You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Mensenrechten project & Taalcursus Spaans in Argentinië

Overzicht

2
weken
  • zondag 28 juli 2019 t/m zaterdag 10 augustus 2019

  • Waar: Cordoba
  • Type projecten: Mensenrechten & taalcursus
  • Jouw rol: Binnen het mensenrechten project in Argentinië ga je naast je Spaanse lessen te maken krijgen met het doen van onderzoek naar mensenrechten. Jou taken zullen verschillen van het lesgeven over sociale gelijkheid tot het werken aan een project om de daklozen te verdedigen , etc.
  • Accommodatie: Gastgezin
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk binnen het rechtssysteem van Argentinië

Als je deze zomer deelneemt aan de jongerenreis naar Argentinië voor 2 of 4 weken, dan staat je een hele bijzondere reis te wachten. Samen met andere internationale jongeren ga je deze zomer op reis naar Córdoba. Samen ga je werkervaring op doen op het gebied van mensenrechten en daarnaast zullen jullie meer van dit prachtige land gaan zien.

Rechten project en taalcursus Argentinië

Als je passie hebt voor rechten, geïnteresseerd bent in Spaans en van plan bent om in de toekomst iets te gaan doen met (mensen) rechten dan is dit project perfect voor jou!

Je leert over de geschiedenis en cultuur van Argentinië en werk mee aan mensenrechten kwesties op basisniveau met de begeleiding van lokale hulpverleners en onze advocaat. Door hecht samen te werken met mensen die in de armste gemeenschappen van Córboda wonen, krijg je inzicht in hun dagelijkse leven en hun obstakels, die variëren van armoede, criminaliteit en xenofobie.

Vrijwilligers leren te werken met slachtoffers van mensenrechten schending of individuen in een risico gemeenschap de mensenrechten te ondersteunen.

De taken kunnen verschillen van het kinderen lesgeven over sociale gelijkheid, werken aan een project om de daklozen te verdedigen, jonge gevangenen zich ervan bewust maken wat hun basis rechten zijn tot het uitvoeren van onderzoek naar gevallen van mensenrechten schending.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 of 4 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen het rechten project in Argentinië als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf bij een gastgezin en krijg ook Spaanse les

In Córboda leef je samen met de andere vrijwilligers bij een gastgezin en krijg je elke dag Spaanse les. Wat jou de mogelijkheid geeft om nog beter te kunnen leren communiceren met de lokale bevolking en de mensen van je gastgezin om zo totaal onder gedompeld te worden in de Argentijnse cultuur. Ook krijg je de kans om verschillende gerechten te proeven uit de Argentijnse keuken zoals heerlijke steak en Tempeh Chimichurri.

Weekendactiviteiten in Argentinië

In het weekend nemen we je mee om meer van Argentinië te zien. Bijvoorbeeld door traditionele dorpen in de bergen te bezoeken of dat je de kans krijgt om het voormalig huis van de beroemde Argentijnse socialistische revolutionair Che Guevara te bezoeken.  

Vrijwilligers die  4 weken deelnemen, kunnen meewerken aan een visuele campagne waarbij je nauw in contact komt met de lokale bevolking en hen informeert over bepaalde onderwerpen. Je zal ook de kans krijgen het detentiecentrum La Perla te bezoeken en een uitstap te maken naar Dinosaurio Mall en La Cumbrecita. 

Begeleiding

Al onze groepsreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere projecten naar: rechten project in Argentinië en taalcursus in Argentinië.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲