geselecteerd door onze lokale collega’s en ook voor korte deelname als waardevol beschouwd, voor zowel de vrijwilliger als de scholen. Je zal op dit project veel over de cultuur leren en nauw samenwerken met de lokale gemeenschap, maar wees je ervan bewust dat je wellicht een minder groot verschil kan maken dan vrijwilligers die voor een langere periode gaan. Wanneer je slechts 2 weken deelneemt kan het zijn dat je wordt gekoppeld aan vrijwilligers die langer blijven.

Stage

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲