You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een voetbal project in China

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Shanghai en Chengdu
  • Type projecten: Voetbal
  • Jouw rol binnen dit project: Als vrijwilliger ben je bezig om de voetbaltechnieken van de kinderen te verbeteren en help je mee met het organiseren van wedstrijden
  • Accommodatie: Gedeelde accommodatie
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 4 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Het aanleveren van een Verklaring omtrent Gedrag

Wil jij graag sportief vrijwilligerswerk verrichten in China? Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar op het voetbal project in China die graag hun sportieve capaciteiten overdragen. Voetbalteams uit China die in Europa wedstrijden spelen, krijgen veel aandacht in de media. Voetbal wordt hierdoor steeds populairder onder de Chinese bevolking, met als gevolg dat steeds meer kinderen en volwassenen lid worden van een club. Jij kunt de kinderen in China (nog beter) leren voetballen door jouw ervaring en enthousiasme op hun over te brengen.

Coach voetbal aan kinderen met Projects Abroad

Vrijwilligerswerk voetbal project in China

Als vrijwilliger van Projects Abroad kun je aan de slag op verschillende plaatsen. Zo kan je meewerken in een  bekende voetbalschool, waar je jonge professionele spelers traint, of in verenigingen die verschillende projecten hebben lopen om enthousiaste jonge spelers te coachen.

Op deze projecten kan je kinderen coachen van verschillende leeftijden op verschillende niveaus.   Het is een ideale manier om de lokale cultuur te leren kennen door te werken met mensen met verschillende achtergronden en voetbal is natuurlijk ook een sport die mensen uit verschillende culturen samenbrengt.

Of je nu zelf een team coacht of een lokale coach assisteert, jouw hulp wordt erg op prijs gesteld door zowel de coaches al de leerlingen.  

Als vrijwilliger help je mee de voetbaltechnieken van de kinderen te verbeteren en hen basisvaardigheden aan te leren. Zo plan en coördineer je trainingssessies om de spelers vaardigheden te leren zoals balcontrole, passen en balbezit. Daarnaast help je ook bij de organisatie van toernooien en wedstrijden.

Jouw rol op het Voetbal project in China

Voetballen in China

Bij je aankomst in China word je voorgesteld aan de leerlingen en jouw supervisor.  Je hoeft je geen zorgen te maken als je slechts weinig of geen ervaring hebt met coachen. De lokale medewerkers zijn erg toegewijd en verwelkomen graag vrijwilligers. Jij kan op alle manieren helpen, met of zonder ervaring. Je werkt nauw samen met de coaches die zowel Mandarijns als Engels spreken, of een vertaler zal je kunnen helpen, zodat je redelijk eenvoudig kunt communiceren met elkaar.

Als vrijwilliger van een sportproject ben je vaak in de ochtend vrij en help je aan het begin van de middag coaches met het voorbereiden van trainingen. De rest van de middag en het begin van de avond staan in het teken van het geven trainingen. Later op de avond en in het weekend ben je vrij, tenzij je wedstrijden of toernooien begeleidt, en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Pepijn Möllman op het voetbal project in China
Pepijn Möllman
Mijn werk op de Zilualon school was een mooie ervaring. Ik beleefde er de cultuurverschillen heel intens; de manier van lesgeven, de kleding, het eten, de Chinese normen en waarden, en de school zelf waren heel anders dan wat ik gewend was. Het is een school die ik niet snel meer zal vergeten en het sportproject daar heeft op mij het meeste indruk gemaakt. Lees meer...

Vrijwilligers kunnen ook op zaterdag en zondag jongeren trainen. Als je hiervoor kiest, kan je tijdens de week twee dagen vrij nemen. Naast het coachen in een voetbalclub, kan je ook demonstraties geven in verschillende Chinese scholen. Als je meer ervaring hebt kan je ook betrokken worden bij het onderwijs aspect van de trainingssessies om de kwaliteit van het coachen te verbeteren in de club.

Vrijwilligers die interesse hebben in business kunnen zich ook mee richten op de marketing van de voetbalclub. 

Stage

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲