You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Natuurbehoud project - Oceaan & Duiken & Samenlevingsproject in Cambodja

Overzicht

Deze jongerenreis is helaas niet beschikbaar in 2018. Kijk snel bij de geweldige jongerenreizen Oceaan & Duiken in Thailand, Belize en Fiji, die wel beschikbaar zijn.

  • Waar: Koh Sdach
  • Type projecten: Natuurbehoud & Samenlevingsproject
  • Jouw rol: Naast duiklessen en het behalen van je duikbrevet help je onder andere mee aan verschillende onderzoeken, bied je een helpende hand bij natuurbehoud op het land, maak je het strand schoon en help je mee bij een sociaal project
  • Accommodatie: Gedeelde vrijwilligersaccommodatie
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk op een Natuurbehoud & Samenlevingsproject in Cambodja

Projects Abroad vrijwilliger duikt in Cambodja om mee te helpen met onderzoek naar vissen

Deze jongerenreis is een geweldige ervaring voor iedereen die interesse heeft in het oceaanleven en graag iets wil betekenen voor een lokale gemeenschap in Cambodja.

Tijdens het natuurbehoud onderdeel van je verblijf in Cambodja krijg je de kans om meer te leren over de bijzondere onderwaterwereld. Hiervoor haal je eerst een internationaal erkent duikbrevet (PADI). Je kunt je nieuwverworven duikvaardigheden daarna direct in de praktijk brengen door te helpen bij waardevol natuurbehoud werk en onderzoeksduiken. Door data te verzamelen en onderzoek te doen help je mee aan het behoud van (bedreigde) diersoorten en hun omgeving. Vrijwilligers nemen ook deel aan ‘Dive Against Debris’, een initiatief waarbij je tijdens het duiken afval van de oceaanbodem verwijdert om zo de kwaliteit van het oceaanleven te verbeteren.

Daarnaast geef je als vrijwilliger ook voorlichting over natuurbehoud aan kinderen op de lokale scholen. Hier organiseer je bewustwordingsworkshops en acties om het strand schoon te maken. Je kunt ook helpen bij het geven van Engelse les, het spelen van educatieve spelletjes met de kinderen of opbouwwerkzaamheden zoals het verven van klaslokalen.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen een natuurbehoud project in Thailand als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf in Cambodja

Je verblijft in een huiselijke vrijwilligersaccommodatie waar je een kamer deelt en welke genoeg ruimte biedt om te relaxen na een dag vrijwilligerswerk. Samen met de andere vrijwilligers eet je hier dagelijks een heerlijke lokale maaltijd, met uitzicht op het water.

Weekendactiviteiten in Cambodja

Tijdens het weekend organiseren we een bezoek aan de authentieke Chi Phat gemeenschap, waar je kunt genieten van de natuur van Cambodja door te kanoën op de rivier of een wandeltocht te maken langs de waterval. Daarnaast worden er ook allerlei sociale en culturele activiteiten georganiseerd, zoals een filmavond, uit eten in een lokaal restaurant en een culturele workshop.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de maand bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere projecten naar: sociale projecten op Cambodja.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (078-6131356).

Veel reisplezier!

Agenda informatiedagen

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲