You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Geneeskunde project & Taalcursus Spaans in Argentinië

Overzicht

2
weken
 • zondag 21 juni 2020 t/m zaterdag 4 juli 2020
 • zondag 12 juli 2020 t/m zaterdag 25 juli 2020
 • zondag 26 juli 2020 t/m zaterdag 8 augustus 2020
 • zondag 9 augustus 2020 t/m zaterdag 22 augustus 2020
4
weken
 • zondag 12 juli 2020 t/m zaterdag 8 augustus 2020

 • Waar: Cordoba
 • Type projecten: Geneeskunde & taalcursus
 • Jouw rol: Naast je Spaanse lessen zal je werken op verschillende afdelingen, operaties observeren, werken op een kraamafdeling en helpen met rondes maken op elke afdeling
 • Accommodatie: Gastgezin
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk binnen de Gezondheidszorg van Argentinië

Dit geneeskunde project in Córdoba combineert Spaanse taallessen met een unieke kans om de gezondheidszorg in Argentinië te ervaren. De gezondheidszorg in Argentinië heeft veel overeenkomsten met Europa waardoor het voor iedereen die in de toekomst geneeskunde wilt gaan studeren interessant is om hier ervaring op te doen.

Vrijwilligerswerk in Argentinië en een taalcursus

Als vrijwilliger krijg je twee uur Spaanse les per dag. De lessen zijn interactief en je wordt continue aangemoedigd door de leraren. Tijdens de lessen leer je ook veel medische woorden. Dit kan je goed gebruiken om te communiceren met het personeel in het ziekenhuis, maar ook in je vrije tijd wanneer je door de stad Córdoba reist en de lokale bevolking beter leert kennen. Doordat je dagelijks Spaans zal spreken voel je je sneller op je gemak en krijg je meer zelfvertrouwen. Het maakt niet uit of je wel of niet Spaans spreekt, de lessen worden aangepast op jouw niveau.

Tijdens het werken in het ziekenhuis krijg je de kans om alle aspecten van het medische beroep mee te maken. Je zal werken op verschillende afdelingen, operaties observeren, werken op een kraamafdeling en helpen met rondes maken op elke afdeling. Er is ook de mogelijkheid om een aantal medische lezingen bij te wonen en zo nog meer te leren.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 of 4 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen een medisch project in Argentinië als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf bij een gastgezin

Je verblijft in Córdoba bij een lokaal gastgezin voor 2 of 4 weken, wat jou de mogelijkheid biedt om je totaal onder te laten dompelen in de Argentijnse cultuur met haar gewoonten en gebruiken. Ook zal je gerechten voorgeschoteld krijgen uit de typisch Argentijnse keuken.

Weekendactiviteiten in Argentinië

In het eerste weekend ga je samen met de andere vrijwilligers de toeristische attracties in Córboda verkennen. Het tweede weekend ga je Alta Gracia bezoeken, een traditioneel dorp gelegen in de golvende heuvels net buiten Córboda. In het laatste weekend zal je een dagje gaan wandelen in het platteland buiten Córboda zoals in de nabijgelegen Sierras. Natuurlijk zorgen we ook voor leuke activiteiten tijdens doordeweeks avonden zodat je je geen moment hoeft te vervelen. Voor de vrijwilligers die gedurende vier weken blijven, worden er tijdens de overige weekenden en doordeweekse avonden extra activiteiten en uitstapjes georganiseerd. 

Vrijwilligerservaring Chandelle van Gelderen op het geneeskunde project in Argentinië
Chandelle van Gelderen
Naast de ervaring die ik in het ziekenhuis had, waren ook de ontmoetingen met mensen van over de hele wereld hoogtepunten tijdens mijn reis in Argentinië. Lees meer...

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere projecten naar: gezondheidszorg projecten in Argentinië en taalcursus Spaans in Argentinië.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreizen al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲