You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Volwassenenreis Community Township project in Zuid-Afrika

Overzicht
  • Waar: Kaapstad, Lavender Hill township
  • Type projecten: Cultuur & Samenleving
  • Jouw rol binnen dit project: Assisteer bij bestaande gemeenschapsprojecten en bouwwerkzaamheden in de townships.
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen

Vrijwilligers op de volwassenenreis community township poject in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika ben je als 50 plusser meer dan welkom voor een zinvolle groepsreis met een grote culturele onderdompeling. Tijdens de volwassenenreis op het community township project in Zuid-Afrika werk je samen met andere gelijkgestemde vrijwilligers van jouw leeftijd. Je hebt geen specifieke ervaring nodig om aan het project te kunnen deelnemen. Het enige wat je nodig hebt is voldoende enthousiasme en de bereidheid om een verschil te maken.

Werkzaamheden tijdens de groepsreis voor volwassenen

In Lavenderhill, een van de townships in van Zuid-Afrika, kan je als vrijwilliger meehelpen met verschillende werkzaamheden die de lokale gemeenschap ten goede komen.

Vrijwilligers bouwen onder andere mee aan een buurtcentrum dat zal dienen als multifunctioneel gebouw met eigen toiletten en een keuken. Daarnaast kunnen vrijwilligers ook helpen met een voeding project waarbij je meewerkt in een biologische moestuin en gezonde maaltijden bereidt voor de kinderen uit de gemeenschap. Je helpt ook meer bewustwording te creëren rond gezonde voeding en informeert de lokale inwoners over biologische voeding en de productie hiervan. Als laatste worden vrijwilligers betrokken bij het creëren van een sportveld waar je lichamelijke opvoeding kan geven aan de kinderen.

Accommodatie en vrije tijd tijdens de volwassenenreis in Zuid-Afrika

Gedurende jouw tijd in het buitenland verblijf je bij een lokaal gastgezin. Hierdoor wordt je echt ondergedompeld in de cultuur en de lokale manier van leven. In de avonden zullen er door de Projects Abroad medewerkers culturele en vrijetijdsactiviteiten georganiseerd worden. Samen met de andere vrijwilligers bezoek je de Kirstenbosch Botanische Tuinen, de Tafelberg en het historische Robbeneiland. In het weekend zullen jullie een uitstap maken naar de beroemde Garden Route waar je de pracht van Zuid-Afrika kan ervaren en genieten van de adembenemende natuur.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Na inschrijving helpt de Volunteer Advisor van Zuid-Afrika jou verder met alle voorbereidingen.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (078-6131356).

Niet boven de 50 jaar, maar wel interesse in de volwassenenreis?

Deze reis is speciaal samengesteld voor de oudere vrijwilliger, bij voorkeur van boven de 50 jaar oud. Ben je nog geen 50 maar wel ouder dan 25 jaar en zou je toch graag aan deze reis willen deelnemen, dan is dat zeker mogelijk.

Andere mogelijkheden voor vrijwilligerswerk

Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum van de volwassenenreis niet goed uit? Kijk dan bij onze reguliere vrijwilligersprojecten voor alle leeftijden. Hier zal je ook genoeg andere vrijwilligers ontmoeten en kun je zelf de duur en je start- en einddatum bepalen.

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲