You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een hondentherapie project in Bolivia

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

  • Waar: Cochabamba
  • Type projecten: Dierenverzorging
  • Jouw rol binnen dit project: Binnen dit project zal je werken bij een lokaal honden trainingscentrum. Naast de verzorging van de honden zal je mee kunnen helpen tijdens de speciale therapiesessies met kinderen die een beperking hebben
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 4 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Het hondentherapie project in Bolivia is een uniek project dat het voor vrijwilligers mogelijk maakt om aspecten van sociale projecten en dieren projecten met elkaar te combineren. Vrijwilligers op dit project zullen nauw samenwerken met getrainde honden tijdens therapiesessies met lokale kinderen van verschillende leeftijden en met verschillende soorten beperkingen. Omdat dit zo’n gespecialiseerd werkveld is, is het voor vrijwilligers die willen deelnemen aangeraden om ervaring te hebben of een studie te hebben afgerond op het gebied van kinderen met een beperking of het werken met honden. Het is ook belangrijk vo or dit project dat je een gemiddeld niveau Spaans spreekt. 

Waar jij komt te werken

Projects Abroad werkt samen met een honden trainingscentrum in Cochabamba. Dit centrum specialiseert zich in het trainen van honden om alert, gehoorzaam en niet agressief te zijn. Het centrum wil graag het werk dat zij binnen de gemeenschap doen vergroten en wil zich graag meer gaan richten op het sociale aspect en de positieve effecten van honden therapie met kinderen.

De honden worden geselecteerd en getraind om met kinderen met verschillende lichamelijke en verstandelijke beperkingen te werken. Het is bewezen dat regelmatig contact met dieren de mobiliteit van kinderen vergroot en het de kinderen tegelijkertijd stimuleert en gerust stelt. In het centrum werken opgeleide medewerkers met de honden en de kinderen waarbij verschillende oefeningen en technieken worden toegepast.

Jouw taken als vrijwilliger op het hondentherapie project

Als vrijwilliger op dit project zal je samenwerken met het lokale personeel. In de ochtend ga je er op uit om met de honden langs te gaan bij verschillende zorgcentra voor kinderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Je zal veel verschillende soorten beperkingen tegenkomen en in staat zijn om het positieve effect te zien dat deze vorm van therapie op deze kinderen heeft.

Vrijwilligerswerk hondentherapie in Bolivia

Jouw rol zal per dag verschillen, zodat je een brede ervaring op doet en overal bij betrokken wordt. Elk kind is anders en zo zal je merken dat elke oefening en activiteit volledig is afgestemd op het betreffende kind, om ervoor te zorgen dat elk kind zo veel mogelijk baat heeft bij elke sessie met de honden.

In de middagen zal je vaak in het trainingscentrum zelf werken. Vrijwilligers helpen bij het verzorgen van de honden, zoals het schoonmaken van de honden en het geven van eten. Als jij tevens ervaring hebt in het trainen van honden in gehoorzaamheid en behendigheid, dan ben je van harte welkom om mee te helpen bij het trainen van de honden op het gebied van gehoorzaamheid of voor de therapiesessies met de kinderen.

Vrijwilligers kunnen naast hun dagelijkse werkzaamheden ook op een andere manier bijdragen aan dit project door Engelse les te geven aan het lokale personeel. 

Beheers jij de Spaanse taal?

Om aan dit project te kunnen deelnemen is het noodzakelijk dat je minimaal een gemiddeld niveau Spaans spreekt, zodat je volledig met je lokale collega’s in het trainingscentrum en met de kinderen in de therapiesessies kunt communiceren. Heb je geen Spaanse kennis maar wel ervaring in dit werkveld, laat dit ons dan weten, zodat we kunnen nagaan over er mogelijkheden zijn voor het inzetten van een tolk. Een andere optie is te kiezen voor een intensieve Spaanse cursus van 2 weken of 1 maand voorafgaand aan je project. Uiteraard krijg je altijd begeleiding vanuit Projects Abroad en ook van de supervisor op het trainingscentrum.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲