You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een Public Health project in Belize

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: San Pedro
  • Type projecten: Public Health
  • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers lopen mee met het medische personeel en helpen op medische outreaches en bij voorlichtingscampagnes over een gezonde levensstijl.
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Deelname aan het Public Health project in Belize is een geweldige manier om werkervaring op te doen op het gebied van gezondheidszorg en tegelijkertijd iets terug te geven aan de lokale gemeenschap. Of je nu een tussenjaar neemt, een student bent of al werkervaring hebt op het gebied van gezondheidszorg, je kan hoe dan een bijdrage leveren door lokale kinderen en volwassenen te helpen die anders geen toegang zouden hebben tot gezondheidszorg of dit niet zouden kunnen betalen. Deze stage is ook ideaal voor jongeren die hun CV willen verbeteren om zo een medische opleiding te kunnen gaan doen.

Vrijwilligers lopen mee als stagiair en focussen zich op een aantal gebieden, zoals outreaches in de lokale gemeenschap en voorlichtingscampagnes betreffende gezondheidszorg. Het opzetten van deze campagnes zal een belangrijk deel uitmaken van jouw werk en je zult je focussen op problemen ten gevolge van slechte voeding, zoals diabetes of hoge bloeddruk. Deze werkzaamheden zullen ervoor zorgen dat jij je medische kennis kunt vergroten.

Vrijwilligerswerk op het Public Health project in Belize

Vrijwilligerswerk public health gezondheidszorg Belize

Vrijwilligers in Belize werken samen met medische professionals. Zij zullen jou trainen en al jouw vragen beantwoorden. Het is belangrijk dat je het lokale personeel laat zien dat je enthousiast en hard werkend bent. Wanneer je een goede relatie opbouwt met het lokale personeel, dan zal je hun vertrouwen winnen en het meeste kunnen halen uit je project. We willen jou ook graag aanmoedigen om veel vragen te stellen en veel aantekeningen te maken zodat je zoveel mogelijk kunt leren tijdens jouw stage in het buitenland.

Tijdens het project help je mee bij de mobiele klinieken in het park, waar mensen terecht kunnen voor een gratis gezondheidscheck (BMI, bloeddruk en bloedsuiker). Ook help je bij het opzetten en leiden van ondersteuningsgroepen op het gebied van diabetes, hoge bloeddruk en borstvoeding. Daarnaast organiseer je samen met het Ministerie van Gezondheid en lokale NGO's gezondheidsbeurzen. Het lokale team biedt tevens ondersteuning aan jongvolwassenen over onderwerpen zoals pesten en leeftijd gerelateerde zaken, waarbij jij ook kunt helpen. Tot slot sta je lokale verpleegsters bij tijdens hun voorlichtingsrondes op scholen waar zij o.a. vertellen over drugs, zika en griep. 

Jouw verblijf in Belize

Vrijwilligers verblijven bij een lokaal gastgezin, zij zullen je verwelkomen in hun huis en je snel thuis laten voelen binnen de gemeenschap. Het verblijf in een gastgezin is een geweldige gelegenheid voor culturele uitwisseling en om de lokale cultuur beter te leren kennen en misschien zelfs iets van de lokale talen te leren, zoals Kriol of andere Maya dialecten!

Vrijwilligers werken meestal van maandag tot vrijdag van 8 uur ’s ochtends tot 5 uur ’s middags. In de weekenden ben je als vrijwilliger vrij om te relaxen en te reizen, tenzij er werk gepland staat op zaterdag of zondag. Je zult de mogelijkheid krijgen om de omgeving te ontdekken met andere vrijwilligers en stagiaires van Projects Abroad. Projects Abroad organiseert ook regelmatig leuke sociale evenementen waaraan je kunt deelnemen als je dit wilt. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Vrijwilligerservaring Laura
Laura
Als vrijwilliger was ik verbonden aan het Health Education and Community Participation Bureau. Deze afdeling is verantwoordelijk voor verschillende activiteiten en hebben allemaal te maken hebben met gezondheidszorg. Gedurende mijn stage heb ik deelgenomen aan gezondheidsevenementen, voorlichting gegeven, bijgedragen aan een plan voor het ziekenhuis om kindersterfte te verminderen en geholpen bij het organiseren van een concert om mensen bewust te maken van de volksgezondheid. Lees meer...
Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲