You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Groepsreis Sport project in Jamaica

Overzicht
  • Wie?Groepen vanaf 5 personen, vanaf 16 jaar of ouder
  • Wanneer?Flexibel, projecten hebben geen vaste startdata
  • Waar?Mandeville in Jamaica

Sport project Jamaica

Sport heeft een hoge prioriteit in vele Jamaicaanse scholen en het land is extreem trots op zijn sportieve prestaties, inclusief het hebben van Olympische succes in de wereld van atletiek. Door deel te nemen aan een sportproject in Jamaica kan je helpen de volgende generatie te inspireren.

Jullie gaan helpen met het coachen van kinderen in basis- en middelbare scholen in en rondom de stad Mandeville. De meest populaire sport is voetbal, maar cricket, basketbal, atletiek en korfbal worden ook vaak op scholen gegeven. Welke sport je ook leuk vindt, je moedigt de kinderen aan om deel te nemen aan activiteiten die hun gezondheid en conditie zullen verbeteren en hen een gevoel van teamspirit geven.

Het Caribische eiland Jamaica staat bekend om zijn idyllische stranden, turquoise zee, prachtige zonsondergangen, een land van relaxte gastvrije mensen, lachende kinderen zeker het ontdekken waard. Projects Abroad Jamaica is gevestigd in Mandeville. In en rond Mandeville zijn er gemeenschappen die hulp nodig hebben. Vrijwilligerswerk in Jamaica is een unieke manier om het ‘echte’ Jamaica te leren kennen.

Ervaringen

Ervaringen van groepen die samen vrijwilligerswerk hebben gedaan

Vrijwilligers samen op het bouwproject in Senegal

Veel van onze vrijwilligers schrijven na hun project een ervaringsverhaal om zo anderen te informeren en inspireren. Natuurlijk zijn er ook verhalen van groepen die met ons op reis zijn geweest. Hierdoor krijgen jullie een beter idee bij wat jullie te wachten staat.

Ervaringsverhalen van groepsreizen

“Ik had er nooit aan gedacht om naar Afrika te gaan totdat ik over Projects Abroad hoorde. Ik aarzelde geen moment om bij de groep aan te sluiten en te helpen op welke manier ik ook kon. Voor vertrek moesten we veel voorbereiden; fondsenwerving, het krijgen van inentingen en we moesten ook ontdekken hoe we onze doelstellingen in Tanzania zouden gaan bereiken. De voorbereiding duurde weken lang, we hebben kinderen geschminkt, beurzen en voetbalevenementen georganiseerd om geld op te halen. Onze groep bestond uit 9 jongens en meiden. Doordat we allemaal individuen zijn, met eigen kennis en talenten, werkten we gedurende 2 weken goed samen. We waren ons bewust van de enorme impact die we konden hebben op het leven van anderen.”

Lees het volledige ervaringsverhaal van Mae Smith in Tanzania

“We deden met zijn tienen alles wat we konden doen om geld op te halen. Eindeloos veel cake verkopen in kerken en scholen. Auto’s wassen en vele klusjes voor onze families. De lijst was eindeloos lang. Uiteindelijk gaven sommigen van ons op wanneer behalen van het eindbedrag onwerkelijk leek. Uiteindelijk bleven er nog maar vijf van ons over.. voor ons vijven leek de reis een verre droom maar we waren vastberaden om die droom te verwezenlijken. Ik bedoel, hoe vaak krijg je de kans om aan zo iets deel te nemen? Onze vastberadenheid was het uiteindelijk allemaal waard.”

Lees het volledige ervaringsverhaal van Norma Molle in Costa Rica

“We hadden het geluk om tijd door te brengen bij een Masaai school, waar we de kinderen het belang leerden van het wassen van je eten, je handen en dat je water moet koken voordat je het kunt drinken. Deze simpele levenslessen waren niet altijd makkelijk om aan de kinderen uit te leggen omdat zij bijna geen Engels spraken. Ook de medische outreaches waren een belangrijk onderdeel van onze tijd in Tanzania. We brachten twee dagen per week door met het verspreiden van medicijnen in verschillende delen van het land (met behulp van verpleegkundigen), ook gaven we consultaties en ontmoetten we de lokale bevolking, waar we korte gesprekjes mee konden voeren omdat we de basis van de lokale taal ondertussen geleerd hadden!”

Lees het volledige ervaringsverhaal van Ryan Potter in Tanzania

Meer informatie en persoonlijk contact

Wil je graag meer informatie of persoonlijk contact opnemen met een oud-vrijwilliger die eerder vrijwilligerswerk heeft gedaan? Neem gerust contact met ons op zodat wij je de gewenste informatie en contactgegevens kunnen geven. Zo kun je direct meer horen en vragen stellen over hun ervaringen.

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲