You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Dierenverzorgingsproject in Argentinië

Overzicht

4
weken
 • zondag 10 juni 2018 t/m zaterdag 7 juli 2018
 • zondag 15 juli 2018 t/m zaterdag 11 augustus 2018
2
weken
 • zondag 17 juni 2018 t/m zaterdag 30 juni 2018
 • zondag 15 juli 2018 t/m zaterdag 28 juli 2018
 • zondag 29 juli 2018 t/m zaterdag 11 augustus 2018

 • Waar: Villa Rumipal
 • Type projecten: Dierenverzorging
 • Jouw rol: Bij dit project loop je mee met de lokale dierenverzorgers en ondersteun je bij verschillende werkzaamheden, zoals het voeden en verzorgen van de dieren. Daarnaast help je ook met onderhoudswerkzaamheden van het asiel
 • Accommodatie: Groepsaccommodatie
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16-19 jaar oud

Vrijwilligerswerk binnen de Diergeneeskunde & Dierenverzorging

Als je deze zomer deelneemt aan de jongerenreis naar Argentinië voor 2 of 4 weken, dan staat je een hele bijzondere reis te wachten. Samen met andere internationale jongeren ga je deze zomer op reis naar het prachtige Pumakawa natuurreservaat, zo'n 100 kilometer buiten Córdoba. Dit waardevolle project is geschikt voor iedereen die graag werkt met dieren en houdt van de vrije natuur. Als vrijwilliger werk je in een dierenopvangcentrum, wat zich richt op het verzorgen van dieren. Er zijn verschillende soorten dieren aanwezig, die in het opvangcentrum terecht zijn gekomen doordat ze gewond zijn geraakt of omdat ze verjaagd zijn uit hun natuurlijk leefomgeving

jongerenreis argentinie dierenopvang

Als vrijwilliger kom je te werken in Villa Rumipal. Bij het dierenopvangcentrum zal je meelopen met de lokale dierenverzorgers en ondersteun je bij verschillende werkzaamheden, zoals het voeden en verzorgen van de dieren en krijg je de mogelijkheid om te zien hoe de lokale verzorgers omgaan met de wilde dieren in het centrum. Daarnaast help je ook met onderhoudswerkzaamheden van het asiel, zoals het onderhouden van paden, het bouwen van dierenverblijven en ook het planten van zaden voor grote herbebossing projecten. Omdat dieren vaak niet meer terug kunnen naar het wild, vanwege de ernst van de verwondingen, wordt ervoor gezorgd dat ze in een omgeving leven die het dichtstbij hun natuurlijke leefomgeving komt.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 (of 4) weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen het dierenopvangcentrum als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf op het reservaat

Alle vrijwilligers verblijven in een hostel bij het opvangcentrum. De voorzieningen van het hostel zijn eenvoudig; maar met goede faciliteiten, zoals warm water. Internettoegang is beperkt binnen het reservaat.

Weekendactiviteiten in Argentinië

In het weekend nemen we je mee om meer van Argentinië te zien, zoals uitstapjes naar de omliggende heuvels en traditionele dorpen. Natuurlijk zullen we doordeweeks in de avonduren ook leuke activiteiten organiseren. Zo is er altijd wel tijd voor een kampvuur en een gezellige spelletjesavond.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder 24/7 begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de tijd bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 19 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 16 t/m 19 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 19? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere projecten naar: dierenverzorgingsprojecten in Argentinië.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (078-6131356).

Veel reisplezier!

Stage
Bestemmingen Voor Vrijwilligerswerk

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲