You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk voor ervaren journalisten in Cambodja

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Phnom Penh
 • Type projecten: Geprinte media en broadcasting
 • Jouw rol binnen dit project: Binnen geprinte media zal je journalistiek onderzoek doen, interviews afnemen en artikelen schrijven. Op het gebied van broadcasting werk je bij een onafhankelijk mediabedrijf waar je bezig bent met het vaststellen, schrijven en uitzenden van nieuwsitems
 • Accommodatie: In een vrijwilligersappartement
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 8 weken voor geprinte media, 4 weken voor broadcasting
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Specifieke eisen: Vrijwilligers moeten een journalistieke studie hebben afgerond

Vrijwilligerswerk op een journalistiek project is een goede manier om waardevolle werkervaring en vaardigheden op te doen op het gebied van journalistiek. Dit geeft je de mogelijkheid om meer te leren over de fascinerende cultuur en geschiedenis van Cambodja en zal daarnaast jouw carrière mogelijkheden zeker ten goede komen. In Cambodja kan je terecht in de print journalistiek of broadcasting.

Hoe kunnen journalisten bijdragen aan vrijwilligersprojecten in Cambodja?

Geprinte journalistiek in Cambodja met Projects Abroad

Vrijwilligerswerk journalistiek project in Cambodja

Als vrijwilliger op het print journalistiek project in Cambodja ben je werkzaam bij het maandblad genaamd de 'Southeast Asia Globe', waarvan het kantoor gevestigd is in Phnom Penh.

Sinds de lancering in 2007 is het blad Cambodja’s meest toonaangevende Engelstalige tijdschrift en een erkend medium voor nieuws binnen Zuid Oost Azië. De ‘Globe’ groeit nog steeds en wordt nu al over de gehele regio gedistribueerd.

Het magazine is een politiek neutrale publicatie die zich met name richt op algemene zaken binnen de regio, met name in het Mekong gebied bestaande uit Thailand, Cambodja, Vietnam. The redacteuren zijn innovatief en draaien hun hand niet om voor pittige dan wel originele ideeën. Ze doen uitdagend onderzoek en verdiepen zich in de fascinerende subculturen en obscure facetten van de regio.

Het team bij de ‘Globe’ is ambitieus en dynamisch en werkt vanuit een kantoor (met airconditioning) in het centrum van Phnom Penh, dat volledig is uitgerust met alle kantoorbenodigdheden die een journalist zich maar kan wensen. Het is een Engelstalige publicatie van internationale standaard, het is daarom belangrijk dat vrijwilligers op dit project uitstekend Engels kunnen spreken en schrijven.

Goede computervaardigheden en wellicht enige ervaring zijn een must, zo ook een zeker affiniteit met nieuws en interesse in Zuid Oost Azië. DSLR camera vaardigheden zijn een pré. Om voor dit project in aanmerking te komen worden vrijwilligers gevraagd om een recente CV aan te leveren evenals enkele voorbeelden van de journalistieke ervaring of een portfolio.

Je maakt eerst kennis met het team, die je de fijne kneepjes van het vak zullen leren, dan krijg je onderwerpen toegewezen waarvoor je onderzoek mag doen en artikelen mag schrijven voor publicatie. Vrijwilligers worden actief aangemoedigd om in de materie te duiken en zelf enkele onderwerpen aan te dragen. Er zal daarnaast ook genoeg gelegenheid zijn om de deur uit te gaan en interviews te doen.

Om het meeste uit je project te halen is het van belang dat je je van te voren vast inleest in het recente verleden van Cambodja en de belangrijkste ontwikkelingen in de regio.

Broadcast journalistiek in Cambodja met Projects Abroad

Journalistiek project in Cambodja

Als vrijwilliger op het broadcasting project in Cambodja werk je bij onze partnerorganisatie het ‘Cambodia Centre of Independent Media (CCIM). CCIM streeft naar het bevorderen van democratisch bestuur en mensenrechten in Cambodja door het ontwikkelen van een onafhankelijke mediaomgeving. 

Het CCIM is de enige onafhankelijke en professionele media organisatie in Cambodja die de mensenrechten en verantwoorde journalistiek promoot door het verspreiden van media producties en het organiseren van projecten in de gemeenschap. Het is de enige bron van onafhankelijk nieuws in de Khmer-taal in Cambodja. Ze beschikken over 60 man personeel, die ook allemaal Engels spreken. Het kantoor beschikt over een opname en media studio en een gedeelte voor radio, televisie en multimedia. 

Als vrijwilliger op dit project zal je betrokken worden bij een variëteit aan werkzaamheden, waaronder het samen werken met het radioteam en de online afdelingen. Je zal ook samenwerken met lokaal personeel om verhalen met nieuwswaarde vast te stellen en deze voor te bereiden voor uitzending via verschillende mediakanalen.

Waar zorgt Projects Abroad PRO voor tijdens mijn vrijwilligersproject?

Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring met het organiseren en managen van vrijwilligersprojecten. Wij zorgen voor support en begeleiding zodat je verblijf in Jamaica zowel leuk als succesvol verloopt:

 • Veilige accommodatie bij een Jamaicaans gastgezin, dicht bij jouw vrijwilligersproject.
 • 24 uur/dag ondersteuning van ons toegewijde en vriendelijke lokale begeleidingsteam.
 • Een lokale medewerker haalt je op van de luchthaven.
 • Uitgebreide reis- en ziektekostenverzekering.

Vrijwilligers die aan dit project willen deelnemen dienen in het bezit te zijn van een diploma binnen de journalistiek of in een gerelateerd vakgebied, dan wel bewijs aan te kunnen leveren van gepubliceerd werk (artikelen, radioshows etc.).

Waaraan moeten vrijwilligers voldoen om aan dit PRO project te kunnen deelnemen?

Van vrijwilligers worden de volgende vaardigheden verwacht:

 • Goed Engelse redactionele vaardigheden
 • In staat zijn om artikelen te schrijven over verschillende onderwerpen
 • Basiskennis over project management
 • Basisvaardigheden op het gebied van communicatie (artikelen schrijven, rapporteren over lopende projecten)
 • Opstellen van documenten zoals rapportages, interne handboeken, etc.
 • Algemene coördinatievaardigheden (vrijwilligers ondersteunen soms de projectmanagers bij specifieke taken of maken/updaten hulpmiddelen voor planning en coördinatie)
 • Vaardigheden in Excel en/of SPSS (software voor statistische analyse)

Vrijwilligers die geïnteresseerd zijn om meer te leren over de cultuur in Cambodja kunnen gedurende 1 of 2 weken deelnemen aan het Khmer project vooraleer te beginnen aan het journalistiek project.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲