You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk voor diëtisten in Bolivia

Overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

 • Waar: Cochabamba
 • Type projecten: Gezondheidscentra en Sociale Dienst
 • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers helpen de lokale medewerkers. Afhankelijk van jouw kennis en vaardigheden, werk je aan het opstellen van voedingsplannen, het geven van advies en voorlichting, documentatie verzamelen en vertalen naar bijvoorbeeld een makkelijk bruikbare handleiding.
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 4 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Vereisten: Een relevant bachelor diploma en goede Spaanse taalvaardigheden (minimaal intermediate niveau)

Als vrijwilliger op dit medische project geef je voorlichting over voeding en diëtetiek aan verschillende instituten in Bolivia. Je krijgt de mogelijkheid om voedingssystemen te ontwikkelen voor medische centra of de Sociale Dienst. Jouw werkervaring is bijzonder welkom!

De medische verzorging in deze klinieken is voor iedereen toegankelijk, ongeacht sociale status en financiële situatie. Door gebrek aan financiële middelen en mankracht is er behoefte aan gekwalificeerde artsen die de patiënten kunnen behandelen.

Hoe kunnen gekwalificeerde en ervaren diëtisten bijdragen aan vrijwilligersprojecten in Bolivia?

Als vrijwilliger kun je jouw kennis en ervaring als gekwalificeerd voedingsdeskundige gebruiken om lokale artsen en het personeel van dagopvangcentra te ondersteunen. Zo kun je jouw deskundigheid en vaardigheden inzetten bij het uitvoeren van belangrijke taken, bijvoorbeeld:

Vrijwilligerswerk als diëtist in Bolivia

 • Samen met het lokale medische personeel patiënten behandelen, de energiebehoefte berekenen en een geschikt voedingsplan voorstellen.
 • Patiënten met dieetgerelateerde ziekten voorlichting en advies geven over hoe ze hun gezondheid kunnen verbeteren door gezonder te eten.
 • Voorlichting over voeding en diëtetiek geven aan de koks van een opvangcentrum.
 • Voedingswetenschap vertalen naar gemakkelijk te begrijpen informatie over voeding en eetgewoonten in het dagelijks leven. Documentatiemateriaal op het gebied van voeding en diëtetiek samenstellen voor opvangcentra en medische klinieken.
 • Medische 'Outreach' programma's coördineren en organiseren in nabij gelegen dorpen en steden.
 • Het werk van de lokale artsen in opleiding en het personeel van opvangcentra observeren en evalueren.
 • Trainingen organiseren voor Projects Abroad-vrijwilligers die in andere ziekenhuizen en medische instituten werken (facultatief).

Je krijgt een supervisor toegewezen die je helpt om je aan het leven en werken in Bolivia aan te passen. Wanneer je gewend bent, kun je zelfstandig werken.

Vrijwilligers op dit diëtetiek-project kunnen 's ochtends of 's middags werken. Als je wilt, kun je in verschillende medische instituten werken.

Het project loopt het hele jaar door, dus je kunt op elk moment beginnen. Jij beslist zelf hoeveel tijd je beschikbaar hebt en wij helpen je om daar het beste uit te halen.

Wat kan dit project voor mij als diëtist betekenen?

Vrijwilligerswerk voedingsproject in Bolivia

Dit vrijwilligersproject in het buitenland geeft je de gelegenheid om waardevolle ervaring op te doen met het behandelen van patiënten in een nieuwe, veeleisende omgeving. Je leert nieuwe ideeën en methoden om voorlichting te geven over voeding en diëten. Het medische personeel in Bolivia moet werken met beperkte budgets en een gebrek aan voorzieningen waardoor ze problemen op een creatieve en innovatieve manier op moeten lossen.

Doordat je tijd doorbrengt in de lokale gemeenschap leer je de Boliviaanse cultuur en levenswijze kennen. Zowel het lokale personeel als de patiënten willen ook graag horen over jouw eigen leven thuis, je familie en vrienden. Wij noemen dit 'culturele uitwisseling' en we denken dat dit onze vrijwilligers inspireert en een nieuwe blik op het leven biedt.

Waar zorgt Projects Abroad PRO voor tijdens mijn vrijwilligersproject?

Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring met het organiseren en managen van vrijwilligersprojecten. Wij zorgen voor support en begeleiding zodat je verblijf in Bolivia zowel leuk als succesvol verloopt:

 • Veilige accommodatie bij een Boliviaans gastgezin, dicht bij jouw vrijwilligersproject.
 • 24 uur/dag ondersteuning van ons toegewijde en vriendelijke lokale begeleidingsteam.
 • Een lokale medewerker haalt je op van de luchthaven.
 • Uitgebreide reis- en ziektekostenverzekering.

Als je denkt dat jouw kennis en ervaring dit medische project van nut kunnen zijn, maar niet over de gevraagde kwalificaties beschikt, neem dan contact met ons op.

Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲