You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Public health project in Cambodja

Overzicht

2
weken
  • zondag 21 juli 2019 t/m zaterdag 3 augustus 2019
  • zondag 11 augustus 2019 t/m zaterdag 24 augustus 2019

  • Waar: Phnom Penh
  • Type projecten: Public health project
  • Jouw rol: Bij dit project ga je de lokale artsen observeren, bezoek je lokale ziekenhuizen en gezondheidscentra en neem je deel aan medische outreaches waar je medische check ups doet bij scholen en lokale gemeenschappen
  • Accommodatie: Groepsaccommodatie / Hotel
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk binnen de Gezondheidszorg van Cambodja

Dit public health project is een geweldige kans voor iedereen die geïnteresseerd is in een studie in de gezondheidszorg om alvast ervaring op de doen in het buitenland. Binnen deze groepsreis naar Cambodja zal er voornamelijk gefocust worden op medische outreaches en zal je ook de kans krijgen meer van dit adembenemende land te ontdekken.

Deze jongerenreis biedt vrijwilligers de mogelijkheid om ervaring op te doen en te leren over de gezondheidszorg in een ontwikkelingsland. Zo kan je als vrijwilliger lokale artsen observeren tijdens hun werkzaamheden. Je zal ook meehelpen met outreach activiteiten op scholen en in lokale gemeenschappen in Phnom Penh.

Tijdens het public health project werk je nauw samen met de Projects Abroad coördinator alsook met medische stagiaires. Je bezoekt samen enkele lokale ziekenhuizen en gezondheidscentra in Phnom Penh en krijgt ook de kans om meer te leren over de traditionele Khmer geneeskunde.

Als vrijwilliger zal je ook deelnemen een medische outreaches waarbij je in scholen en lokale gemeenschappen kinderen en ouderen helpt met medische check ups, zoals: het controleren van de bloeddruk, de hartslag en het verzorgen van wondjes. Ook zal je informatie geven over onderwerpen rondom gezondheidszorg. Voor deze gemeenschappen zijn ziekenhuizen vaak ver gelegen en niet makkelijk bereikbaar en op deze manier kunnen ze toch worden voorzien van medische zorg.

Internationale groep vrijwilligers

Jongerenreis gezondheidszorg project Cambodja

Eén van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen het public health project in Cambodja als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Accommodatie

Het project vindt plaats in Phnom Pehn, waar je samen met de andere vrijwilligers verblijft in een gezellig gastenverblijf of in een hotel. Hier kunnen jullie na een werkdag samen lekker relaxen en helemaal tot rust komen. In deze huiselijk sfeer geniet je ook dagelijks van heerlijke lokale gerechten.

Weekendactiviteiten in Cambodja

In het weekend zal je samen met de andere vrijwilligers de toeristische attracties gaan verkennen. Zo maak je jouw trip naar Cambodja helemaal compleet door een bezoekje te brengen aan de prachtige tempels van Angkor Wat. Natuurlijk wordt er doordeweeks ook gezorgd voor leuke avondactiviteiten, zodat jij je geen moment hoeft te vervelen.

Vrijwilligerservaring Harry Jamieson op het public health project in Cambodja
Harry Jamieson
We kregen rondleidingen door twee van de belangrijkste ziekenhuizen van Phnom Penh. Het was interessant om de Cambodjaanse gezondheidszorg en traditionele Khmergeneeskunde te vergelijken met de westerse behandelmethodes en service. Lees meer...

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere projecten naar: gezondheidszorg projecten in Cambodja.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲