You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een community sport project in Argentinië

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Córdoba
 • Type projecten: Community sport
 • Jouw rol binnen dit project: Als vrijwilliger werk je samen met de lokale leraren om trainingen te plannen en te coördineren. Daarnaast help je bij de voorbereidingen van de wedstrijden en strategie besprekingen. Ze staan altijd open voor nieuwe ideeën.
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 3 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 18 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Vrijwilligers moeten klaar zijn met de middelbare school; basiskennis van Spaans is vereist
 • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar bij diverse sport projecten in Argentinië. In de regio van Córdoba werken wij samen met verschillende sportclubs, waar kinderen en jongeren in de leeftijd van 5 tot 18 jaar de mogelijkheid hebben om te sporten. Daarnaast werken we samen met twee buurtcentra die gratis voetbal en hockeylessen verstrekt aan kinderen uit arme gezinnen. Zo krijgen ook zij de kans om in hun vrije tijd te sporten. Wil jij als liefhebber van sport een helpende hand bieden? Dan ben je meer dan welkom om aan dit project deel te nemen!

Vrijwilligerswerk community sport project in Argentinië

Welke sport kies jij?

Sporten als voetbal en hockey staan bij dit type project centraal. Je kunt je specialiseren in één sport, maar een combinatie is ook mogelijk in de lokale sportclubs. Het beoefenen van een sport bezorgt de kinderen zowel plezier en afleiding. En dat is juist zo belangrijk, want teamsport in arme omgevingen dient als uitlaatklep voor hen. Ook help je mee bij de voorbereidingen van sportlessen voor jongeren die betrokken zijn bij projecten van het Human Rights Office.

Hoe ziet een sportieve dag in Argentinië eruit?

Als vrijwilliger werk je samen met een lokale leraar of coach met wie je samen trainingen voorbereidt. Je geeft 3 uur per dag training en besteedt ongeveer 2 uur per dag aan de voorbereidingen. Ga de uitdaging aan en bedenk telkens weer leuke oefeningen, zodat iedereen enthousiast blijft en zich goed kan ontwikkelen. Voor het sporten is ervaring niet nodig. Jouw wilskracht, motivatie en enthousiasme zijn belangrijk! Uiteraard ben je met ervaring en/of diploma’s ook van harte welkom. 

Wanneer er geen wedstrijden gespeeld worden, ben je in de avonden en weekenden vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Iris Duininck. op het community sport project in Argentinië
Iris Duininck
Naast het sportproject op school heb ik in de tweede en derde maand meegetraind bij een hockeyclub in Rio Ceballos, een dorpje vlakbij Unquillo. Ik trainde hier 2 keer in de week. We speelden op een veld van gras en modder. Erg lastig om op zo’n veld te hockeyen maar wel een super ervaring. Het is zo leuk om een andere manier van spelen te zien. Lees meer...

Beheers jij de Spaanse taal?

Het is belangrijk dat je jezelf verstaanbaar kunt maken in het Spaans. Het is namelijk van belang dat je met je collega’s en de kinderen kunt communiceren. Beheers je deze taal nog niet of heb je opfriscursus nodig? Dan biedt Projects Abroad een taalcursus Spaans ter plaatse aan.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲