You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een lesgeef project in Ecuador

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: San Cristobal op de Galapagos Eilanden
 • Soort scholen: Basisschool, middelbare school, en buurthuizen
 • Leeftijd van scholieren op het project: 6-17 jaar
 • Gemiddelde grootte van de klas: 15-25 scholieren
 • Jouw rol binnen dit project: Klassenassistent Engels
 • Extra vakken die je kunt geven: IT, sport, wiskunde
 • Accommodatie: In een vrijwilligershuis
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk. Tijdens schoolvakanties zijn er "summer schools"
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar bij diverse lesgeef projecten in Ecuador. Vrijwilligerswerk in het onderwijs is een bijzondere ervaring, waarbij je kennis maakt met de lokale bevolking in en rond Puerto Baquerizo Moreno op het eiland San Cristobal. Je helpt lokale docenten van scholen bij het geven van Engelse les, zodat de spreekvaardigheid van de scholieren verbeterd kan worden. In ruil voor jouw energie en motivatie om les te geven, geven de leerlingen graag blijk van hun enthousiasme en leergierigheid. 

Engelse les geven op scholen in Ecuador

Vrijwilligerswerk lesgeef project in Ecuador

In en rond de plaats Puerto Baquerizo Moreno op het eiland San Cristobal zijn verschillende basisscholen en middelbare scholen waar jij welkom bent om Engelse les te geven aan scholieren tussen de 10 en 17 jaar oud. Je begint altijd naast een docent als klassenassistent en afhankelijk van jouw enthousiasme kun je steeds meer zelf doen. Het leren van de Engelse taal is voor deze scholieren belangrijk, omdat ze hierdoor meer kans hebben op een goede baan. Zeker de toeristische sector biedt genoeg mogelijkheden, maar door niet of over vrijwel geen Engelse vaardigheden te beschikken, is het lastig om hier werk te vinden. Beschik je over een goede kennis Spaans dan is het ook mogelijk om andere lessen te geven zoals bijvoorbeeld wiskunde of wetenschappen. Ook kun je Frans of Duits geven als je deze taal machtig bent.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Gerlinde Vanhoudt het lesgeef project in Ecuador
Thirza Toes
Ik heb Engels gegeven aan kinderen tussen 6 en 10 jaar. Dat was voor mij nieuw, want ik ben leerkracht in het middelbaar, meer bepaald 3de tot 6de middelbaar. Het was voor de leerlingen heel gewoon om naar voor te komen in de klas als ze iets wilden zeggen. Ik heb geprobeerd om een aantal van hun gewoonten te wijzigen, omdat het anders moeilijk opletten was voor iedereen. Toch was het ook een grote inspiratie voor mij. Ik vond de kinderen opener, oprechter dan wat ik gewend was van leerlingen. Ook voelde ik meteen respons van de kinderen, en voelde ik meteen de impact van wat ik zei of deed, waar in het België gewoon is dat de leerlingen zich veel afstandelijker en kritischer opstellen. Ik vond het een unieke, zeer intense ervaring. Lees meer...

Engelse les geven op een community project

Lesgeven op een school in EcuadorIn de middagen en avonden ben je ook meer dan welkom om mee te werken aan het community project waarbij je kinderen uit de lokale gemeenschap kunt helpen met hun Engelse taalvaardigheden. Dit project wordt helemaal door vrijwilligers gedaan en loopt het hele jaar door. Dit community project vindt plaats in het Projects Abroad kantoor in San Cristobal. Vrijwilligers zullen zelfstandig of met een andere vrijwilliger Engelse les geven aan kinderen tussen de 6 en 16 jaar oud. Afhankelijk van je eigen interesses is het ook mogelijk om andere vakken zoals kunst, drama, muziek of andere lessen te geven. Daarnaast kan je ook werken met tieners van 14 tot en met 17 jaar. Je zal met hen sociale natuurbehoud activiteiten doen zodat ze hun vrije tijd op een nuttige manier doorbrengen.

Tijdens de schoolvakantie in maart/april help je mee op een zomerkamp waar lokale kinderen Engelse les krijgen en sporten. De kinderen zijn tussen de 3 en 11 jaar oud. Je kunt ze o.a. zwem-, basketball- of voetballes geven, maar als je zelf uitblinkt in een andere sport dan kan je hier ook les in geven. 

Je kunt je ook inschrijven om Engelse gespreksvaardigheid te onderwijzen in het Projects Abroad English Centre (middag) en/of les te geven op een overheidsschool (ochtend).

Als jij een gekwalificeerde docent bent kunnen we zorgen dat het project op jouw kennis en vaardigheden wordt afgestemd. Neem contact met ons op, als dit op jou van toepassing is.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Ecuador Teaching Management Plan.

Geef muziekles in Ecuador

Hoewel het niet verplicht is dat je Spaans spreekt, zal het je wel helpen als je ook deze taal beheerst. Je kunt zo gemakkelijker het vertrouwen van de scholieren winnen. Spreek je dus nog geen Spaans, maar wil je dit wel graag leren? Dan raden wij je aan om voor vertrek alvast een cursus bij jou in de buurt te volgen.

Je bent meestal maandag tot en met vrijdag werkzaam op het Lesgeef project. In de avonden en weekenden ben je vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Alle vrijwilligers die deelnemen aan één van de andere projecten in Ecuador krijgen nu de mogelijk om 1 extra week Natuurbehoud & Milieu - Galapagos eilanden toe te voegen aan het eind van hun project.

Ecuador Teaching Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲