You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een voetbal project in Bolivia

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

  • Waar: Cochabamba
  • Type projecten: Voetbal
  • Jouw rol binnen dit project: Je gaat helpen bij het coachen van de studenten, maar je hebt ook de kans om zelf soms mee te doen met een wedstrijd. Daarnaast word het coachen gecombineerd met het geven van voorlichtingen aan de lokale bevolking
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Het aanleveren van een Verklaring omtrent Gedrag en een psychologische test (dit kan ter plaatse)

Voetbal is echt en nationale sport in Bolivia, zoals eigenlijk in heel Zuid-Amerika en de Bolivianen nemen het voetbal dan ook erg serieus. Het coachen van voetbal is een manier om kinderen samen te brengen en hen te inspireren. Door je in te zetten als vrijwilliger op het voetbal project kan je het coachen combineren met waardevol sociaal werk in de lokale gemeenschap.

Vrijwilligerswerk voetbal project in Bolivia

Als vrijwilliger bij Projects Abroad werk je samen met de Real Cochabamba Football Academy. Deze school helpt kinderen al sinds 2002 door middel van sportactiviteiten. Binnen de school zijn momenteel zo’n 500 spelers actief, maar dit aantal verdubbelt tijdens de zomer. Vrijwilligers werken nauw samen met de project supervisor, Edy Zubieta, die zelf op professioneel niveau heeft gevoetbald en nu zijn tijd besteed aan het verder helpen van jonge spelers.

Dit project combineert het geven van voetbaltraining met verschillende aspecten van maatschappelijk en sociaal werk. Dit project helpt achtergestelde families bij voedingsproblemen, voorziet in medische zorg en biedt beurzen aan de armste kinderen die het anders niet zouden kunnen veroorloven om naar de voetbalschool te gaan. Er zijn ook projecten die zich richten op vrouwen en kinderen met HIV/AIDS.

Jouw werkzaamheden als vrijwilliger op het voetbal project in Bolivia

Voetbal project in Bolivia

De voetbalschool telt ongeveer 300 leerlingen tussen de 7 en 17 jaar. Als vrijwilligers kan je zelf aangeven met welke leeftijdsgroep je graag wilt werken. Afhankelijk van jouw taalkennis Spaans, kan je de andere coaches helpen tijdens hun trainingen. Vrijwilligers met veel kennis en voetbalervaring zullen meer verantwoordelijkheid krijgen en de kans om hun eigen trainingssessies samen te stellen.

Alle vrijwilligers die deelnemen aan het voetbal project worden ook gevraagd om deel te nemen aan maatschappelijke activiteiten voor 30 kansarme gezinnen uit de lokale gemeenschap. Je kan dan onder meer helpen bij de verzorging van de kinderen of gewoon op bezoek gaan bij de gezinnen en deelnemen aan de dagelijkse activiteiten.

Tijdens het schooljaar begint de voetbaltraining op 15u. De training begint altijd met opwarmingsoefeningen en technische instructies. De laatste les in school eindigt om 19u. Tijdens de schoolvakanties is de voetbalschool ook geopend in de ochtend en na de middag.

We raden het aan om enige kennis van het Spaans te hebben als je aan dit project wilt deelnemen, omdat je zo het beste uit het project kunt halen!

Jouw verblijf in Bolivia

Als vrijwilliger in Bolivia verblijf je bij een lokaal gastgezin in de buurt van je project. Het gastgezin heet je welkom in hun huis en laat je kennis maken met de Boliviaanse cultuur.

In de avonden en in het weekend ben je vrij (tenzij je wedstrijden/toernooien begeleidt) en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Dit project is vanaf 2 weken beschikbaar, mocht je geen tijd hebben om een maand of langer deel te nemen. Dit project is geselecteerd door onze lokale collega’s en ook voor korte deelname als waardevol beschouwd, voor zowel de vrijwilliger als de lokale gemeenschap. Je zal op dit project veel over de cultuur leren en nauw samenwerken met de lokale gemeenschap, maar wees je ervan bewust dat je wellicht een minder groot verschil kan maken dan vrijwilligers die voor een langere periode gaan. Wanneer je slechts 2 weken deelneemt kan het zijn dat je wordt gekoppeld aan vrijwilligers die langer blijven.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲