You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk voor ervaren mensenrechtenactivisten en juristen in Cambodja

Overzicht
 • Waar: Phnom Penh
 • Type projecten: Mensenrechten (met name huisvesting)
 • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers helpen de lokale medewerkers. Afhankelijk van jouw kennis en vaardigheden, werk je aan het geven van juridisch advies (schriftelijk en mondeling), het doen van onderzoek en analyses en het creëren van bewustwording.
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 8 weken
 • Startdata: Flexibel, het hele jaar door mogelijk
 • Vereisten: Minimaal een relevante afgeronde bachelor opleiding (rechten of internationale ontwikkelingsstudies), bij voorkeur 2 jaar relevante werkervaring en goede Engelse taalvaardigheden

Projects Abroad PRO werkt in Cambodja met een non-profit NGO die zich inzet voor een geschikte huisvesting voor iedereen en in opstand komt tegen gedwongen uitzettingen.

Cambodja is een land waar al gedurende een lange tijd het recht op een geschikte huisvesting wordt geschonden. Nu is er een samenwerking gestart tussen internationale en nationale organisaties om gezamenlijk een eind te maken aan de gedwongen uitzettingen onder de arme stedelingen.

Dit project is perfect geschikt voor iedereen die vrijwilligerswerk in het buitenland wil doen, mensenrechtenactivisten, pas afgestudeerden in internationale ontwikkelingsstudies en advocaten tijdens een sabbatical.

Hoe kunnen juristen en mensenrechtenactivisten bijdragen aan vrijwilligersprojecten in Cambodja?

Als vrijwilliger bij het mensenrechten project, kom je te werken bij het Housing Rights Task Force. Het HRTC is een non-profit samenwerking tussen zowel internationale als nationale organisaties en individuen. Hun visie is te komen tot een Cambodja waar het recht op geschikte huisvesting niet wordt geschonden, er geen gedwongen uitzettingen meer plaats vinden en iedereen een dak boven zijn hoofd heeft dat voldoet aan de minimale eisen voor een geschikte huisvesting.

Als vrijwilliger bij het HRTC kun je jouw kennis en ervaring als afgestudeerd jurist of mensenrechtenactivist gebruiken om het lokale team te helpen. Zo kun je jouw deskundigheid en vaardigheden inzetten bij het uitvoeren van belangrijke taken, bijvoorbeeld:

Vrijwilligerswerk mensenrechtenactivist in Cambodja

 • Ontwikkelen en updaten van rechtskundige documenten.
 • Het geven van juridisch advies en ondersteuning, zowel schriftelijk als face-to-face, over verschillende onderwerpen, met name welke een verband houden met een gerechtelijke procedure alvorens het naar de rechtbank gaat.
 • Het doen van research en analyses en het verzorgen van rechtskundige input aan andere afdelingen.
 • Het bevorderen van rechts- en beleidshervormingen in samenwerking met de overheid en andere relevante instellingen.
 • Opstellen van verklaringen en persberichten met betrekking tot bestaande wetgeving.
 • Het organiseren en coördineren van bijeenkomsten met NGO leden en partners voor recht en belangenbehartiging.
 • Het aanmoedigen van partners en overheid om het huisvestingsbeleid over te nemen en voort te zetten.
 • Bewustzijn creëren over het gebrek aan rechtshandhaving bij gemeenschappen en de betrokken instellingen.

Op dit mensenrechtenproject werk je van maandag tot en met vrijdag, van acht uur ’s ochtends tot vijf uur ’s middags, met 1 tot 2 uur lunch pauze.

Het project loopt het hele jaar door, dus je kunt op elk moment beginnen. Jij beslist zelf hoeveel tijd je beschikbaar hebt en wij helpen je om daar het beste uit te halen.

Wat kan dit project voor mij als rechtsgeleerde betekenen?

Dit vrijwilligersproject in het buitenland geeft je de gelegenheid om ervaring te krijgen op het gebied van mensenrechten in ontwikkelingslanden. Je werkt samen met gekwalificeerde en ervaren lokale juristen en mensenrechtenactivisten die graag ervaringen en ideeën met je uitwisselen. Als vrijwilliger kun je hier echt verschil maken en bijdragen aan het bevorderen van de mensenrechten in Cambodja. Je werkt in een nieuwe, vaak veeleisende omgeving en met beperkte middelen.

Dit vrijwilligerswerk is een heuse culturele onderdompeling en je krijgt een unieke kans om de Cambodjaanse cultuur beter te leren begrijpen en het land op een andere manier te leren kennen.

Waar zorgt Projects Abroad PRO voor tijdens mijn vrijwilligersproject?

Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring met het organiseren en managen van vrijwilligersprojecten. Wij zorgen voor support en begeleiding zodat je verblijf in Cambodja zowel leuk als succesvol verloopt:

 • Veilige accommodatie in een huis met andere vrijwilligers, dicht bij jouw vrijwilligersproject.
 • Iemand van het lokale team kookt je maaltijden.
 • 24 uur/dag ondersteuning van ons toegewijde en vriendelijke lokale begeleidingsteam.
 • Vervoer van- en naar de luchthaven.
 • Uitgebreide reis- en ziektekostenverzekering.

Als je denkt dat jouw kennis en ervaring dit rechtenproject van nut kunnen zijn, maar niet over de gevraagde kwalificaties beschikt, neem dan contact met ons op.

Als student kun je je studiekennis van de gezondheidszorg uitbreiden tijdens een stage in het buitenland

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲