You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Public Health project in Belize

Overzicht

2
weken
  • zondag 12 juli 2020 t/m zaterdag 25 juli 2020
  • zondag 26 juli 2020 t/m zaterdag 8 augustus 2020

  • Waar: San Pedro
  • Type projecten: Public Health
  • Jouw rol: Vrijwilligers observeren en assisteren lokale artsen en verpleegkundigen bij gezondheidscontroles in de lokale gemeenschap en helpen mee met public health campagnes
  • Accommodatie: Gastgezin
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk binnen de gezondheidszorg van Belize

Neem deel aan de jongerenreis Public Health en doe ervaring op binnen de gezondheidszorg.

Deze jongerenreis naar Belize is een spannende en uitdagende ervaring voor vrijwilligers die interesse hebben in gezondheidszorg. Als vrijwilliger werk je nauw samen met ervaren artsen en verpleegkundigen en help je bij het plannen en organiseren van lokale medische outreaches en public health campagnes. De nadruk zal liggen op deze campagnes, waarbij je helpt om bewustwording te creëren onder de lokale bevolking over bijvoorbeeld seksuele gezondheid en HIV/AIDS.

Dit project geeft je een unieke kans om praktische ervaring op te doen in de gezondheidszorg en is bijzonder geschikt voor iedereen die een carrière in de geneeskunde ambieert en ervaring op wil doen voor een toelatingsexamen.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 4 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen een Public Health project in Belize als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf in Belize

Je verblijft deze 4 weken samen met de andere vrijwilligers bij een gastgezin. Dit geeft jou de mogelijkheid om je totaal onder te dompelen in de lokale cultuur en de andere vrijwilligers beter te leren kennen. Zo kan je ook proeven van de lokale keuken en misschien leer je ook wel iets van de lokale taal!

Weekendactiviteiten in Belize

In het weekend hebben we verschillende activiteiten voor je gepland. Zo reis je samen met de andere vrijwilligers en medewerkers naar een nabij gelegen eiland of breng je een bezoekje aan een Maya ruïne. Het weekend is de ideale gelegenheid om lekker te relaxen en plezier te maken met de rest van de groep terwijl je tijd doorbrengt in een nieuw land en een nieuwe cultuur leert kennen. Natuurlijk organiseren we ’s avonds doordeweeks ook verschillende activiteiten zodat je je geen moment hoeft te vervelen.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere projecten naar: Vrijwilligerswerk in Belize.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲