You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jeugdreis Sociaal & Samenlevingsproject in Cambodja

Overzicht
Binnenkort nieuwe data verwacht!
  • Waar: Phnom Penh
  • Type projecten: Sociale zorg
  • Jouw rol: Bij deze jeugdreis ga je werken met kinderen om ze op een creatieve manier Engels te leren, help je bij community clean-ups en maak je kennis met de Khmer-cultuur.
  • Accommodatie: Hotel
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 12-15 jaar oud

Neem deel aan Sociaal & Samenleving jeugdreis naar Cambodja, ga werken met kinderen en leer tegelijkertijd hoe jij een bijdrage kunt leveren door middel van vrijwilligerswerk. Tijdens deze jeugdreis kun je tevens culturele bezienswaardigheden bezoeken, leren over de Cambodjaanse cultuur en de Khmer taal en zal je vrijwilligers van over heel de wereld ontmoeten.

Sociaal vrijwilligerswerk in Cambodja

Ons programma is gericht op het leren kennen van de Cambodjaanse cultuur en de kennismaking met vrijwilligerswerk. Als onderdeel van jouw vrijwilligerswerk bedenk je creatieve manieren om basis Engels te leren aan de kinderen en leuke, educatieve spelletjes met ze te spelen. Je gaat ook helpen bij het behoud van het milieu door deel te nemen aan clean-ups, samen met de lokale gemeenschap, en mensen te informeren over het milieu.

Jongeren brengen een bezoek aan een tempel tijdens de jeugdreis naar Cambodja.

Daarnaast kun je ook deelnemen aan culturele workshops, waar je meer leert over de geschiedenis, gewoontes en tradities van Cambodja. Ook leren we je een aantal bruikbare zinnen in de Khmer taal, die je gebruiken wanneer je lokale marktjes bezoekt, waar je handgemaakte souvenirs kunt kopen, en kunt proeven van de lokale keuken met specialiteiten zoals Mee Kiev, eiernoedels en bouillon met dumplings van varkensvlees. Je maakt een nachtelijke bustocht door Phnom Penh, bezoekt prachtige Boeddhistische tempels, het Koninklijk Paleis en het indrukwekkende Choeung Ek, waar je leert over de geschiedenis van het land.

Verblijf in een hotel

Tijdens deze twee weken durende jeugdreis verblijf je samen met een internationale groep leeftijdsgenoten in een hotel. Je kunt van alles leren over de culturen en landen van de andere vrijwilligers in de groep en zelf interessante dingen over jouw land vertellen. Je zult genoeg tijd hebben om de andere vrijwilligers te leren kennen tijdens de projectactiviteiten, filmavonden, avondeten in lokale restaurants en de weekendtrip.

Weekendactiviteiten in Cambodja

In het weekend ga je een uitstapje maken naar Siem Reap, waar je de Angkor Wat tempels bezoekt, kunt winkelen op de avondmarkt en genieten van een dinerbuffet in het Amazon Angkor restaurant. Al deze ervaringen zal je meemaken samen met de andere enthousiaste vrijwilligers in de groep, terwijl jullie samen ontdekken wat Cambodja allemaal te bieden heeft.

Begeleiding

Al onze jeugdreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Je ontmoet de groepsleiders vervolgens tijdens de oriëntatie dag in Londen en vervolgens reizen ze met je mee naar de bestemming. Ter plaatse staan zij 24/7 voor je klaar om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt en je te helpen bij het oplossen van eventuele problemen.

Tussen de 15 en 18 jaar oud? Neem deel aan een jongerenreis!

Let op: deze jeugdreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 12 t/m 15 jaar oud op vaste data gedurende het jaar. Ben je ouder dan 15 jaar? Ontdek dan de mogelijkheden voor de jongerenreizen (15 t/m 18 jaar), bijvoorbeeld de Sociaal & Samenleving jongerenreis naar Cambodja.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Wil je graag deelnemen aan deze jeugdreis naar Cambodja? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar de algemene informatiepagina over de jeugdreizen.

Neem ook vooral contact met ons op als jij of je ouders vragen hebben over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat.

Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲