You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een mensenrechten project in Cambodja

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Phnom Penh
  • Type Project: Mensenrechten
  • Jouw rol binnen dit project: Binnen dit project ga je aan de slag met de belangrijke rechtenonderwerpen in Cambodja. Je moet hierbij denken aan het geven van advies, doen van onderzoek, afnemen van interviews, geven van pers voorlichtingen, workshops en het doornemen van documenten
  • Accommodatie: Gedeelde accommodatie voor vrijwilligers
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: Vanaf 4 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 18 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Je moet minimaal 3 jaar gerelateerde studie hebben gevolgd

Vrijwilligers van Projects Abroad krijgen de unieke kans zich te verdiepen in de mensenrechten van het land. In Cambodja werkt Projects Abroad samen met verschillende mensenrechtenorganisaties. Deze organisaties zijn NGO's die zich richten op het voorkomen van onrecht en het naleven van mensenrechten. Voor dit project moet je minimaal drie jaar een relevante studie gedaan hebben of werkervaring hebben om goed mee te kunnen draaien. Daarnaast vragen onze partnerorganisaties om een minimale verblijfsduur van 4 weken en een goede beheersing van de Engelse taal. 

Werkzaamheden mensenrechten project

Vrijwilligerswerk mensenrechten project in Cambodja

Je doet niet alleen een mooie ervaring op in een bijzonder land; je vult eveneens je cv aan met bijzondere werkervaring. Afhankelijk van jouw achtergrond en interesses worden jouw werkzaamheden vastgesteld. Er zijn veel verschillende onderwerpen die behandeld worden en er is ook altijd ruimte voor nieuwe ideeën of combinaties van bepaalde onderwerpen die veel met elkaar te maken hebben. Denk aan onderwerpen zoals recht op huisvesting en eigendomsrecht. De mensenrechtenorganisaties in Phnom Penh zetten zich in voor de lokale bevolking en houden zich bezig met o.a. het ontwikkelen van wetten die voor hen van belang zijn. Ook geven ze training aan groepen zodat ze beter begrijpen wat hun rechten zijn.

Onder begeleiding van de lokale medewerkers ben je vooral werkzaam op kantoor, maar soms zijn er mogelijkheden om in Phnom Penh mee te gaan naar bijeenkomsten of workshops over een onderwerp waar je aan werkt. Alle vrijwilligers worden ieder geval betrokken bij het onderzoeken en verzamelen van documenten die relevant zijn voor het project waar je op dat moment aanwerkt. Ook help je mee met taken zoals raporten schrijven, documenten vertalen en het controleren van Engelse teksten.

Je representeert als vrijwilliger bij dit project een professionele organisatie. We vragen van jou vloeiende beheersing van het Engels, goede communicatieve vaardigheden en een proactieve houding. Wanneer jij enthousiast bent en veel wilt leren krijg je daar in Cambodja een onvergetelijke ervaring voor terug en een geweldige aanvulling op jouw CV.

In de avonden en weekenden ben je meestal vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Stage
Bestemmingen Voor Vrijwilligerswerk

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲