You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een rechten project in China

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Chengdu en Shanghai
 • Type Project: Rechten
 • Jouw rol binnen dit project: Je gaat verschillende activiteiten ondernemen samen met de Chinese staf welke werken in verschillende rechten organisaties. Je kunt mee naar cliënten, onderzoek doen naar Europees recht, meelopen met advocaten, het proeflezen van documenten
 • Accommodatie: Vrijwilligersappartement
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: Vanaf 4 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Je moet minimaal 1 jaar gerelateerde studie hebben afgerond

Ben jij geïnteresseerd in vrijwilligerswerk op het gebied van rechten? Projects Abroad biedt vrijwilligers met ervaring op het gebied van rechten projecten aan bij erkende advocatenkantoren in China. Dit is een unieke kans om een kijkje te nemen in een totaal andere juridische wereld en daarnaast zal deze ervaring een waardevolle bijdrage voor je CV zijn. Je bent als vrijwilliger zowel in Shanghai als in Chengdu welkom.

Werkzaamheden bij het rechten project in China

Vrijwilligerswerk rechten project China

Gedurende het project ben je werkzaam bij een advocatenkantoor. Je helpt bijvoorbeeld bij het voorbereiden, controleren en corrigeren van juridische documenten. Je kunt hierbij denken aan contracten van leningen of juridische adviezen. Het kan voorkomen dat je klanten ontmoet en samen met hen wettelijke documenten voorbereidt. Het is zelfs mogelijk om processen bij te wonen wanneer jouw begeleider zijn klanten vertegenwoordigt. Daarnaast werk je mee aan marketingcampagnes van het bedrijf en benader je potentiële Engelstalige klanten.

Bij dit type project in China is het belangrijk dat je enige ervaring binnen de juridische wereld hebt, omdat het lastig is om zonder ervaring de werkzaamheden te verrichten. De meeste vrijwilligers studeren al een aantal jaren rechten of zijn net afgestuurd en willen graag werkervaring opdoen.

Wanneer ga jij het avontuur aan?

Rechten vrijwilliger in China

Als afgestudeerde vrijwilliger kun je het avontuur aangaan door voor één van onze rechten projecten in China te kiezen. Dit is een ideale manier om ervaring op te doen. Het vrijwilligersproject levert je praktische vaardigheden op en zorgt tegelijkertijd voor een waardevolle toevoeging op je CV.

Onze rechten projecten zijn ook geschikt voor juristen die een loopbaanonderbreking nemen of hun horizon willen verbreden. Vanwege het hoge niveau van de rechten projecten in China, is het belangrijk dat je als vrijwilliger vloeiend Engels spreekt. Twijfel je over jouw niveau, neem dan contact met ons op of kies dan voor een van de andere bestemmingen waar een rechten project mogelijk is.

Naast het vrijwilligerswerk heb je in de avonden en weekenden vaak vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Michael op het Rechten project in China
Michael
Ik werkte op de afdeling Corporate en kreeg een supervisor aangesteld die mij zaken gaf en hielp met de wetgeving. Het Chinese rechtssysteem is erg anders en nog niet zo heel ver ontwikkeld. Er zijn erg leuke collega’s waar je samen mee gaat lunchen en die vragen naar hoe het is in Nederland. Ik had vooral veel contact met de ‘managing director’ en zij leerde me veel over het hoe het er aan toe gaat in de Chinese rechtspraktijk. Lees meer...
Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲