You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een Natuurbehoud & Milieu project - Oceaan & Duiken in Cambodja

Overzicht
Project overzicht

Dit project is helaas niet beschikbaar in 2018. Kijk snel bij de geweldige Oceaan & Duiken projecten in Thailand, Belize en Fiji, die wel beschikbaar zijn.

 • Waar: Koh Sdach
 • Type projecten: Natuurbehoud & Milieu
 • Jouw rol binnen dit project: Populatie studies van vissen en koraal, verwijderen van netten en ander afval, het identificeren van zeepaardjes en hun gedrag
 • Accommodatie: Groepsaccommodatie
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 1 week
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar bij het Natuurbehoud & Milieu project in Cambodja. Het project is gelegen op het prachtige en rustige eiland Koh Sdach. Op het project in Koh Sdach kun je mee helpen aan het onderzoek naar de bijzondere en kwetsbare onderwaterwereld, waaronder bedreigde zeepaardjes.

Je wordt betrokken bij duikonderzoek, community werk en het schoonmaken van de stranden. Samen met vrijwilligers uit de hele wereld werk je onder begeleiding van de ervaren lokale medewerkers.

Dit project is ideaal voor iedereen die interesse heeft in duiken en het behoud van het leven onder water. Je krijgt de kans mee te werken in een fantastische omgeving en belangrijk werk te verrichten. Je hebt geen specifieke kennis en ervaring nodig om aan dit project deel te nemen, maar heb je bepaalde kennis in huis dan kan dit natuurlijk goed van pas komen. Je bent welkom ongeacht de tijd van het jaar, tijdens je tussenjaar, vakantie, carrièrebreak, stage of vakantie.

Hieronder vind je antwoorden op de volgende vragen:

Wat is mijn rol op dit Natuurbehoud & Milieu project?

Wat zijn de doelen van dit Natuurbehoud & Milieu project?

Waar zal ik verblijven tijdens dit project?

Wat is mijn rol op dit Natuurbehoud & Milieu project?

Vrijwilligers op dit project worden betrokken bij verschillende activiteiten zoals:

Duikonderzoek en data verzameling

Projects Abroad vrijwilligers helpen met de schoonhouden van de stranden en recycleren en dragen zo bij aan een beter milieu

 • Identificatie van zeepaardjes
 • In kaart brengen van de biodiversiteit van vissoorten en koraal
 • Monitoren van de visvangst van de lokale vissers
 • Bergingsduiken om afval uit de oceaan te halen
Community werk
 • Organiseren van workshops voor lokale vissers over duurzame visserij
 • Schoonmaken van de stranden 
 • Bewustwording creëren bij de eilandbewoners rond afval en recyclage
 • Engelse les geven in een schooltje op het eiland

Projects Abroad vrijwilliger verzameld data tijdens het duiken op het natuurbehoud project in Cambodja

Elke week wordt er een planning gemaakt, zodat je weet wat er wanneer gaat gebeuren. Dit rooster kan verschillen, afhankelijk van de tijd van het jaar, de weersomstandigheden en het aantal vrijwilligers op het project. Twee namiddagen per week ga je langs op de lokale school op het eiland om daar leuke educatieve activiteiten te doen met de kinderen om ze meer bij te leren over het behoud van de natuur. Vrijwilligers werken doorgaans 5 dagen per week, bijna elke dag zijn er wel iets van duikactiviteiten. Je hebt per weeks 2 dagen om te ontspannen en bijvoorbeeld naar het vaste land te reizen of andere activiteiten in de omgeving te ondernemen. Je kunt natuurlijk ook een plezierduik maken in je vrije tijd!

Houd er rekening mee dat er op sommige dagen en vooral in juli en augustus meer kans is op regen en wind waardoor de duikactiviteiten beïnvloed kunnen worden.

Duikcursussen

PADI Logo

Een van de eerste dingen die je op dit project gaat doen is leren duiken. Je wordt getraind tot het niveau van PADI Open Water, waarbij je alle fundamentele theorie en praktische aspecten rond duiken leert. Als PADI duiker kun je volledig deelnemen aan alle natuurbehoud activiteiten onder water.

Vrijwilligers die al beschikken over het PADI Open Water certificaat, krijgen de PADI Advanced training. Vrijwilligers die minstens 4 weken op het project doorbrengen, krijgen vanaf 1 juli ook het Projects Abroad Survey Diver certificaat. Dit is een gespecialiseerde PADI duikcursus, waarbij je getraind wordt in onderwater onderzoekstechnieken. 

Project AWARE logo

Vrijwilligers die minstens 12 weken deelnemen aan het Natuurbehoud project in Cambodja krijgen de mogelijkheid om te trainen voor Divemaster gedurende de tijd op het project. Als je nog geen EFR en Rescue Diver bent, heb je langer nodig. Lees meer over de extra Divemaster duikcursus.

Vrijwilligers die niet kunnen of mogen duiken of die niet geïnteresseerd zijn in het duikaspect in dit project kunnen op andere manieren meehelpen. Je kunt namelijk ook snorkelen of je richten op de natuurbehoud activiteiten aan land. Er is genoeg te doen en alle inspanningen komen ten goede aan de bescherming van dit prachtige ontwikkelingsland.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Henri Zandbergen op het Natuurbehoud & Milieu project in Cambodja
Henri Zandbergen
Ik vul mijn dagen niet alleen met duiken. Ook het schoon houden van het strand en het koraal is een grote uitdaging op Korong Samloen. Er spoelt nogal eens wat afval aan op het strand en dat moet opgeruimd worden. Iets anders waar we druk mee bezig zijn geweest is het maken van een overdekte speelplaats voor de kinderen van het dorp. En last but not least, we gaven ook Engelse les aan de kinderen. Wat erg leuk is aan het dorpsschooltje is dat het helemaal gerund wordt door vrijwilligers. Lees meer...

Wat zijn de doelen van dit Natuurbehoud & Milieu project? 

Projects Abroad vrijwilligers volgen verschillende duikcursussen tijdens het natuurbehoud project in Cambodja

De reden dat dit project is opgestart was in de eerste plaats om de zeepaardjes populatie in Cambodja te helpen beschermen. Ondanks dat we onze focus verplaatsen naar ander onderzoek en community werk, is dit nog steeds een belangrijke doelstelling van het project, waarbij we campagne voeren tegen en voorlichting geven over illegale visserij. We hopen weer een stijging te kunnen gaan zien in de zeepaardjes populatie in de toekomst, als gevolg van het doorlopende onderzoek naar hun leefomgeving en gedrag.

De data die verzameld wordt tijdens de verschillende duikonderzoeken wordt onder andere gebruikt om de lokale autoriteiten te overtuigen om hiervan een beschermd zeegebied te maken. De verzamelde data wordt ook gedeeld met de lokale vissers zodat we hen kunnen adviseren hoe ze hun vismethodes kunnen verbeteren.

Onderwijs is ook een belangrijk aspect van dit project. Zo geven vrijwilligers twee keer per week Engelse les in een lokaal schooltje. Je creëert ook bewustwording bij de kinderen over het milieu, de onderwaterwereld en het belang van recycleren. Er worden ook workshops georganiseerd voor de lokale vissers op het eiland om hen te informeren over het belang van het koraalrif en over duurzame visserij. 

Waar zal ik verblijven tijdens dit project?

Projects Abroad vrijwilligers verblijven samen in een gedeelte accommodatie op Koh Sdach in Cambodja

Tijdens het project verblijf je met de andere natuurbehoud vrijwilligers uit de hele wereld op het eiland Koh Sdach in een accommodatie die gebouwd is op palen op het water. Hier slaap je in een zespersoons kamer. De accommodatie beschikt over elektriciteit en er bevinden zich ook badkamers met westerse toiletten (en emmer water om door te spoelen) en koude douches. In de slaapkamers zijn klamboes voorzien.

Alle vrijwilligers eten samen in een grote multifunctionele gemeenschappelijke ruimte of op het dek met uitkijk op het water. Je zal hier voldoende mogelijkheid hebben om de andere vrijwilligers beter te leren kennen en om te gaan met de lokale bevolking. Op deze manier kan je je ook verdiepen in de Khmer cultuur.

Je kunt al vanaf 1 week deelnemen aan het Natuurbehoud & Milieu project in Cambodja, mocht je niet de tijd hebben om langer deel te nemen. Als je 1 week deelneemt zal je slechts 1 duikbrevet kunnen halen, de Open Water of als je deze al hebt de Advanced cursus. Dit project is door onze lokale collega’s als geschikt bevonden om ook tijdens een kortere periode waardevol te zijn voor zowel de vrijwilliger als de lokale gemeenschap. Je werkt actief mee aan verschillende natuurbehoud activiteiten, maar wees je er van bewust dat je misschien niet dezelfde impact kan achterlaten als vrijwilligers die voor langere tijd deelnemen. Het aantal duiken dat kan worden gedaan kan altijd beïnvloed worden door de weersomstandigheden, in het bijzonder tijdens het regenseizoen in juni en september.

Lees alles over de doelstellingen van dit project in het Cambodia Conservation Management Plan.

Periodieke updates Management Plan, Data en rapporten Stage

Agenda informatiedagen
10 belangrijke weetjes natuurbehoud project Cambodja

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲