You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk voor ervaren leraren Engels in Ethiopië

Overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

 • Waar: Addis Abeba
 • Type projecten: Basisschool, middelbare school of volwassenen onderwijs
 • Leeftijden van kinderen / Volwassenen: 8 – 35 jaar
 • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers helpen de lokale leerkrachten. Verder kun je werken aan het voorbereiden en uitvoeren van Engelse lessen voor basis, middelbaar en volwassenen onderwijs, houd je de vooruitgang van leerlingen in de gaten en geef je adviezen en ideeën aan je lokale collega’s.
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Vereisten: Minimaal een relevante afgeronde bachelor opleiding, bijvoorbeeld docent Engels (een ander vak mag ook, maar dan moet je Engels wel vloeiend zijn).

Op dit educatieve vrijwilligersproject in het buitenland kun je samenwerken met het basis-, middelbaar- of volwassenenonderwijs in Addis Abeba. Alle je leerlingen hebben al wat ervaring met het spreken van Engels, maar ze hebben hulp nodig om hun vaardigheid in het Engels verder te verbeteren. Het spreken van de Engelse taal is heel belangrijk, bijvoorbeeld voor het krijgen van een baan in de toeristische sector. Jouw begeleiding en ondersteuning biedt een goed alternatief voor bestaande taallessen.

Hoe kunnen leraren Engels bijdragen aan vrijwilligersprojecten in Ethiopië?

Als vrijwilliger kun je jouw kennis en ervaring als leraar Engels in het buitenland gebruiken om de lokale leerkrachten te ondersteunen. Zo kun je jouw deskundigheid en vaardigheden inzetten bij het uitvoeren van belangrijke taken, bijvoorbeeld:

Vrijwilligerswerk leraar Engels in Ethiopië

 • Engelse les geven in het basis- of voortgezet onderwijs, afhankelijk van jouw ervaring. Het werk bestaat uit o.a. de volgende taken:
  • Het plannen, voorbereiden en geven van lessen aan leerlingen in verschillende soorten onderwijs.
  • Het werk van de leerlingen nakijken en feedback en advies geven.
  • De vooruitgang van de leerlingen volgen en hierover rapporteren.
  • Toezien op het werk van onderwijsassistenten, leraren in opleiding en pas afgestudeerde docenten en hen begeleiden en ondersteunen.
 • Samenwerken met het onderwijspersoneel ter plaatse om de huidige lesmethoden en het inhoudelijke niveau van de Engelse lessen te evalueren en verbeteren.
 • Lessen bijwonen en observeren om de lokale leerkrachten te evalueren, advies te geven en doelstellingen te geven voor hun verdere ontwikkeling.
 • Helpen bij trainingen voor Projects Abroad-vrijwilligers die met andere scholen werken (facultatief).

Voor dit educatieve vrijwilligersproject kun je kiezen uit drie verschillende werkplekken:

- Een particuliere basis-en middelbare school die gefinancierd wordt door bijdragen van de ouders en familie van de leerlingen. De gemiddelde klasgrootte is 50 leerlingen. De leerlingen zijn tussen de 6 en 18 jaar.

- Een particuliere school voor kinderen van 6 tot 13 jaar.

-Er is ook een lesgeefproject op een particuliere school volwassenen in de leeftijd van 20 – 35 jaar.

Wij werken met particuliere scholen die hulp nodig hebben, omdat kinderen hier vaak een grote achterstand hebben op het gebied van de beheersing van de Engelse taal en daarom niet mee kunnen komen in de klas. Schoolkinderen in Ethiopië zijn namelijk verplicht om vanaf hun twaalfde jaar vakken als wiskunde en wetenschap in het Engels te volgen, maar vaak is hun kennis van het Engels niet toereikend. Vrijwilligers kunnen helpen om de geletterdheid te verbeteren. 

Als vrijwilliger werk je van maandag tot en met vrijdag, gemiddeld 6-8 uur per dag.

Het project loopt het hele jaar door, dus je kunt op elk moment beginnen. Tijdens de zomervakantie kun je Engelse les blijven geven op de school voor volwassenenonderwijs. Jij beslist zelf hoeveel tijd je beschikbaar hebt en wij helpen je om daar het beste uit te halen.

Wat kan dit project voor mij als docent Engels betekenen?

Lesgeven als vrijwilliger in Ethiopië

Dit educatieve vrijwilligersproject in het buitenland geeft je de gelegenheid om je kennis en vaardigheden in te zetten in een uitdagende, veeleisende omgeving. Je werkt samen met gekwalificeerde lokale leerkrachten wat jullie de mogelijkheid geeft om ideeën uit te wisselen en van elkaars ervaringen te leren. Het gebrek aan faciliteiten zal je vindingrijkheid testen en je creatief denkvermogen stimuleren.

Door het lesgeven op de school van jouw keuze leer je de Ethiopische cultuur en levenswijze kennen. Zowel het lokale onderwijzend personeel als de leerlingen willen ook graag horen over jouw eigen leven thuis, je familie en vrienden. Wij noemen dit 'culturele uitwisseling' en we denken dat dit onze vrijwilligers inspireert en een nieuwe blik op het leven biedt.

Waar zorgt Projects Abroad PRO voor tijdens mijn vrijwilligersproject?

Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring met het organiseren en managen van vrijwilligersprojecten. Wij zorgen voor support en begeleiding zodat je verblijf in Ethiopië zowel leuk als succesvol verloopt:

 • Veilige accommodatie bij een Ethiopisch gastgezin, dicht bij jouw vrijwilligersproject.
 • 24 uur/dag ondersteuning van ons toegewijde en vriendelijke lokale begeleidingsteam.
 • Een lokale medewerker haalt je op van de luchthaven.
 • Uitgebreide reis- en ziektekostenverzekering.

Als je denkt dat jouw kennis en ervaring dit lesgeefproject van nut kunnen zijn, maar niet over de gevraagde kwalificaties beschikt, neem dan contact met ons op.

Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲